Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" iesildās sezonai ar otro vietu turnīrā Klaipēdā

Jānis Pārums

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas čempioni handbolā Dobeles "Tenax" aizvadīja tradicionālo pirmssezonas turnīru Klaipēdā, kur ierindojās otrajā vietā aiz Kauņas "Granitas.

Turnīra pirmajā dienā dobelnieki atzina vēlāko turnīra uzvarētāju "Granitas" pārākumu ar 27:34, bet pēc tam apspēlēja Austrijas Handbola līgas (HLA) klubu "Medalp Handball Tirol" ar 37:35. Visbeidzot turnīra pēdējā spēlē gana pārliecinoši tika pārspēta Klaipēdas "Dragunas" – 42:35.

Gan "Granitas", gan "Tenax" turnīrā finišēja ar bilanci 2-1, bet savstarpējā spēlē izcīnītās uzvaras dēļ par uzvarētājiem kļuva Kauņas handbolisti.

Jāpiebilst, ka dobelnieki turnīrā spēlēja bez vairākiem pamatspēlētājiem, piemēram līnijas spēlētāja Egila Politera, kuram ir neliels savainojums, un vārtsarga Ivara Lāča, kurš ir viens no Latvijas U-18 izlases treneriem un aizvadītajā nedēļā kopā ar jauniešiem bija Eiropas čempionātā B divīzijā Gruzijā. "Tenax" sastāvu uz šo turnīru gan bija papildinājis Jānis Pavlovičs, kurš iepriekšējās sezonās spēlēja Norvēģijā.

Rezultāti

Tenax – Granitas 27:34
Tenax: Pavlovičs 10, Bilkštis 7/4, Zvejnieks 3, Krivmanis 2, Straume 2, Hovratovičs 2, Miķelsons 1.
Tenax – Dragunas 42:35
Tenax: Pavlovičs 12, Zvejnieks 8, Hovratovičs 7, Krivmanis 5, Straume 4, Bilkštis 3/2, Miķelsons 2, Jomants 1.
Tenax – Medalp Handball Tirol 37:35
Tenax: Bilkštis 10, Pavlovičs 7, Hovratovičs 7, Zvejnieks 5, Krivmanis 3, Straume 3, Miķelsons 1, Jomants 1.

Medalp Handball Tirol – Dragunas 30:25
Granitas - Dragunas 38:39
Granitas – Medalp Handball Tirol 30:26

Vietu sadalījums:
1. Kauņas Granitas 2-1
2. Dobeles Tenax 2-1
3. Medalp Handball Tirol 1-2
4. Klaipēdas Dragunas 1-2

Šajā nedēļas nogalē dobelnieki paši uzņems viesus, jo norisināsies "Dobeles kauss 2016" (iepriekšējos divos gados – Vītola kauss). Pagaidām apstiprināta triju komandu dalība turnīrā – "Tenax", "Granitas" un "Dragunas". Dobeles komandas vadītājs Ivars Zariņš atzina, ka citas latviešu komandas pagaidām nav izrādījušas ieinteresētību piedalīties Dobeles kausā. Ja ceturtā dalībniece netiks atrasta, turnīrs, visticamāk, tiks aizvadīts ar trijām komandām. Neilgi pirms Dobeles kausa tiks publiskots arī turnīra kalendārs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv