Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lielajam debijā divi vārti pret Zviedrijas čempioniem

Jānis Pārums

Lielajam debijā divi vārti pret Zviedrijas čempioniem
Foto: nordlyset-fotografie.com

Latvijas handbolists Toms Lielais pirmdienas vakarā pārbaudes spēlē piedzīvoja debiju "Flensburg Handewitt" rindās, izceļoties ar diviem vārtiem pret Zviedrijas čempioniem "IFK Kristianstad".

Šī Flensburgas komanda bija otrā pārbaudes spēle. Pirmajā ar 30:32 tika piedzīvots zaudējums pret Malmes vienību, bet Toms Lielais, lai arī bija pieteikts mačam, laukumā neizgāja.

Šoreiz spēles laiks latvietim tika dots un viņš izmantoja iespēju izcelties. Spēlē pret Zviedrijas čempionvienību "IFK Kristanstad" Flensburgas handbolisti pēc puslaika pat bija vadībā (17:16), tomēr visā spēlē piekāpās ar 29:32. Lielais pret Zviedrijas čempioniem guva divus vārtus.

Viens no "Flensburg Handewitt" treneriem Maiks Mahula pēc spēles atzina: "Rezultāts bija absolūti sekundārs. Kājas spēlētājiem joprojām ir ļoti smagas, taču ar attieksmi esmu ļoti apmierināts." Jāpiebilst, ka šajā pārbaudes spēlē laukumā nedevās viens no Flensburgas līderiem Anderss Egerts.

Šodien komanda aizvadīs vēl divus treniņus, bet pēc tam pārcelsies uz citu Zviedrijas pilsētu Lisekilu, kur ceturtdien paredzēta vēl viena pārbaudes spēle – šoreiz pret Norvēģijas vicečempioniem "Haslum".

Jau ziņots, ka Lielais, kurš iepriekš pārstāvēja pēdējo divu sezonu Latvijas čempionus Dobeles "Tenax", nākamo sezonu aizvadīs Vācijas Bundeslīgas kluba "Flensburg Handewitt" sistēmā. Pats handbolists atklāja, ka sezonas laikā spēlēs Flesburgas otrajā komandā, kas startē Vācijas 3.līgā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv