Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbolisti PČ kvalifikācijā spēlēs pret Lietuvu, Izraēlu un Gruziju

Jānis Pārums

Latvijas handbolisti PČ kvalifikācijā spēlēs pret Lietuvu, Izraēlu un Gruziju
Latvijas handbola izlase
Foto: Raivo Sarelainens

Šodien Austrijas galvaspilsētā Vīnē Latvijas nacionālā vīriešu valstsvienība noskaidroja savus pretiniekus 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Komandas izlozē tika sadalītas piecos grozos. Latvija iekļauta otrajā grozā, kurā ir aizvadītā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturto vietu ieguvējas – Beļģija, Somija, Polija, Šveice, Slovākija un Ukraina.

Armanda Uščina vadītajai Latvijas nacionālajai valstsvienībai pretiniekos 2. apakšgrupā tika ielozētas Gruzija, Izraēla un kaimiņvalsts Lietuva. Savukārt trešā Baltijas valsts Igaunija spēlēs 6. apakšgrupā ar Šveici, kā arī Bosniju un Hercegovinu.

Kvalifikācijas turnīrs norisināsies no 2017. gada 25. oktobra līdz 2018.gada 14. janvārim. 1. spēļu kārta norisināsies 2017. gada 25. un 26.oktobrī, 2. kārta – 28 un 29.oktobrī, 3. kārta – 2018.gada 3. un 4. janvārī, 4.kārta – 6. un 7. janvārī, 5. kārta – 10. un 11. janvārī, bet pēdējās kvalifikācijas grupu turnīra spēles notiks 13. un 14. janvārī.

Tikai katras grupas uzvarētājas kvalificēsies izšķirošajai play off kārtai, kas norisināsies 2018.gada jūnijā. Komandas, kas divu spēļu summā uzvarēs play off kārtā, kvalificēsies pasaules čempionātam.

Jāatgādina, ka 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija uzvarēja savā apakšgrupā, apsteidzot Grieķiju, Ukrainu un Kipru, bet play off kārtā divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 52:52 ar Baltkrieviju, taču pasaules čempionātam, pateicoties vairāk izbraukumā gūtiem vārtiem, kvalificējās oponenti (viesos Latvija piekāpās ar 24:26, savā laukumā uzvarēja ar 28:26)

Eiropu pasaules čempionātā pārstāvēs 14 komandas, no kurām trīs jau garantējušas vietu finālturnīrā – pašreizējā pasaules čempione Francija, kā arī čempionāta organizatores Dānija un Vācija. Trīs pasaules čempionāta dalībnieces tiks noskaidrotas arī gaidāmajā Eiropas čempionātā, kas no 2018. gada 12. līdz 28. janvārim notiks Horvātijā.

PASAULES ČEMPIONĀTA KVALIFIKĀCIJAS TURNĪRA IZLOZE

1. apakšgrupa: Krievija, Somija, Slovākija, Luksemburga.
2. apakšgrupa: Lietuva, Latvija, Izraēla, Gruzija.
3. apakšgrupa: Rumānija, Ukraina, Itālija, Fēru salas.
4. apakšgrupa: Portugāle, Polija, Kipra, Kosova.
5. apakšgrupa: Nīderlande, Beļģija, Grieķija, Turcija.
6. apakšgrupa: Bosnija un Hercegovina, Šveice, Igaunija.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +4 [+] [-]

, 2017-07-18 18:35, pirms 7 gadiem
liekas laba izloze - savācoties labākajiem un normāli sagatavojoties varētu iziet uz nākamo kārtu.
Slēpts komentārs: neeeee

     [+] [-]

, 2017-07-18 21:42, pirms 7 gadiem
Ko par šādu variantu domā multisportaspēļu speciālists, a-ka Hendža?

     [+] [-]

, 2017-07-18 22:43, pirms 7 gadiem
Dainis Krištopāns PČ kvalifikācijā spēlēs pret Lietuvu, Izraēlu un Gruziju

     [+] [-]

, 2017-07-18 23:06, pirms 7 gadiem
obugis rakstīja: Ko par šādu variantu domā multisportaspēļu speciālists, a-ka Hendža?
Manuprāt, labāk leiši nekā, ja būtu krievi no 1.groza Ja runājam par izredzēm, tad spēcīgākajā sastāvā uzskatu, ka LV var uzvarēt savā grupā, ko arī novēlu, bet ja atkal būs sastāva problēmas, tad neticu, ka spēsim apsteigt leišus. Protams, pret Lietuvu jebkurā gadījumā nevajadzētu būt viegli, šie, piemēram, iepriekšējā ciklā savā laukumā spēja pieveikt Eiropas vicečempionus norvēģus.

P.S. Neesmu nekāds eksperts

     [+] [-]

, 2017-07-20 10:48, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Manuprāt, labāk leiši nekā, ja būtu krievi no 1.groza Ja runājam par izredzēm, tad spēcīgākajā sastāvā uzskatu, ka LV var uzvarēt savā grupā, ko arī novēlu, bet ja atkal būs sastāva problēmas, tad neticu, ka spēsim apsteigt leišus. Protams, pret Lietuvu jebkurā gadījumā nevajadzētu būt viegli, šie, piemēram, iepriekšējā ciklā savā laukumā spēja pieveikt Eiropas vicečempionus norvēģus.

P.S. Neesmu nekāds eksperts
Tu arī neesi a-ka Hendža!