Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

LAT-2002 handbolistēm trīs spēles trijās dienās, LSPA - divas

LAT-2002 handbolistēm trīs spēles trijās dienās, LSPA - divas
LAT-2002 handbolistes (baltajās formās)
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā sievietēm norisināsies četras spēles, trīs no tām ar Latvijas jaunatnes izlases jeb LAT-2002/Dobele līdzdalību. Divas spēles brīvdienās aizvadīs LSPA.

Gados jaunākā Latvijas čempionāta komanda jeb LAT-2002 šosezon vēl nav izcīnījusi uzvaru un palikušas vairs tikai sešas iespējas to paveikt. Trīs no tām būs šajā nedēļas nogalē, kad jaunietes sacentīsies ar pagājušās sezonas vicečempioni "REIR Dobele", turnīra tabulas kaimiņieni LSPA, kas atrodas tikai pozīciju augstāk, kā arī pēdējā laikā labi spēlējošo Salaspils sporta skolu, kas pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras, tostarp – četras pēc kārtas.

Jau šovakar plkst. 20:30 jaunās LAT-2002 handbolistes Dobelē sacentīsies ar "REIR Dobele", kurām piekāpās pirmajos divos apļos (30:47, 28:53). Savukārt sestdien plkst. 15:00 LAT-2002 Rīgā spēkosies LSPA handbolistēm. LSPA izcīnījusi divus panākumus un abus tieši pret LAT-2002. Tiesa, ja pirmajā reizē tas izdevās vieglāk (37:25), tad otrajā jau izvērtās līdzīgāka cīņa (31:28).

Svētdien plkst. 16:00 LAT-2002/Dobele izbraukumā aizvadīs spēli pret Salaspils sporta skolu, kas pamatīgi ieskrējusies, izcīnot četras uzvaras pēc kārtas. Zīmīgi, ka tieši pret LAT-2002 šī uzvaru sērija sākās, turklāt tās laikā komandas tikušās divreiz – vispirms salaspilietes uzvarēja ar 50:39, bet piecas dienas vēlāk ar 39:33. Jāpiebilst, ka otrajā savstarpējā spēlē visu pirmo puslaiku vadībā bija LAT-2002, noslēdzot to ar 18:17.

Vēl vienā spēlē svētdien "Latgols" handbolistes, kas šobrīd turnīra tabulā ar 15 punktiem ieņem trešo vietu, apsteidzot par punktu "REIR Dobeli" un Salaspils sporta skolu, savā laukumā uzņems LSPA. Pirmā apļa duelī ludzānietes LSPA apspēlēja pārliecinoši (32:17), savukārt otrajā aplī studentes izrādīja sīkstu pretestību, uzvarot pirmo puslaiku (16:13) un līdz pat galotnei saglabājot intrigu, vien galotnē "Latgolam" atraujoties un izcīnot uzvaru ar 30:25 (pēdējās astoņās minūtēs izrāviens 5:0).

Jāatgādina, ka Latvijas čempionāta pusfinālam kvalificēsies divas labākās komandas pēc regulārā turnīra (triju apļu) rezultātiem, savukārt komandas, kas ieņems vietas no trešās līdz sestajai, izslēgšanas spēles sāks no ceturtdaļfināla.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.