Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Būs jaunas čempiones

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Būs jaunas čempiones
Natalī Hagmane mačā ar Krieviju sasniedza Eiropas čempionātu rezultativitātes rekordu vienā mačā - 17 vārti.

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm būs jaunas čempiones. Būs pavisam jaunas čempiones, jo pusfinālā spēlēs komandas, no kurām neviena nekad Eiropas čempionātos nav uzvarējusi.

Titula tobrīd vēl īpašniece Norvēģija pēdējā pamatturnīra spēļu kārtā savu paveica - ar 33:26 pārspēja Spāniju, taču ar to izrādījās par maz un Norvēģijas izlase pirmo reizi pēdējo 18 gadu laikā neiekļuva pusfinālā. Visu izšķīra piedzīvotie zaudējumi pirmajā posmā Vācijai un pamatturnīrā Rumānijai.
Tiesa, cerību norvēģietēm vēl deva Rumānijas zaudējums Ungārijai - 29:31, taču Nīderlande nenospēlēja tā, kā vajadzēja norvēģietēm - Tulpju zemes meitenes ar 27:21 pieveica Vāciju un norvēģietes tagad spēlēs ar Zviedriju tikai par 5. vietu.
Olimpiskā čempione Krievija ar 30:39 zaudēja Zviedrijai (17/5 vārtus zviedrietēm guva Natalī Hagmane, kas ir vienas spēles rezultativitātes rekords Eiropas čempionātu vēsturē), taču pirmā vieta savā grupā tai jau bija kabatā. Pasaules čempione Francija ar 38:28 pārspēja Serbiju un arī nodrošināja vietu pusfinālā. Vēl Dānija ar 24:23 uzvarēja Melnkalni.
Rīt pusfinālos Parīzē vispirms Krievija tiksies ar Rumāniju, bet tad Nīderlande ar Franciju. Vai svētdien fināls būs čempionāta atklāšanas mača Krievija - Francija jeb olimpiskās čempiones pret pasaules čempionēm atkārtojums?