Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

''Tenax'' un ''Latgolam'' pārliecinošas uzvaras, arī sievietēm pie panākuma tiek favorītes

Kristaps Desmitnieks

''Tenax'' un ''Latgolam'' pārliecinošas uzvaras, arī sievietēm pie panākuma tiek favorītes
''Tenax'' vārtsargs Artūrs Kuģis
Foto: www.hk-lspa.lv

Svētdien ar četrām aizvadītām spēlēm noslēgusies Latvijas handbola vīriešu un sieviešu čempionātu pirmā spēļu kārta. Vīriešu virslīgā pārliecinošas uzvaras savos laukumos izcīnījuši ''Tenax'' un ''Latgols'', sievietēm pie uzvaras tikušas ''Dobeles SS'' un ''Stopiņu NHK''.

Dienas pirmā spēle vīriešu čempionātā tika aizvadīta Ludzā, kur vietējā ''Latgols'' komanda mērojās spēkiem ar ''Vaiņodes'' handbolistiem. Mājinieki pārliecinoši spēlēja savu skatītāju priekšā un jau pirmajā puslaikā pār kurzemniekiem iekrāja sešu vārtu pārsvaru - 21:15. Otrajā puslaikā nekas kardināli nemainījās, Ludzas handbolisti ''Vaiņodei'' uzvaras garšu sajust neļāva un, praktiski, ar identisku rezultātu 21:14 arī otrajā puslaikā pārāki izrādījās mājinieki. Kopsummā 42:29 uzvara ''Latgolam''.

Ludzas komandā 12 vārtus guva Vitālijs Borisenko, bet kurzemnieku labā septiņi precīzi metieni Oskara Pāvila rēķinā.

''Tenax'' sagrauj ''Ogri''

Pēcpusdienā Dobelē tika aizvadīts otrs šīs dienas mačs. Pērnās sezonas vicečempioni ''Tenax'' savā laukumā uzņēma ''Ogres'' rokasbumbistus, kas iepriekšējā sezonā ierindojās devītajā vietā desmit komandu konkurencē.

Jau mača sākumā dobelnieki apliecināja favorītu statusu šajā spēlē, jo pēc aizvadītām nedaudz vairāk kā desmit minūtēm mājinieki atradās vadībā ar septiņu vārtu pārsvaru. Turpinājumā aina laukumā bija līdzīga, ''Ogres'' spēlētājiem bija nopietnas grūtības pārspēt Artūru Kuģi, kurš lieliski darbojās ''Tenax'' vārtos, bet mājinieki demonstrēja atzīstamu sniegumu uzbrukumā. Dodoties puslaiku pārtraukumā, ar rezultātu 20:4 vadībā atradās ''Tenax''.

Otrajā puslaikā spēles gaita nedaudz izlīdzinājās, uz ''Tenax'' komandas precīzajiem raidījumiem arī ''Ogres'' handbolisti prata atbildēt ar sekmīgu uzbrukuma noslēgumu. Salīdzinājumā ar pirmo puslaiku, kurā komandas spēlēja salīdzinoši mierīgi, nopelnot vien trīs brīdinājumus un vienu noraidījumu, otrā spēles daļa kļuva nedaudz agresīvāka. Kopumā ''Tenax'' pakāpeniski rezultāta pārsvaru palielināja un, atskanot spēles beigu signālam, tablo vēstīja rezultātu 36:14 par labu dobelniekiem.

Uzvarētājiem pa astoņiem vārtiem guva Nauris Auziņš un Arvis Juzups, bet ''Ogres'' komandā rezultatīvākie spēlētāji bija Iļja Želna un Kaspars Abiks, kuru kontā pa četriem vārtu guvumiem.

Sievietes: uzvaras izcīna ''Stopiņu NHK'' un ''Dobeles SS''

Tāpat kā Latvijas Virslīgā vīriešiem, arī sieviešu čempionāta ietvaros tika aizvadītas divas spēles. Pēc ''Latgola'' un ''Vaiņodes'' savstarpējās tikšanās, laukumā devās ''Ludzas SHK'' un ''Stopiņu NHK'' handbolistes. Spēle ritēja visai līdzīgi, pēc pirmā puslaika ar rezultātu 13:9 vadībā atradās ''Stopiņu NHK''. Arī otrais puslaiks tika aizvadīts saspringtā cīņā. No pirmā puslaika iekrātā četru vārtu pārsvara ''Stopiņu'' handbolistes sāncensēm mača otrajā pusē atdeva vien par vieniem gūtiem vārtiem vairāk, nekā to izdarīja pašas, līdz ar to rezultāta starpību būtiski nemainot - 27:30.

Otrajā spēlē ''Dobeles SS'' savā laukumā uzņēma ''Skrīverus''. Pirmais puslaiks tika aizvadīts itin rezultatīvi, abām komandām kopā izdevās gūt 40 vārtus, taču vairumu no tiem guva dobelnieces, kas pirms otrā puslaika iekrāja desmit vārtu pārsvaru - 25:15. Arī mača otrā daļa Dobeles Sporta centrā sanākušajiem skatītājiem nelika vilties, vārti tika gūti samērā bieži, galvenokārt jau mājiniecēm pārspējot ''Skrīveru'' vārtsardzi un palielinot rezultāta pārsvaru. Spēles beigu rezultāts - 46:31.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija

     [+] [-]

, 2011-10-14 23:57, pirms 13 gadiem
Brachinj un Arvi taa tik turpinat ar pretinieku sagravem!!!!!
You're the best of best!!!