Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

SynotTip Virslīgas līderi viesos lūkos turpināt uzvaru sēriju

SynotTip Virslīgas līderi viesos lūkos turpināt uzvaru sēriju
Austris Tuminskis (no labās)
Foto: Haralds Fiļipovs

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā handbolā tiks aizvadīti astoņi mači – piecas spēles norisināsies SynotTip Virslīgā, bet vēl trīs – Virslīgā sievietēm.

SynotTip Virslīgas čempionātā abas līdervienības Dobeles "Tenax" un ASK/LSPA aizvadīs izbraukuma spēles, turklāt dobelniekiem paredzēti divi mači divās dienās. Vispirms sestdien plkst. 13:00 "Tenax" spēkosies ar Vaiņodes komandu, bet dienu vēlāk plkst. 18:00 pretiniekos Spuņciemā būs "Jūrmalas Sports".

Virslīgas sezonu dobelnieki iesākuši ar četrām pārliecinošām uzvarām četrās spēlēs. Tikai vienā no spēlēm pēdējo divu gadu Latvijas čempionu "Tenax" pāsvars nepārsniedza desmit vārtus, taču bija tuvu tai – mačā pret vicečempioniem "Celtnieks Rīga" dobelnieki uzvarēja ar 28:21.

Vaiņode sezonu iesākusi ar divām uzvarām četrās spēlēs, uzvarot šā brīža pastarīšus "Latgolu" un MSĢ/LAT-98, bet piekāpjoties "Ogre/Miandum" un ASK/LSPA komandām. Identiska bilance (2-2) ir arī dobelnieku svētdienas pretiniekiem "Jūrmalas Sportam" (un vēl divām komandām), kas arī abas uzvaras izcīnījuši pret pastarīšiem, bet piekāpušies jau minētajai ASK/LSPA un "Celtniekam".

ASK/LSPA, kas sezonas ievadā tikusi pie četriem panākumiem, jau otro reizi šosezon mērosies spēkiem ar Ludzas "Latgolu", ko pirms nepilna mēneša savā laukumā pieveica ar 28:23. Šoreiz spēle notiks Ludzā. Interesants ir fakts, ka tā būs arī bijušā ludzāniešu līdera Austra Tuminska viesošanās savā dzimtajā pilsētā, kur tika pavadītas daudzas sezonas. Aizpērnās sezonas Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs pirmajā mačā pret "Latgolu" guva četrus vārtus, bet rezultatīvāko spēlētāju sarakstā šobrīd ar 23 vārtiem ieņem sesto vietu.

Divas spēles šajā nedēļas nogalē ir ne tikai jau pieminētajiem dobelniekiem, bet arī "Latgolam" un "Ogre/Miandum". Sestdien principiālā spēlē ogrēnieši tiksies ar "Celtnieks Rīga" komandu, ar ko šajā sezonā divreiz jau ir spēkojušies – Rīgas čempionātā abu komandu spēle noslēdzās ar neizšķirtu 27:27, savukārt Baltijas līgas turnīrā "Ogre/Miandum" rīdziniekus pieveica ar 34:30, lai gan lielāko daļu spēles bija iedzinējos. "Celtnieks Rīga" pēc ne pārāk veiksmīgā sezonas sākuma SynotTip Virslīgā gan pakāpeniski uzlabo savu sniegumu un noteikti lūkos revanšēties ogrēniešiem, kas sola vēl vienu spraigu spēkošanos.

Svētdien "Latgols" un "Ogre/Miandum" mērosies spēkiem savā starpā. Lai gan ludzānieši vēl nav izcīnījuši nevienu uzvaru, viņu sniegums uzlabojas. Turklāt pavisam nesen abas komandas spēlēja Ogrē, kur laukuma saimniekiem nācās krietni pasvīst, lai tiktu pie uzvaras, kas beigās arī tika izcīnīta – 26:24. Jāpiebilst, ka pēc puslaika vadībā bija "Latgols" un otrā puslaika gaitā ludzāniešiem bija arī triju vārtu pārsvars, ko tomēr neizdevās noturēt. Sezonas pirmās piecas spēles ludzānieši aizvadīja izbraukumā, bet nākamie seši mači būs mājās, kas iespējams ļaus tikt arī pie pirmā panākuma. Katrā ziņā pretiniekiem viegli neklāsies.

Sieviešu Virslīgā nedēļas nogalē tiks izspēlētas trīs spēles. Sestdien REIR Dobele (1-2) savā laukumā uzņems Jēkabpils sporta skolas komandu (2-2), bet dienu vēlāk dobelnieces Spuņciemā spēlēs pret pērnās sezonas vicečempionēm LSPA, kas šosezon vienīgās vēl nav tikušas pie panākuma (0-3).

Vēl vienā spēlē svētdien Salaspils sporta skolas komanda (1-3) savā laukumā uzņems Latvijas čempiones "Latgols", kas pagaidām cīnās bez zaudējumiem, četros mačos tiekot pie trim uzvarām un vienreiz cīnoties neizšķirti (pret otru čempionāta līderi un 2014.gada Latvijas čempionvienību Stopiņu NHK).

SynotTip Virslīga

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.