Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" nodrošina vietu Baltijas līgas ceturtdaļfinālā

Jānis Pārums

"Tenax" nodrošina vietu Baltijas līgas ceturtdaļfinālā
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Svētdien vietu Baltijas Handbola līgas ceturtdaļfinālā divas kārtas pirms pamatturnīra beigām nodrošināja Latvijas čempioni Dobeles "Tenax".

Dobelnieki savu līdzjutēju priekšā uzņēma vienus no principiālajiem pretiniekiem Kauņas "Granitas-Karys". Pirmajā aplī viesos pret viņiem tika piedzīvots zaudējums, tāpēc mājās bija svarīgi revanšēties.

Pirmo puslaiku "Tenax" aizvadīja nedaudz veiksmīgāk, 20.minūtē iekrājot triju vārtu pārsvaru (11:8), bet pārtraukumā dodoties ar plus divi – 14:12.

Pēc pārtraukuma pārliecinošāku sniegumu demonstrēja viesi, pirmo desmit minūšu laikā dobelnieki guva tikai vienus vārtus un atdeva oponentiem vadību – 15:16. Lai arī vēlāk tā tika atgūta (21:20 mača 50.minūtē), līdzīgā galotnē uzvarētājs tā arī netika noskaidrots – 25:25.

Pēc sešām no astoņām spēlēm "Tenax" B apakšgrupā ar sešiem punktiem ieņem trešo vietu un jau nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā, jo pēdējā vietā esošā "Šviesa" (divi punkti) dobelniekus vairs nevar apsteigt. Ceturto pozīciju ar trim punktiem ieņem "Granitas", bet Dobelei priekšā ir "Polva Serviti" (9 punkti 6 spēlēs) un pašreizējie Baltijas čempioni "Riihimaen Cocks" (8 punkti 4 spēlēs).

Baltijas līga

Dobeles Tenax – Kauņas Granitas 25:25 (14:12)
Tenax: Miķelsons 5, Hovratovičs 4, Straume 3, Krivmanis 3, Kurzemnieks 3, Ērmanis 3/1, Pančenko 2, Ozols 1, Krastiņš 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv