Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" pārbaudes turnīrā Klaipēdā izcīna trešo vietu

Jānis Pārums

"Tenax" pārbaudes turnīrā  Klaipēdā izcīna trešo vietu
Foto: RK Dragunas

Šodien Klaipēdā notiekošajā Rimanta Baltuša piemiņas turnīrā handbolā Dobeles "Tenax" ar 29:38 piekāpās mājiniekiem "Dragunas" un noslēgumā ieņēma trešo vietu četru komandu konkurencē.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajās divās spēlēs dobelnieki divreiz cīnījās neizšķirti – turnīra pirmajā dienā 26:26 pret Igaunijas čempioni "Polva Serviti", bet otrajā, nenoturot vairāku pārsvaru spēles galotnē, līdzsvarā noslēdzās spēle arī pret Kauņas "Granitas" – 31:31.

Duelī ar turnīra rīkotājiem "Dragunas" dobelnieku treneris Sandris Veršakovs izmantoja plašu spēlētāju rotāciju, ļaujot izspēlēties ikvienam. Iniciatīva lielākoties piederēja mājiniekiem, kas vadībā pavadīja lielāko daļu spēles. Puslaiku "Tenax" noslēdza ar piecu vārtu deficītu, taču otrajā vienubrīd pietuvojās līdz -2. Spēles noslēdzošo daļu dobelnieki gan nospēlēja neveiksmīgi, nerealizēja savus uzbrukumus, kamēr klaipēdieši bija precīzi, sagādājot "Tenax" komandai zaudējumu ar 29:38.

Ar izcīnītiem diviem punktiem Dobeles handbolisti turnīrā ierindojās trešajā vietā, bet par uzvarētājiem kļuva "Dragunas", kas trijās spēlēs tika pie pieciem punktiem. Otro vietu ar četriem punktiem ieņēma "Polva Serviti", kas noslēdzošajā spēlē ar 33:28 pieveica Kauņas "Granitas".

Pēc nedēļas Dobeles "Tenax" uzsāks dalību Rīgas atklātajā čempionātā, kur bez dobelniekiem startēs arī pašreizējie Rīgas un Latvijas čempioni "Celtnieks Rīga", kā arī "Ogre/Miandum", "MSĢ/LAT-2000", "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA. Pirmdien, 21.augustā, notiks turnīra apakšgrupu izloze.

"Tenax" sastāvs: Ivars Lācis, Uldis Jansons, Elvijs Lazda, Toms Ābelīte, Nikita Pančenko, Nils Aivis Miķelsons, Aleksandrs Krastiņš, Oskars Arājs, Kristaps Krivmanis, Nils Kreicbergs, Jānis Zvejnieks, Renāts Hovratovičs, Emīls Kurzemnieks, Antons Šuleiko. Treneris: Sandris Veršakovs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv