Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ogrē cīņa par otro vietu, tiešraidē RTU - Stopiņu NHK duelis

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Ogrē cīņa par otro vietu, tiešraidē RTU - Stopiņu NHK duelis
Arnolds Straume (HK Ogre)
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Virslīgas čempionāta brīvdienu centrālajā spēlē sestdien plkst. 19:00 "HK Ogre" handbolisti cīņā par otro vietu regulārajā turnīrā tiksies ar "Celtnieks/LSPA". Pirms tam plkst. 15:00 Sportacentrs.com TV tiešraidē tiks demonstrēta svarīga cīņa par iekļūšanu izslēgšanas mačos starp RTU un Stopiņu NHK.

"HK Ogre" un "Celtnieks/LSPA" pirmā cīņa Rīga noslēdzās ar viesu uzvaru - 25:23. Ogrēniešiem kopā 18 vārtus guva līderu duets Arvis Laganovskis un Arnolds Straume, savukārt "Celtnieks/LSPA" rindās septiņus reizes izcēlās Artis Kurmēns.

Sestdienas spēlē savainojuma dēļ rīdziniekiem nevarēs palīdzēt Normunds Blome un Toms Lielais, darba dēļ - Guntis Ciematnieks, bet ogrēniešiem ģimenes apstākļu dēļ pieteikumā nebūs pamatvārtsargs Lauris Ozoliņš.

Spēles likme ir ļoti augsta. Šī dueļa uzvarētājs visticamāk nodrošinās otro vietu regulārajā turnīrā, kā arī pēc tam vieglākus pretiniekus ceļā pēc Latvijas Virslīgas čempionāta medaļām.

Cīņu par iekļūšanu Virslīgas izslēgšanas turnīrā turpina RTU un Stopiņu NHK vienības. Desmito vietu ar četriem punktiem šobrīd ieņem Stopiņu handbolisti, savukārt par diviem punktiem vairāk ir RTU.

Abu komandu iepriekšējā spēle novembra sākumā noslēdzās ar minimālu augstskolas komandas panākumu - 27:26. RTU vienībā sešus vārtus guva Māris Grēberis, bet Stopiņu NHK sastāvā 11 reizes izcēlās Andris Lazda.

Uzvarētājs visticamāk nodrošinās pēdējo vietu labāko astotniekā (LAT-96 spēlē ārpus konkurences). Tieši tāpēc šo maču arī tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Vēl sestdien Virslīgā vīriešiem plkst. 13:00 "HK Vaiņode" pie sevis uzņems līderus Dobeles "Tenax", savukārt vienīgajā spēlē svētdien "ASK/LU" tiksies ar čempioniem "SK Latgols".

Virslīgā sievietēm sestdien plkst. 17:00 Dobeles SS/REIR savā laukumā spēlēs ar līderēm Stopiņu NHK, bet svētdien plkst. 12:00 Salaspils SS pie sevis uzņems čempiones LSPA. Neskatoties uz šo spēļu rezultātiem, jau tagad zināms, ka ceturtdaļfinālā tiksies Dobeles SS/REIR un Salaspils SS handbolistes. 8. martā komandas tiksies Salaspilī, bet 16. martā - Dobelē. Pusfinālā, pievienojoties Stopiņu NHK, LSPA un "SK Latgols", iekļūst uzvarētāja divu spēļu summā.

Aptauja

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv