Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-19 handbolistēm bezierunu kapitulācija pret Vāciju

Jānis Pārums

Latvijas U-19 handbolistēm bezierunu kapitulācija pret Vāciju
Dinija Purviņa (sarkanajā formā)
Foto: IHF/EHF Womens Trophy

Šovakar ar graujošu neveiksmi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru iesāka Vitas Brikmanes un Lindas Karlovičas vadītā Latvijas U-19 sieviešu izlase, kas ar 17:48 piekāpās mājiniecei Vācijai.

Pirms turnīra tieši Vāciju kā galveno favorīti minēja mūsu valstsvienības galvenā trenere Brikmane, taču solīja cīnīties, kā mūsu trumpi minot sastāvu, kas praktiski nemainīgs ir jau vairākus gadus, tādējādi arī saspēlējies. Tomēr bija skaidrs, ka pret šī vecuma regulāru pasaules un Eiropas čempionātu dalībnieci Vāciju klāsies ļoti grūti.

Pret favorīti Vāciju latvietes uzreiz nonāca iedzinējos, vācietēm atklājot rezultātu otrās minūtes sākumā. Inese Umjarova drīz vien panāca izlīdzinājumu, taču turpinājums bija pēc mājinieču scenārija – 1:3, 2:4. Latvija vairākkārt pietuvojās līdz minimumam, tomēr ilgi līdzvērtīgi spēkoties neizdevās – deficīts pieauga strauji, sasniedzot piecus vārtus (4:9) 11.minūtē un desmit vārtus (7:17) nepilnas septiņas minūtes līdz puslaika izskaņai. Puslaika pēdējo 13 minūšu laikā latvietes guva tikai vienus vārtus, ļaujot Vācijas pārsvaram sasniegt 16 vārtu pārsvaru – 8:24.

Ar vārtu gūšanu mūsējām neveicās arī otrā puslaika sākumā, kad piecu minūšu laikā vāciešu vārtsardze tika pārspēta vien reizi, kamēr mājinieces izcēlās piecreiz, pirmoreiz panākot arī divdesmit vārtu pārsvaru – 9:29. Tikpat strauji Vācijas pārsvars turpināja pieaugt arī vēlāk, maksimumu – 33 vārtus (15:48) – sasniedzot pusotru minūti līdz spēles beigām. Galotnē Umjarova un Kukurāne divus vārtus atguva, tomēr galarezultātā vienalga sakāve ar vairāk nekā 30 vārtu deficītu – 17:48.

Rīt plkst. 17:00 Latvijas jaunās handbolistes spēkosies ar Poliju, bet svētdien turnīru ar savstarpējo dueli noslēgs Polija un Vācija. Eiropas čempionātam, kas vasarā norisināsies Slovēnijā, kvalificēsies tikai mūsu apakšgrupas uzvarētāja.

Eiropas U-19 čempionāta kvalifikācija. 8.apkašgrupa

Latvija – Vācija 17:48 (8:24)
Latvija: Purviņa 6/2, Kukurāne 4, Umjarova 2, Lapsa 2, Rutkovska 2, Kaulakane 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2017-03-17 23:29, pirms 7 gadiem
Meitenes malači, cīnijās! Fui handbola federācijai, ka vienīgajai grupai nav video!!! Ja federācija tā turpinās, lobēt tikai vīriešu handbolu, tad drīz pat nerakstīs par sieviešu komandām.