Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" Klaipēdā sāk ar minimālu zaudējumu

Jānis Pārums

"Tenax" Klaipēdā sāk ar minimālu zaudējumu
"Tenax" handbolisti
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Latvijas čempioni Dobeles "Tenax" šovakar Klaipēdā ar zaudējumu iesāka Rimanta Baltuša piemiņas turnīru handbolā, piekāpjoties Kauņas "Granitas-Karys" ar 26:27.

Jau ziņots, ka dobelnieki uz turnīru devās tikai 11 spēlētāju sastāvā, jo vairāki handbolisti nevarēja doties uz Klaipēdu savainojumu vai darba dēļ. Tomēr neskatoties uz to, "Tenax" komandas vadītājs Ivars Zariņš pirms turnīra bija optimistisks, norādot, ka vienalga jācīnās, neatkarīgi no tā, kāds ir sastāvs.

Dobelnieku pirmie pretinieki šajā turnīrā bija Kauņas "Granitas-Karys", kas dienu iepriekš turnīru iesāka ar pārliecinošu zaudējumu 25:42 pret vienu no Nīderlandes spēcīgākajām komandām "Hurry Up".

Spēle pret "Granitas-Karys" tika iesākta līdzīgā cīņā, bet puslaika neilgi līdz puslaika beigām "Tenax" izdevās iegūt divu vārtu pārsvaru. To noturēt tomēr neizdevās un pārtraukumā dobelnieki devās ar vienu vārtu deficītu – 13:14. Līdzvērtīgā cīņā aizritēja arī turpmākās 30 minūtes, bet mača izskaņā nedaudz veiksmīgāki tomēr izrādījās "Granitas-Karys", sagādājot Latvijas čempioniem zaudējumu turnīra ievadā – 26:27.

Zariņš pēc mača atzina, ka kopumā komanda nodemonstrējusi visnotaļ labu sniegumu, taču iegāzusi neprasme realizēt savas iespējas no 7 metru līnijas – visā spēlē "Tenax" nerealizēja piecus septiņu metru soda metienus.

Spēles statistika pagaidām nav pieejama.

Rīt plkst. 17:30 "Tenax" spēlēs pret "Hurry Up", bet turnīru svētdien plkst. 12:00 noslēgs ar maču pret Lietuvas čempioniem un turnīra saimniekiem Klaipēdas "Dragunas". Šodien "Dragunas" un "Hurry Up" savstarpējā spēlē ar 38:31 pārāki bija Klaipēdas handbolisti.

"Tenax" sastāvs: Ivars Lācis, Uldis Jansons, Andis Ērmanis, Kaspars Straume, Edgars Štelfs, Nils Kreicbergs, Toms Lielais, Renāts Hovratovičs, Emīls Kurzemnieks, Kristers Rihards Ozols, Jānis Zvejnieks.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv