Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

1. līgas "Final 6" startē ar Stopiņu NHK uzvaru Ulbrokas derbijā

Jānis Pārums

1. līgas "Final 6" startē ar Stopiņu NHK uzvaru Ulbrokas derbijā
Stopiņu NHK handbolisti pēc uzvaras
Ulbrokas derbijā

1.līgas "Final 6" turnīrs sestdien sākās ar Stopiņu NHK uzvaru pār Ulbrokas SK principiālajā Ulbrokas derbijā. Vēl vienā spēlē pie panākuma tika "Jūrmalas Sports-2".

Jāatgādina, ka 1.līgā šogad startē 12 komandas, kas pirmajā posmā tika sadalītas Austrumos un Rietumos – pa sešām komandām katrā reģionā. Izspēles kārtība paredzēja, ka gan Austrumu, gan Rietumu komandas aizvada divu apļu turnīru, bet pēc tam katras konferences trīs labākās vienības turpinās cīņu par 1. – 6. vietu, vēlreiz aizvadot divu apļu turnīru. Trīs vājākās vienības katrā konferencē aizvadīs divu apļu gandarījuma turnīru par 7. – 12. vietu. Komanda, kas ierindosies 7.vietā kļūs par Gandarījuma kausa ieguvēju.

Stopiņu NHK (attēlā) turnīra pirmajā posmā ierindojās 1.vietā Austrumos, savukārt Ulbrokas SK ne bez konkurentu palīdzības ieņēma trešo vietu Rietumos, kvalificējoties finālsešiniekam. Komandas savstarpējo cīņu prezentēja kā cīņu par Ulbrokas karaļu statusu, tāpēc abu komandu pirmais derbijs solīja intrigu un nepiekāpīgu cīņu.

Pirmo sešarpus minūšu laikā vadību 4:2 ieguva Stopiņu NHK, taču nākamās četras minūtes zaudēja ar 0:4, atdodot vadību pretiniekiem – 4:6. Puslaika turpinājumā vadība gan mainījās vairākkārt, bet noslēdzoties pirmajām 30 minūtēm minimāla vadība tomēr Stopiņu handbolistiem – 15:14.

Spraiga cīņa turpinājās līdz pat otrā puslaika vidum, bet mača 15 minūtēs Stopiņu NHK veica izšķirošo izrāvienu. Vēl 45.minūtē Stopiņu pārsvars bija +1, bet tad seši vārti pēc kārtas, kas ļāva panākt jau 29:22. Turklāt līdz spēles izskaņai atrāviens tika vēl vairāk palielināts un izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 35:26. Uzvarētāju rindās ar deviņiem vārtiem uzvaru kaldināja Artūrs Koponāns, aizvadot savu rezultatīvāko spēli šosezon, savukārt zaudētājiem astoņus vārtus guva Andris Lazda.

Vēl vienā ne mazāk saistošā "Final 6" cīņā tikās "Jūrmalas Sports-2" (pirmajā posmā 1.vieta Rietumos) un "Latgols juniori" (3.vieta Austrumos). Spēli krietni pārliecinošāk iesāka ludzānieši, iegūstot vadību 5:2, taču puslaika otrajā pusē iniciatīvu pārņēma jūrmalnieki, kas vienubrīd pēc Alberta Gulbja metiena ieguva pat +4, bet puslaiku noslēdza ar 15:13.

Lai arī otrā puslaika sākums bija līdzīgs, ātri vien sāka izpausties jūrmalnieku pārākums. Puslaika vidū "Jūrmalas Sportam-2" gan bija vien divu vārtu pārsvars, taču atlikušajā laikā mājinieki veica izrāvienu 11:2 un maču noslēdza ar 32:21, ierakstot pirmo uzvaru "Final 6" turnīra tabulā. Alberts Gulbis uzvarētāju labā guva septiņus vārtus.

Savukārt 1.līgas Gandarījuma kausa turnīru (par 7.-12.vietu) ar uzvaru iesāka "Celtnieks Rīga-2", kas tika galā ar "RTU-Senioriem". Pirmā puslaika vidū RTU vīri bija iekrājuši triju vārtu pārsvaru, tomēr līdz pārtraukumam "Celtnieks" līdzsvaroja rezultātu (14:14). Otrajā puslaikā līdzvērtīga cīņa turpinājās pirmās 15 minūtes (23:23 45.minūtē), kam sekoja dominējošas noslēdzošās 15 minūtes "Celtnieks Rīga-2" izpildījumā un galarezultātā pārliecinoša uzvara ar 36:24. Uzvarētāju labā 13 vārtus guva Ritvars Balceris.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv