Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Daiņa Krištopāna pāreja uz PSG - otra nozīmīgākā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daiņa Krištopāna pāreja uz PSG - otra nozīmīgākā
Daiņa Krištopāna pāreja no Berlīnes "Fuchse" uz PSG nosaukta par otru nozīmīgāko šajā sezonu starplaikā EHF versijā. Foto: imago images/Nordphoto/Scanpix

Eiropas handbola federācijas (EHF) masu mediju dienests izveidoja savu versiju sezonu starplaika nozīmīgākajām spēlētāju pārejām un otrajā vietā ir ielikta Latvijas izlases spēlētāja Daiņa Kristopāna pāreja no Berlīnes "Fuchse" uz "Paris St. Germain".

Pagājušo sezonu Dainis Krištopāns sāka Skopjes "Vardar", ar kuru gadu iepriekš bija kļuvis par EHF Čempionu līgas uzvarētāju un labāko spēlētāju savā pozīcijā, bet sezonas beigas aizvadīja vienā no Vācijas 1. Bundeslīgas labākajām komandām Berlīnes "Fuchse". Jau pirms gada bija zināms, ka šovasar Dainis pāries uz spēcīgāko Francijas klubu "Paris St. Germain" jeb PSG un ludzānietis ar savu jauno komandu jau gatavojas sezonai (Francijas virslīgas čempionātu iecerēts sākt 23. septembrī un šajā turnīrā Limožas komandas rindās šosezon spēlēs arī Latvijas izlases kapteinis Ingars Dude).

Par sezonu starplaika nozīmīgāko pāreju nosaukta divkārtējā pasaules vicečempiona norvēģa Sandera Sagosena pāriešana no PSG un Vācijas čempionvienību THW "Kiel". Trešajā vietā ielikta slovēņa Blaža Janca pāreja no Polijas čempionvienības Ķelces "Vive Targi" uz FC "Barcelona". Ja būtu nominācija par pārsteidzošāko pāreju, to varētu piešķirt par Francijas izlases spēlētāja, divkārtējā olimpiskā čempiona, trīskārtējā pasaules un trīskārtējā Eiropas čempiona Luka Abalo pāreju no PSG uz Norvēģijas čempionvienību "Elverum". EHF rangā šī pāreja ierindota ceturtajā vietā.

Abu nozīmīgāko pāreju autori Sagosens un Krištopāns 4. novembrī tiksies savā starpā - Norvēģijas un Latvijas izlases ir vienā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra grupā un tieši savā starpā abas komandas aizvadīs pirmo spēli "Nadderud Arena" laukumā Berumā (apmēram 26 kilometri no Oslo).