Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pirmais pārsteigums - Kopenhāgenā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pirmais pārsteigums - Kopenhāgenā
Klaudiu Čikola spēles pēdējā sekundē atnesa Angolai uzvaru pār Katāru.

Pasaules čempionātā handbolā vīriešiem jau pirmajā spēļu kārtā atzīmēts pirmais pārsteigums - Kopenhāgenā D grupas spēlē Āfrikas trešā spēcīgākā komanda Angola ar 24:23 pārspēja 2015. gada pasaules vicečempioni Katāru.

Katāras izlasē savainojuma dēļ nav viena no tās līderiem 2015. gada pasaules čempionātā Žarko Markoviča, taču tik un tā tieši katarieši bija izteikti šīs spēles favorīti. Angolas izlasi veido praktiski viena kluba spēlētāji - 13 handbolisti ir no valsts spēcīgākā kluba Luandas "Primeiro de Agosto", bet ārzemēs (Ēģiptē) spēlē tikai viens Angolas izlases spēlētājs. Tieši angoliešiem divas reizes bija četru vārtu pārsvars (12:8 pēc pirmā puslaika un tad 17:13), taču abas reizes katarieši panāca neizšķirtu, bet pēdējā minūtē jau bija vadībā ar 23:22. Remo Hebo panāca neizšķirtu un Katārai atlika 22 sekundes pēdējam uzbrukumam. Rafaela Kapotes metienu atvairīja vārtsargs Džovanni Mučisengu, uzreiz sekoja piespēle pāri visam laukumam un Claudiu Čikola pēdējā sekundē guva uzvaras vārtus - 24:23 Angolas labā.
Spraigi ritēja arī pārējās divas spēles šajā grupā. Panamerikas čempione Argentīna pēc pirmā puslaika zaudēja Ungārijai ar 10:13, bet tomēr ieguva punktu - 25:25. Savukārt Eiropas vicečempione Zviedrija ne bez pūlēm pārspēja Āfrikas vicečempioni Ēģipti - 27:24.
A grupā neizšķirti 30:30 spēlēja Serbija un Krievija (pēdējā minūtē abām komandām bija iespēja gūt uzvaras vārtus), bet pašreizējā titula īpašnbiece Francija ar lielām pūlēm tikai ar 24:22 pārspēja Brazīliju.
B grupā Maķedonija un Japāna - 38:29, Islande un Horvātija - 27:31 (islandiešiem ceļa savainojumu pēdējā pārbaudes spēlē guva viņu kapteinis un slavenākais spēlētājs Gudjons Valurs Sigurdsons), Bahreina un Spānija - 23:33.
C grupā Saūda Arābija un Austrija - 22:29, Tunisija un Norvēģija - 24:34.
No šodienas spēlēm izceļamas Vācijas un Brazīlijas, kā arī Francijas un Serbijas tikšanās.