Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Skrīveri/Aizkraukle handbolisti triumfē 1. līgā

Skrīveri/Aizkraukle handbolisti triumfē 1. līgā
Skrīveri/Aizkraukle
Foto: staburags.diena.lv

Šodien par 1.līgas čempionāta uzvarētājiem kļuva Skrīveri/Aizkraukle handbolisti, kas savā izcīnīja nepieciešamo uzvaru pār Stopiņu NHK komandu.

Pirms pēdējās kārtas Skrīveri/Aizkraukle un Dobele/Tērvete komandām bija pa 13 punktiem, bet tikai par punktu atpalika Ludzas "Latgols juniori". Jaunie dobelnieki vairs nevarēja pretendēt uz zeltu sliktākas savstarpējo spēļu bilances dēļ, tāpēc pretendenti bija divi – Skrīveru un Aizkraukles apvienotā komanda un "Latgols juniori".

Ludzas handbolisti savu uzdevumu, lai saglabātu cerības uz uzvaru 1.līgā, paveica jau dienas pirmajā pusē. Pret "Final 6" pastarīšiem Ulbrokas SK ludzānieši jau pirmajā puslaikā panāca +11, bet otrajā puslaikā veiksmīgi nosargāja iekrāto pārsvaru un izcīnīja panākumu ar 39:32, tobrīd izvirzoties turnīra tabulas galvgalī ar 15 punktiem.

Tādējādi Skrīveri/Aizkraukle handbolistiem bija nepieciešama uzvara pēdējā spēlē ar Stopiņu NHK, jo neizšķirts nederēja savstarpējās bilances dēļ (abās "Final 6" spēlēs Skrīveri/Aizkraukle bija zaudējuši ludzāniešiem ar vienu vārtu deficītu – aut.). Oponenti no Stopiņiem šo uzdevumu atviegloja, ierodoties uz spēli vien astoņu spēlētāju sastāvā . Intriga spēlē pazuda ātri vien un jau pirmā puslaika gaitā Skrīveri/Aizkraukle pārsvars sasniedza 13 vārtus. Otrajā puslaikā mājinieku dominance bija vēl izteiktāka, kas rezultējās ar to, ka pirmoreiz šosezon tika sasniegta pussimts vārtu robeža – 50:32.

Tādējādi Skrīveri/Aizkraukle triumfēja 1.līgas turnīrā, atstājot aiz sevis "Latgols juniori" un Dobele/Tērvete komandas. Jāatgādina, ka turnīrā par 7.-12.vietu jeb Gandarījuma kausā uzvaru nodrošināja ASK/LSPA-2. Rīt armijnieku otrā komanda noslēgts 1.līgas turnīru, aizvadot spēli ar "Celtnieks Rīga-2".

Par 1.līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Skrīveri/Aizkraukle līderis Mārtiņš Dāvidnieks, kas pēdējā spēlē guva nepieciešamos 15 vārtus, lai apsteigtu ilglaicīgo līderi Romualdu Akimovu (RTU-seniori). Dāvidnieks 19 spēlēs guva 181 vārtus, bet Akimovs 20 spēlēs tika pie 180 vārtu guvumiem.

UZZIŅAI:
Jāatgādina, ka 1. līgā šogad startēja 12 komandas, kas pirmajā posmā tika sadalītas Austrumos un Rietumos – pa sešām komandām katrā reģionā. Austrumu, gan Rietumu komandas aizvadīja divu apļu turnīru, bet pēc tam katras konferences trīs labākās vienības turpināja cīņu par 1. – 6. vietu, vēlreiz aizvadot divu apļu turnīru. Trīs vājākās vienības katrā konferencē aizvadīja divu apļu gandarījuma turnīru par 7. – 12. vietu. 7.vietas ieguvēja savā īpašumā ieguva Gandarījuma kausu.

1. līga 2015./2016. Vietu sadalījums

VietaKomanda
Final 6
1.Skrīveri/Aizkraukle
2.Latgols juniori
3.Dobele/Tērvete
4.Stopiņu NHK
5.Jūrmalas Sports-2
6.Ulbrokas SK
Gandarījuma kauss
7.ASK/LSPA-2
8.Celtnieks Rīga-2
9.RTU-seniori
10.ONSC
11.MSĢ/LAT-2000
12.Salaspils/Mērnieks ZM

Turnīra tabulas
Kalendārs/rezultāti
Rezultatīvākie spēlētāji

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: SK Latgols

Ogres handbolisti sasniedz Latvijas kausa finālu

LETA. "Ogre"/"Hydrox" komanda trešdien sasniedza Latvijas kausa izcīņas finālu. Pirmās kārtas spēlē, komandām cīnoties par vienu finālā, "Ogre"/"Hydrox" Ogrē ar rezultātu 46:30 (21:14) uzveica Skrīveru un Aizkraukles apvienoto komandu.
Foto: Aija Ozoliņa.

"ASK Zemessardze/ LSPA" pārliecinoši iekļūst Latvijas kausa kvalifikācijas 2. kārtā

Šovakar Salaspils sporta namā Latvijas kausa kvalifikācijas kārtas pirmajā cīņā tikās 1. līgas vienība “Salaspils SS” un virslīgas “ASK Zemessardze/LSPA”, kurā ar 37:21 pārliecinošu panākumu izcīnīja rīdzinieki. 2. kvalifikācijas kārtā 15. maijā Rīgas vienība spēkosies ar Murjāņu sporta ģimnāzijas komandu.
Baltijas U17 čempioni Ludzas NSS. Foto: Latvijas Handbola federācija.

"Ludzas NSS" uzvar Baltijas U17 čempionu kausa izcīņā, "Jēkabpils SS" jaunietēm 3. vieta

Vakar noslēdzošajā Baltijas jūras valstu U17 klubu čempionu kausa izcīņas spēļu dienā izšķirošajā spēlē par 2. vietu “Jēkabpils SS” jaunietes piekāpās Somijas “HIFK” (26:39), bet par čempioniem kļuva “Ludzas NSS”, trešo panākumu izcīnot pār “Grankulla IFK” vienaudžiem (34:28).