Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvija noslēgs kvalifikāciju viesos pret olimpisko čempioni

Latvija noslēgs kvalifikāciju viesos pret olimpisko čempioni
Latvijas vīriešu handbola izlase
Foto: Nauris Vasiļevskis

Svētdien plkst. 21:15 Dānijas pilsētā Koldingā Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadīs pēdējo Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli, sacenšoties ar olimpisko čempioni Dāniju.

Pēc veiksmīgā pasaules čempionāta kvalifikācijas cikla, kur tikai viens precīzs metiens latviešus šķīra no finālturnīra, tam sekojošais Eiropas čempionāta atlases cikls padevies pagalam neveiksmīgs – piecās spēlēs piedzīvoti pieci zaudējumi, pēdējais no tiem – 23:35 ceturtdien Valmierā pret Ungāriju. Tiesa, labākajā sastāvā latviešiem nav sanācis būt gandrīz nevienā spēlē un noslēdzošais mačs ar Dāniju diemžēl nebūs izņēmums.

Par vairāku spēlētāju neesamību šajā sabraukumā rakstīts jau vairākkārt – Ģirts Lilienfelds, Elvijs Borodovskis, Jānis Pavlovičs un citi nevar palīdzēt veselības problēmu vai personisku iemeslu dēļ. Dainis Krištopāns nav ar komandu, jo viņu ierobežo saistības pret jauno klubu Skopjes "Vardar". Savukārt Māris Veršakovs un Aivis Jurdžs pēdējā spēlē Valmierā savainoja ceļgalus un viņiem jāiziet medicīniskās pārbaudes, lai saprastu, cik nopietni šie savainojumi ir. Tādējādi virknei jauno spēlētāju šī būs vēl viena iespēja apliecināt sevi.

Jau pieminētajā spēlē pret Ungāriju sevi labi parādīja vien 16 gadus jaunais Ludzas sporta skolas audzēknis Guntis Piļpuks, kurš izcēlās ar trijiem vārtus, atpaliekot vien no Jurdža (5) un valstsvienības kapteiņa Ingara Dudes (4).

Pirmā apļa spēlē pret Dāniju arī spēlējām bez saviem vadošajiem spēlētājiem Krištopāna un Jurdža, piekāpjoties ar 23:36. Šobrīd dāņi piecās spēlēs iekrājuši deviņus punktus un jau priekšlaicīgi garantējuši vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Otra komanda, kas no mūsu grupas nākamā gada janvārī dosies uz Horvātiju būs Ungārijas valstsvienība.

Tikmēr mūsu nometnē pietiekami zīmīgs ir fakts, ka mums noslēdzošajā spēlē nevarēs palīdzēt pieci no desmit rezultatīvākajiem šajā ciklā (Jurdžs (1.), Krištopāns (2.), Pavlovičs (6.), Veršakovs (7.) un Lībergs (10.)). Šajā situācijā līderu lomu nāksies uzņemties citiem, piemēram, Tomam Lielajam, kuram gan pēdējos mačos pagalam neveicies ar metienu realizāciju (pēdējās divās spēlēs – 3/16), kā arī Raimondam Trifanovam, Rihardam Lejam un jau pieminētajiem jaunās paaudzes spēlētājiem.

Valstsvienības jaunais galvenais treneris Armands Uščins jau vairākkārt ir norādījis, ka ņemot vērā to, ka kvalifikācijas ciklā visas izredzes jau ir zudušas, noslēdzošās spēles tiek izmantotas, lai veidotu izlases kodolu nākamajam ciklam, kā arī iespēlētu jaunos spēlētājus, kuru loma, kā noprotams, kļūs arvien nozīmīgāka.

Neskatoties uz to, ka nevienai no komandām šī spēle vairs neko neizšķir, biļetes uz spēli 4700 skatītāju vietu ietilpīgajā Koldingas arēnā ir pilnībā izpārdotas.

Latvijas izlases sastāvs:

Rihards Leja, Igors Ignatjevs, Raitis Puriņš (visi – Celtnieks Rīga), Raimonds Trifanovs (S.V. Beckdorf, Vācija), Emīls Kurzemnieks, Ņikita Pančenko, Nils Kreicbergs (visi – Dobeles Tenax) Uvis Strazdiņš (Ogre/Miandum), Ingars Dude (Limoges Hand87, Francija), Einārs Kiršteins (Herulf, Norvēģija), Edgars Kukša (Fredenbeck, Vācija), Helmuts Tihanovs (Schalksmühle-Halver, Vācija), Toms Lielais (Eisenach, Vācija), Guntis Piļpuks, Artūrs Meikšāns (abi – SK Latgols).

Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2017-06-18 13:02, pirms 7 gadiem
Autor, vai Dānija spēlēs ar 2.sastāvu?
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.