Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vācija piesakās uz pusfinālu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vācija piesakās uz pusfinālu
Vācijas izlases vārtsardze Dinaha Ekerle atvairīja 38 procentus no pretinieču metieniem.

Vācijas sieviešu handbola izlasei nav tik slavena kā šīs valsts vīriešu izlase (izņemot VDR laiku), taču tā vienmēr ir bijusi vērā ņemama komanda un, starp citu, tieši Vācijas izlase 1994. gadā kļuva par pirmo Eiropas čempioni. Šā gada Eiropas čempionātā Francijā vācu handbolistes neminēja starp galvenajām favorītēm, bet viņas jau ir pieteikušās uz vietu pusfinālā.

Vispirms jāatgādina, ka Eiropas čempionātu Vācijas izlase sāka ar uzvaru pār pašreizējo titula īpašnieci Norvēģiju (33:32), bet turnīra otrā posma pirmajā spēlē vācietes pārliecinoši ar 29:23 (17:9) pārspēja Spāniju un tagad ar 4 punktiem ir vienas no II grupas līderēm.
Pirmajā puslaikā Vācijas izlasei bija 71 procents realizētu metienu, bet vārtsardze Dinaha Ekerle atvairīja 8 metienus un tas ļāva ielikt uzvaras pamatus - proti, iegūt 8 vārtu pārsvaru. Sešas minūtes pirms spēles beigām spānietēm izdevās samazināt rezultāta starpību līdz 22:26, taču tad sarkano kartīti par rupju pārkāpumu pret Francisku Milleri saņēma viena no Spānijas izlases līderēm Karmena Martina (līdz tam bija guvusi 7/1 vārtus), kas būtiski ietekmēja mača galotni. Vācijas izlase pārliecinoši nosargāja uzvaru.
Titula īpašnieces Norvēģijas handbolistes ar 38:25 (18:12) pieveica Ungāriju un vēl saglabāja izredzes tikt pusfinālā, taču viņām tagad pašām jāuzvar vēl gan Nīderlandi, gan Spāniju un jācer uz kādu sev labvēlīgu iznākumu pretinieču spēlēs.
Pamatturnīra II grupā tagad Rumānijai (2 spēles), Nīderlandei (2) un Vācijai (3) ir pa 4 punktiem, Norvēģijai (3) un Ungārijai (3) - pa 2, bet Spānijai (3) punktu nav un tā jau zaudējusi cerības tikt pusfinālā.
Šodien notiks divas spēles I grupā - vispirms Zviedrija (2 punkti) tiksies ar Franciju (4), bet tad Krievija (4) spēlēs ar Serbiju (2).