Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" rezultatīvā spēlē pieveic "Ogre/Miandum"

Krišs Upenieks

"Tenax" rezultatīvā spēlē pieveic "Ogre/Miandum"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā kārtējo panākumu izcīnīja Dobeles "Tenax", kas izbraukumā ar 41:32 pieveica "Ogre/Miandum", turnīra otrajā posmā tiekot pie ceturtās uzvaras četrās spēlēs.

Šosezon "Ogre/Miandum" un "Tenax" bija tikušās jau četrreiz un visos gadījumos uzvaras izcīnīja dobelnieki, trīsreiz būdami pārāki Latvijas čempionātā (32:28, 38:23, 36:30), kā arī pieveicot oponentus Latvijas Handbola federācijas prezidenta kausa finālspēlē (35:27).

Šovakar dobelnieku rindās pēc ilgākas pauzes ierindā atgriezās komandas rezultatīvākais spēlētājs Austris Tuminskis, bet nevarēja palīdzēt Elvijs Lazda, Oskars Arājs un Aleksandrs Krastiņš. Ogrēniešiem nevarēja palīdzēt Andrejs Mancurovs un aizvien savainojumu dziedējošais Sandis Lepers.

Divreiz izceļoties Nilam Kreicbergam, reizi Ingum Kristiānam Jonuškam, dobelnieki spēles sākumā izvirzījās vadībā ar 3:0. Pamazām iespēlējās arī laukuma saimnieki, gūstot vairākus vārtus pēc kārtas un pirmoreiz svaru kausus nosverot par labu sev - 6:5 ogrēniešu labā 8.minūtē. "Tenax" gan ātri vadību atguva, tomēr ilgāku laiku atrauties tālāk par 1-2 vārtiem nespēja. Būtisku izrāvienu viesi veica puslaika otrajā pusē, kad pie rezultāta 14:13 guva sešus bezatbildes vārtus, palielinot pārsvaru līdz septiņiem vārtiem – 20:13. Līdz puslaika beigām "Ogre/Miandum" dažus vārtus atspēlēja – pēc pirmajām 30 minūtēm 24:19 "Tenax" labā.

Emīla Kurzemnieka un Anda Ērmaņa gūtie vārti ļāva dobelniekiem otrā puslaika sākumā atjaunot septiņu vārtu pārsvaru (26:19), bet ogrēnieši turpinājumā atbildēja ar izrāvienu 6:2, kas pēc Arvja Laganovska metiena ļāva pietuvoties vairs tikai triju vārtu attālumā – 28:25. 50.minūtē diskvalifikāciju saņēma viens no "Tenax" līderiem Nils Kreicbergs, tomēr uz viesu sniegumu tas negatīvu iespaidu neatstāja. Lai arī īsu brīdi pēc tam dobelnieku pārsvars atkal sadila līdz trim vārtiem (32:29, 33:30), pēdējās astoņas minūtes "Tenax" aizvadīja pārliecinoši, veica izrāvienu 8:2 un izcīnīja drošu uzvaru – 41:32.

Dobeles "Tenax" ar 12 punktiem ieņem pārliecinošu pirmo pozīciju un jau nodrošinājuši vietu Latvijas čempionāta pusfinālā, kur automātiski vietu garantēs divas labākās komandas pēc otrā posma. Otrajā pozīcijā ar sešiem punktiem šobrīd ir "Celtnieks", bet pa trim punktiem izcīnījušas "Ogre/Miandum" un "Latgols" komandas.

Šajā nedēļas nogalē notiks vēl trīs SynotTip handbola Virslīgas spēles – sestdien "Celtnieks" savā laukumā uzņems "Latgolu", bet svētdien divi mači tiks aizvadīti otrajā četriniekā (Vaiņode – Jūrmalas Sports un ASK/LSPA – MSĢ/LAT-Hertz).

SynotTip handbola Virslīga. 2.posms
Ogre/Miandum – Dobeles Tenax 32:41(19:24)
Ogre/Miandum:
Arv. Laganovskis 8, Kurmēns 6, Pozņaks 6/2, Art. Laganovskis 5, Bauze 4, Strazdiņš 2, Dravnieks 1.
Tenax: Tuminskis 11/5, Kurzemnieks 8, Kreicbergs 7, Ērmanis 5, Miķelsons 4, Jonuška 3, Politers 3.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Tenax...