Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Leipciga un Aivis Jurdžs tuvojas līderu kvartetam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Leipciga un Aivis Jurdžs tuvojas līderu kvartetam
Aivis Jurdžs un Leipcigas komanda tuvojas 1. bundeslīgas līderu kvartetam.

Vācijas handbola 1. bundeslīgas čempionātā Aivja Jurdža pārstāvētais Leipcigas SC DHfK savā laukumā ar 30:26 (14:10) pārspēja Evara Klešnika komandu HSG "Wetzlar" un pietuvojās Lielajam kvartetam.

Kopš Leipcigas komandas atgriešanās 1. bundeslīgā Veclāras handbolisti to ne reizes nebija uzvarējuši - pagājušajā sezonā neizšķirts Leipcigā un minimāls zaudējums savā laukumā. Neizdevās uzvarēt arī ar trešo piegājienu.
Viesiem otrā puslaika vidū gan izdevās panākt neizšķirtu - 21:21, taču tad sekoja vēl viens leipcigiešu izrāviens - 24:21- un to sadeldēt viesi vairs nespēja. Vairākas reizes izdevās tikt līdz -2 un tas arī viss. 1.03 pirms mača beigām savus vienīgos vārtus mačā guva Aivis Jurdžs un pielika punktu visām šaubām par Leipcigas komandas uzvaru - 29:26. Evara Klešnika rēķinā - viens noraidījums.
Turnīra tabulā tagad ir divi reāli un viens potenciāls līderis - SG "Flensburg-Handewitt" un THW "Kiel" ir pa 26 punktiem 14 spēlēs, bet čempionam "Rhein-Neckar Lowen" ir 24 punkti 13 spēlēs. Berlīnes "Fuchse" rēķinā - 20 punktu 13 spēlēs, bet tagad vairs tikai par trim punktiem no Lielā kvarteta atpaliek Leipcigas komanda, kuras rēķinā ir 17 punktu 14 spēlēs.
Veclārai ir 14 punktu 14 spēlēs un tā ieņem 8. vietu, bet Ģirta Lilienfelda pārstāvētais Koburgas klubs ar 6 punktiem 14 spēlēs ir 17. vietā. No 15. vietas to šķir 2 punkti.