Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

EHF Čempionu līgā - fināla atkārtojums 1/8 finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

EHF Čempionu līgā - fināla atkārtojums 1/8 finālā
Pērn SG "Flensburg-Handewitt" pirmo reizi ieguva EHF Čempionu kausu. Lai līksmotu arī šogad, tad vispirms jau 1/8 finālā jāpieveic pērn finālā uzvarēto THW "Kiel".

EHF Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā jau pirmajā kārtā - 1/8 finālā - savā starpā tiksies komandas, kas pērn spēlēja finālmačā - vācu klubi THW "Kiel" un pašreizējais trofejas ieguvējs SG "Flensburg-Handewitt". Izloze patiešām nav koncerts pēc klausītāju vai skatītāju vēlmēm. Izloze nereti mēdz būt nežēlīga.

Abu Vācijas klubu tikšanās pērn finālā beidzās ar 30:28 SG "Flensburg-Handewitt" labā, kas Flensburgas komandai deva pirmo EHF Čempionu kausu tās pastāvēšanas laikā. Skaidrs, ka tieši Flensburgas (pirmā spēle notiks laikā no 11. līdz 15. martam tieši trofejas īpašnieku laukumā, atbildes mačs Ķīlē - laikā no 18. līdz 22. martam) un Ķīles klubu tikšanās ir šīs sezonas EHF čempionu līgas 1/8 fināla "saldais ēdiens", taču ne mazāk garšīgi rokasbumbas cienītājiem ir arī pārējie septiņi pāri.
Divi vienas valsts klubi salozējās vēl vienā pārī - Francijas čempions "Dunkerque HB Grand Littoral" tiksies ar PSG un tas būs ļoti principiāls duelis. Pagājušās sezonas trešās vietas ieguvējs FC "Barcelona" spēlēs ar dāņu "Aalborg Handball", bet vēl viens pagājušā gada finālčetrinieka dalībnieks Ungārijas čempions MKB-MVM "Veszprem" tiksies ar Čempionu līgas debitantu spāņu "Naturhouse La Rioja". Polijas čempions Ķelces "Vive Tauron", kas vienīgais uzvarēja visās 10 grupu turnīra spēlēs, tiksies ar "Montpellier Agglomeration" (Francija), cits poļu klubs Plockas "Orlen Wisla", kas grupu turnīra pēdējā kārtā pārspēja Flensburgas komandu, tiksies ar Skopjes RK "Vardar". Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen", kas pašreiz ir Vācijas 1. bundeslīgas līderis, tiksies ar Ungārijas vicečempionu Segedas "MOL-Pick". Zagrebas PPD spēlēs ar Kopenhāgenas "KIF Kolding".

Daži interesanti fakti no grupu turnīra;

- Ķelces "Vive Tauron" kļuva par vienīgo komandu, kas uzvarēja visās 10 grupu turnīra spēlēs; šāda EHF Čempionu līgas sacensību sistēma ir kopš 2009./2010. gada sezonas un līdz šim grupu turnīrā visās spēlēs bija uzvarējis tikai spāņu "Ciudad Real"
- divām valstīm izslēgšanas spēlēs ir pa trim komandām - Vācijai un Francijai
- trīs komandas TOP 16 turnīrā iekļūst katru reizi kopš 2009./2010. gada sezonas - THW "Kiel", FC "Barcelona" un MKB-MVM "Veszprem"
- 7 punkti ir mazākais punktu skaits, ar kādu 1/8 finālā iekļuva Olborgas komanda no Dānijas, taču tas nav mazākais punktu skaits ČL vēsturē, ar kādu varēja tikt 1/8 finālā - 2009./2010. gada sezonā Sarejevas "Bosna" pietika ar 5 punktiem
- TOP 16 ir astoņu valstu komandas - Vācija, Francija, Ungārija, Polija, Spānija, Dānija, Horvātija un Maķedonija
- tikai 9 no 120 spēlēm grupu turnīrā beidzās neizšķirti
- tikai 12 spēlēs no 120 grupu turnīrā vienas komandas pārsvars bija lielāks par 10 gūtiem vārtiem
- pārliecinošāko uzvaru grupu turnīrā guva Kīles komanda, kas ar 35:19 sagrāva Skopjes RK "Metalurg"
- "KIF Kolding" pirmajā mačā ar 35:21 sagrāva trofejas īpašnieku SG "Flensburg-Handewitt" - tas ir lielākais zaudējums EHF ČL vēsturē, ar kādu trofejas īpašnieks ir sācis nākamo sezonu
- FC "Barcelona" starp Čempionu līgas labākajām 16 komandām iekļuva 16 reizes, 15. reizi TOP 16 komandu skaitā ir Vespremas komanda un 13. reizi - Zagreba
- 37 no 120 grupu turnīra spēlēm skatītāju skaits bija lielāks par 5000, caurmērā viena spēle viskuplāk tika apneklēta Zagrebā (9500) un Ķīlē (8491), bet vienas spēles apmeklētības rekords šīs sezonas grupu turnīrā pieder Zagrebai - 13 000 skatītāju mačā ar PSG (spēlē ar Ķīli - 11 000, savukārt Ķīlē mačā ar PSG - 10 700 skatītāju)
- grupu turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir maķedonietis Kirils Lazarovs no FC "Barcelona" - 76. Viņam seko krievs Timurs Dibirovs no RK "Vardar" (69), pagājušās sezonas rezultatīvākais spēlētājs serbs Momirs Iličs no Vespremas kluba (67), krievs Aleksandrs Dereveņs no Čehovas "Medvedi" (62) un slovēnis Dragans Gajičs no Monpeljē komandas (62)