Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Leipciga noslīd uz 7. vietu, līderu duelī uzvar "Lauvas"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Leipciga noslīd uz 7. vietu, līderu duelī uzvar "Lauvas"
Aleksandrs Pētersons bija viens no "Lauvu" līderiem spēlē Ķīlē.

Vācijas handbola 1. bundeslīgas čempionāta 17.kārtas centrālā spēle notika Ķīlē un tajā "Lauvas" no Manheimas - "Rhein-Neckar Lowen" - pārspēja vietējās "Zebras" ar 29:26, savukārt no Latvijas spēlētāju pārstāvētajiem klubiem uzvarēja tikai Evara Klešnika HSG "Wetzlar".

Veclāras komanda viesos ar 27:25 pārspēja GWD "Minden", bet Klešnika rēķinā divi noraidījumi. Aivja Jurdža pārstāvētajam Leipcigas SC DHfK nekādi neizdodas pārspēt HC "Erlangen" - vakar Nirnbergā vairāk nekā 5200 skatītāju klātbūtnē abas komandas tikās pirmo reizi 1. bundeslīgā un 7.reizi kopā un atkal uzvarēja HC "Erlangen" - 31:22 (Leipcigai ir tikai neizšķirts 2012. gada 2. bundeslīgas čempionātā). Jurdža rēķinā vieni vārti. Ģirts Lilienfelds guva 2 vārtus un vienreiz tika noraidīts Koburgas komandas rindās, bet viņa komandas zaudējumu savā laukumā vienam no trim galvenajiem pretendentiem uz titulu SG "Flensburg-Handewitt" varēja paredzēt jau iepriekš. Tā arī notika - 24:35.
Kārtas centrālajā spēlē "Sparkassen-Arena" Ķīlē vairāk nekā 10 200 skatītāju klātbūtnē titula īpašnieks Manheimas "Rhein-Neckar Lowen" ar 29:26 pārspēja vietējo THW "Kiel". Aleksandrs Pētersons guva 5 vārtus. "Lauvām" tā bija tikai otrā uzvara pār "Zebrām" to laukumā 1. bundeslīgas spēlēs - pēc piecu ar pusi gadu pārtraukuma.
Turnīra tabulā tagad ir divvadība - pa 32 punktiem 17 spēlēs ir SG "Flensburg-Handewitt" un "Rhein-Neckar Lowen". THW "Kiel" rēķinā ir 30 punktu 17 spēlēs, bet Berlīnes "Fuchse" - 26 punkti.
Leipcigas komanda pēc zaudējuma Nirnbergā noslīdēja uz 7. vietu - 19 punkti. Tikai par punktu mazāk un 8. vieta Veclāras komandai, bet Koburgas rēķinā ir 6 punkti un tā joprojām ieņem 17. vietu (līdz 15. vietai - joprojām 2 punkti).