Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" un "Celtnieks" mēģinās spert soli tuvāk BHL ceturtdaļfinālam

Jānis Pārums

"Tenax" un "Celtnieks" mēģinās spert soli tuvāk BHL ceturtdaļfinālam
Foto: Andris Pintāns

Šajā nedēļas nogalē kārtējās spēles Baltijas Handbola līgā aizvadīs Latvijas vadošie klubi Dobeles "Tenax" un "Celtnieks Rīga".

Dobeles handbolisti nedēļas nogalē aizvadīs divas spēles, uzņemot divus Lietuvas klubus, attiecīgi, sestdien Viļņas "Sviesa" un svētdien Kauņas "Granitas". Ar četrās spēlēs izcīnītajiem trim punktiem "Tenax" B apakšgrupas tabulā ieņem trešo vietu, apsteidzot abas minētās komandas. Cīņā par BHL ceturtdaļfinālu Latvijas čempioniem šīs spēles būs ļoti svarīgas.

Pirmajā aplī izbraukumā pret lietuviešu komandām dobelniekiem klājās grūti. Viļņas "Sviesa" sīvā cīņā tika pārspēta ar 29:28, savukārt pret Kauņas "Granitas" tika piedzīvots zaudējums ar 22:28, turklāt jau pēc pirmā puslaika Kauņas komandai bija astoņu vārtu pārsvars. Neskatoties uz to, dobelnieki ir saviem oponentiem priekšā, tiesa, abi Lietuvas klubi atpaliek tikai par punktu.

Pēdējā Latvijas čempionāta spēlē savā laukumā pret "Latgolu" dobelniekiem veselības problēmu dēļ nevarēja palīdzēt Ansis Bilkštis un Emīls Kurzemnieks, savukārt Egils Politers un Ņikita Pančenko tika taupīti Baltijas līgai un laukumā daudz laika nepavadīja. Lai gan "Tenax" bija vadībā lielāko spēles daļu, galotnē, izmantojot mājinieku kļūdas, ludzānieši panāca neizšķirtu, noslēdzot maču ar 26:26.

"Diemžēl neesam labā formā. Šobrīd plosās gripas epidēmija, un tā skārusi arī mūsu komandu," dobelnieku treneri Sandri Veršakovu citē BHL mājaslapa. "Saspēles vadītājs Ansis Bilkštis noteikti izlaidīs spēles nedēļas nogalē, bet mūsu rezultatīvākais spēlētājs Oskars Arājs ir zem jautājuma zīmes."

Neskatoties uz to "Tenax" no gaidāmajām spēlēm cer paņemt maksimumu: "Plāns vienmēr ir četri punkti. Cīnīsimies smagi un ceram uz labāko. Šis ir ļoti būtisks posms Baltijas līgā un mums jācenšas katru iespējamo punktu, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam. Izbraukuma spēlēs izcīnījām vienu uzvaru un reizi zaudējām, bet tagad spēlēsim mājās. Ar "Sviesa" nebijām spēlējuši ilgu laiku, bet tagad zinām viņus labāk, savukārt "Granitas" ir sens un spēcīgs sāncensis."

Par ceturtdaļfinālu noteikti domā arī "Celtnieks Rīga", kas otro apli uzsāks izbraukumā, Klaipēdā spēkojoties ar vietējo "Dragunas", kas savā laukumā tika apspēlēti ar 27:25. Pēc pirmā puslaika rīdziniekiem bija pat +8, bet vēlāk oponentiem tika ļauts lielāko daļu pārsvara atspēlēt. Tā bijusi līdz šim vienīgā rīdzinieku uzvara, kas šobrīd ļauj apsteigt Klaipēdas komandu, taču, lai savas pozīcijas nostiprinātu un uzlabotu, jāmēģina uzvarēt arī viesos.

"Celtnieks" šobrīd ar diviem punktiem ir priekšpēdējā, piektajā, vietā, bet "Dragunas" atpaliek par punktu un ir pēdējā. No labāko četrinieka, kas nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā, rīdziniekus šķir divi punkti. Ceturto vietu ieņem Minskas SKA, kam novembrī savā laukumā tika zaudēts ar 26:40. Cīņā par četrinieku svarīgs būs katrs punkts.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
News | Baltic Handball league