Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola izlases direktors: "Jaunā trenera meklējumus nesasteigsim"

Handbola izlases direktors: "Jaunā trenera meklējumus nesasteigsim"
Renārs Līcis
Foto: handball.lv

Latvijas Handbola federācijas padome šodien pieņēma lēmumu par sadarbības pārtraukšanu ar vīriešu izlases treneriem Valdi Labanovski un Dmitriju Bražņikovu. Izlases direktors Renārs Līcis sarunā ar Sportacentrs.com atklāja šī lēmuma nianses, kā arī ieskicēja turpmākos izlases plānus.

Latvijas handbola izlases direktors Renārs Līcis sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka cer jaunā treneru korpusa izveidošanu pabeigt trīs nedēļu laikā, tomēr tajā pašā laikā piebilda, ka neviena interesēs nebūtu šo lēmumu sasteigt. "Jau rīt sāksim apzināt potenciālos izlases kandidātus. Šo jautājumu nedrīkst atlikt pārāk vēlu, jo gatavošanos oktobrī gaidāmajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas startam jāsāk jau drīzumā. Tomēr mēs nevēlamies arī sasteigt jaunā trenera izvēli, jo iznākumam jābūt pēc iespējas kvalitatīvākam," sacīja Līcis.

Būtiski būs saprast, vai izvēlētie kandidāti spēs apvienot darbu izlases vajadzībām ar citiem pienākumiem. "Štata darbinieka noalgošanai mums šobrīd pietrūkst līdzekļu," piebilda Līcis.

Izlases direktors arī norāda, ka šķiršanās no līdzšinējiem treneriem Valda Labanovska un Dmitrija Bražņikova nav viennozīmīgi vērtējama. Līcis norādīja, ka, protams, sava loma rezultātos bijusi citiem apstākļiem, piemēram, spēlētāju savainojumiem. Tajā pašā laikā izlases direktors sacīja, ka galu galā tomēr tika ņemts vērā tas, vai ir izpildīts pirms cikla izvirzītais uzdevums – kvalificēties pasaules čempionāta atlases cikla izslēgšanas spēlēm.

Līcis arī norādīja, ka būtiska bija iepriekš veiktā spēlētāja, personāla un citu iesaistīto pušu aptauja, kā arī metodiskās komisijas ziņojums – abu darbu rezultātā tika iegūtas vairākas vērtīgas atziņas par handbola izlases sniegumu aizvadītajā ciklā un nianses, kuras vajadzētu uzlabot tuvākajā laikā.

Viens no būtiskajiem punktiem bija handbolistu fiziskā sagatavotība, kas ir ne tikai izlases, bet arī sportistu pārstāvēto klubu pārziņā, tāpat Līcis pieminēja arī izlases spēles stilu – atsevišķi elementi, piemēram, ātrie uzbrukumi neesot bijuši pietiekami labi.

Izlases direktors arī uzsvēra, ka fakts, ka treneri neturpinās strādāt ar izlasi, nenozīmē, ka tieši viņiem būtu pilnībā jāuzņemas atbildība par handbola izlases sniegumu, tomēr treneriem bijis vairāk iespēju ietekmēt dažādus ar izlasi saistītus aspektus.

  -3 [+] [-]

, 2014-03-25 21:08, pirms 10 gadiem
Renār! Tu pats dzirdi ,ko runā? ja izvirzītais uzdevums ir izpildīts ,tad kāda atlaišana!!!?? nu pat kā ir atgriezusies interese par handbolu ! jums ar galvu viss kārtībā!?

  +2 [+] [-]

, 2014-03-25 21:43, pirms 10 gadiem
imis61 rakstīja: Renār! Tu pats dzirdi ,ko runā? ja izvirzītais uzdevums ir izpildīts ,tad kāda atlaišana!!!?? nu pat kā ir atgriezusies interese par handbolu ! jums ar galvu viss kārtībā!?
imi, Tu lasīt māki? Kur tekstā ir teikts, ka uzdevums ir izpildīts? Tieši otrādi, uzdevums NAV izpildīts!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-25 22:00, pirms 10 gadiem
sori, neizlasiju uzmanigi.bet vai man nav taisnība,ka pēc ilgiem gadiem sabiedriba ir radusies interese par handbolu. ? vai tas nav treneru nopelns ,ka esam lidzvertigi cinijušies ar eiropas labakajam izlasem ,un sakusi tas uzvaret. treneru maina pēc manam domam ir solis atpakal? sori par gr.kļudām.......

  +1 [+] [-]

, 2014-03-25 22:28, pirms 10 gadiem
protams, treneru nopelns šīs izlases panākumos ir liels, bet, skatoties daudzas spēles, paliek sajūtas, ka varēja vēl vairāk. Kaut vai Krištopāna loma, it sevišķi uzbrukumā, kombināciju skaits (tikai viena tiek malta un malta)

     [+] [-]

, 2014-03-26 00:16, pirms 10 gadiem
Nenolidzami, treneri var tikt nomainīti, jo tāda nu ir treneru darba ēnas puse - pēc komandas neveiksmēm ir kaut kas ir jāmaina un visbiežāk tie ir treneri (ne tikai LV, ne tikai handbolā). Var jau gadīties, ka tas nāks par labu arī LV handbola izlasei. Kaut tikai psiholoģiski un pirmajā brīdī. BET... interesanti, kā tas tiks paziņots LV handbola izlases nu jau bijušajam galvenajam trenerim:
- "sveiks, apsaveicam dzimšanas dienā un zini, tu esi atlaists" vai
- "sveiks, tu esi atlaists un apsveicam tevi dzimšanas dienā" ?

Diezgan dīvainu laiku federācija izvēlējās, lai paziņotu savu lēmumu