Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tatran" un Krištopānam svarīga uzvara SEHA līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Tatran" un Krištopānam svarīga uzvara SEHA līgā
Dainis Krištopāns pašreiz ir otrais rezultatīvākais vārtu guvējs SEHA līgas čempionātā.

Svarīgu uzvaru pār vienu no saviem konkurentiem cīņā par vietu SEHA līgas finālčetriniekā guva Daiņa Krištopāna pārstāvētais Slovākijas čempions handbolā Prešovas "Tatran" - 26:22 savā laukumā pār Baltkrievijas čempionu Brestas HK "Meshkov".

Pirms šīs spēles Prešovas komanda atpalika no Brestas kluba par 3 punktiem, turklāt pretinieki ir aizvadījuši par vienu spēli mazāk, tā ka tikai uzvara deva "Tatran" komandai reālas izredzes iekļūt SEHA līgas finālčetriniekā. Papildus stimuls uzvarēt - zaudējums Brestas klubam tā laukumā izšķirīgajā mačā par tikšanu EHF Čempionu līgas grupu turnīurā.
Visa spēle ritēja ļoti līdzīgi, puslaiks beidzās neizšķirti - 12:12, bet turpinājumā bija vai nu neizšķirts vai minimāls pārsvars kādai no komandām. Neizšķirts - 20:20 - bija arī 49. minūtē, bet tad laukuma saimnieki guva 5 vārtus pēc kārtas (vienus arī Krištopāns) un 58. minūtē spēles liktenis bija izšķirts - 25:20.
Krištopāna rēķinā - 3 vārti, taču viņš arī izdarīja tikai 4 metienus, jo tika īpaši uzmanīts. Tas ļāva brīvāk justies un 9 vārtus gūt Oliveram Rābekam.
SEHA līgā tagad būs pārtraukums līdz 1. februārim (līdz pasaules čempionāta beigām, kas risināsies no janvāra vidus līdz 1. februārim Katarā). Līderi ar 36 (12 uzvaras 12 spēlēs) punktiem ir Ungārijas čempioni un vieni no EHF čempionu līgas favorītiem MKB "Veszprem" handbolisti, 30 punktu ir Skopjes "Vardar", bet trim komandām ir pa 24 punktiem - Zagrebas PPD (13 spēlēs), "Tatran" (12) un HK "Meshkov" (11).
Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Dainis Krištopāns ar 65 gūtiem vārtiem ir otrais aiz sava kluba biedra Olivera Rābeka, kura rēķinā 76 vārti. Rābeks 15 vārtus guvis ar 7 m soda metieniem, bet Krištopānam visi vārti gūti tikai no spēles. Trešais ir serbs Momirs Iličs no Vespremas komandas - 61/25.