Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas Olimpiādes handbola turnīrā triumfē gan Dobeles vīri, gan dāmas

Jānis Pārums

Latvijas Olimpiādes handbola turnīrā triumfē gan Dobeles vīri, gan dāmas
Dobeles novada handbolisti
Foto: Kārlis Briedis

Šodien ar Dobeles vīriešu un sieviešu komandu uzvarām noslēdzās Latvijas IV Olimpiādes handbola turnīri.

Vīrieši

Vīriešu konkurencē uzvarētāji tika noteikti pēc play off principa. Ceturtdaļfinālā sacentās Rīga pret Ludzas novadu un Inčukalna novads pret Jūrmalu, savukārt Dobeles un Ogres novadi jau automātiski bija iekļuvuši pusfinālā kvalifikācijas turnīru uzvarētāji.

Ceturtdaļfināls
Rīgas handbolisti ceturtdaļfināla spēlē pret Ludzas novadu veiksmīgi aizvadīja mača sākumu, izvirzoties vadībā ar 8:3, tomēr turpinājumā tas tika gandrīz izsēts (10:9), bet puslaikā rīdzinieki devās ar 15:13. Otrajā puslaikā Ludzai izdevās pārņemt vadību, bet Rīga to atguva un ar neapturamā Artūra Lazdiņa, un otro puslaiku teicami aizvadījušā Roberta Freiberga pūlēm to nostiprināja. Pēdējo piecu minūšu laikā Rīga no minimālā +1 panāca četru vārtu atrāvienu un spēli noslēdza ar 34:30.

Otrajā ceturtdaļfinālā Jūrmala ar 38:22 sagrāva Inčukalna novadu. Lai gan jūrmalnieki pārliecinoši iesāka spēli, ātri iegūstot +5 (8:3, 9:4), Inčukalns spēja atspēlēties un rezultātu līdzsvarot (11:11). Puslaiku tomēr savā labā noslēdza Jūrmala (15:11), bet otrajā puslaikā kūrortpilsētas pārstāvji jau dominēja tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

Pusfināls
Pirmajā pusfinālā sacentās principiālie pretinieki – Dobele un Rīga. Spēli negaidīti pārliecinoši sāka Rīga, kas izmantojot dobelnieku kļūdas, kā arī neitralizējot oponentu uzbrukumu 11. minūtes sākumā pēc Riharda Lejas ātrā uzbrukuma panāca 8:1. Pamazām iespēlējās arī Dobele un sāka deldēt pretinieku pārsvaru, turklāt puslaika otrajā daļā rīdziniekiem pašiem radās problēmas ar vārtu iekarošanu, kas Dobeles komandai ļāva veikt izrāvienu un pēc Toma Lielā metiena 23.minūtes sākumā jau pievienoties līdz minimumam – 11:10. Puslaika galotni gan veiksmīgāk nospēlēja Rīga, kas pateicoties Laura Rūtiņa un Roberta Freiberga vārtu guvumiem pārtraukumā varēja doties ar plus trīs – 15:12.

Otrajā puslaikā Rīgai ilgāku laiku izdevās kontrolēt notikumus laukumā, saglabājot 2-3 vārtu pārsvaru, tomēr puslaika vidū dobelniekiem izdevās panākt neizšķirtu, bet 48.minūtē pēc Ērika Blūma metiena pirmoreiz pārņemt vadību – 22:21. Turpinājumā komandas vēl vairākkārt apmainījās ar līderpozīcijām, bet pēdējo minūti iesāka pie neizšķirta rezultāta – 27:27. Dobelei septiņas sekundes pirms spēles beigām bija lieliska iespēja izraut uzvaru, taču Toma Lielā soda metienu atvairīja Helmuts Tihanovs. Tādējādi uzvarētāja noskaidrošana bija jāatliek pēc pēcspēles metieniem.

Sāka dobelnieki, precīzi metot Nilam Kreicbergam, Rīga Normunda Blomes personā atbildēja ar to pašu. Arī otrajā metienu sērijā komandas meta precīzi (Ērmanis – Lazdiņš), bet trešajā Ansis Bilkštis (Dobele) bija precīzs, savukārt Aivars Čikuts (Rīga) kļūdījās un netrāpīja vārtos. Tas izrādījās liktenīgi, jo atlikušajos metienos Dobele nekļūdījās, pēdējo metienu iemetot Lielajam – 32:30. Lielā rēķinā visā spēlē 14 vārti!

Otrajā pusfinālā Ogres novads sacentās ar Jūrmalu. Pēc Mareka Černousova diviem gūtajiem vārtiem jūrmalnieki izvirzījās vadībā ar 2:0, un, lai gan vēlāk Ogre pārņēma vadību, tas notika tikai uz īsu brīdi. Neliels pārsvars Jūrmalai piederēja līdz puslaika vidum, taču tad trīs pēc kārtas zaudēti vārti, kas svaru kausus nosvēra par labu Ogrei – 8:6. Turpinājumā ogrēnieši panāca pat +5, bet puslaiku noslēdza ar 14:11.

Otrajā puslaikā Ogres novada handbolisti demonstrēja vēl pārliecinošāku sniegumu un turpināja atrauties, puslaika vidū panākot +10. Lai arī jūrmalniekiem vienubrīd izdevās sadeldēt deficītu līdz sešiem vārtiem, Ogres novada uzvara netika apdraudēta – 34:25 un vieta finālā.

Fināls
Dobeles un Ogres fināla duelī rezultātu atklāja dobelnieki, bet Ogres novads atbildēja ar diviem vārtiem pēc kārtas un piektajā minūtē pārņēma vadību pēc Arvja Laganovska metiena – 2:1. Dobeles novads atbildēja ar izrāvienu 4:0 un atkal izvirzījās vadībā – 6:2, bet puslaika turpinājumā sasniedza pat septiņu vārtu pārsvaru – 11:4. Puslaika izskaņā ogrēnieši saņēmās un pēc Sanda Lepera metiena pusotru minūti līdz pārtraukumam pietuvojās vien triju vārtu attālumā (14:11), tomēr neveiksmīgi aizvadīja pašu galotni, vispirms ļaujot gūt vārtus Egilam Politeram, bet puslaika pēdējā sekundē arī Ansim Bilkštim. Tādējādi pēc pirmajām 30 minūtēm Dobeles novadam plus pieci – 16:11.

Otrā puslaika sākumā rezultāts pieauga līdzīgi, bet pakāpeniski dobelnieku pārsvars sāka dilt un 40.minūtē pēc Lepera vārtu guvuma Ogre atkal pietuvojās divu vārtu attālumā, bet puslaika vidū Dravnieks samazināja rezultātu līdz minimumam – 23:22. Emocijām un asumiem bagātajā spēles beigu daļā Dobeles novadam, pateicoties rezultatīvajam Nila Kreicberga sniegumam, vēlreiz izdevās nedaudz atrauties un galotnē uzvaru arī nosargāt. Dobeles novads otro reizi pēc kārtas Latvijas Olimpiādes čempionu godā – 29:27.

Cīņā par trešo vietu sacentās Rīgas un Jūrmalas komandas. Spēli nedaudz veiksmīgāk iesāka rīdzinieki, kas pēc Artūra Lazdiņa metiena atklāja rezultātu, bet pēc Riharda Lejas uzbrukuma septītajā minūtē panāca divu vārtu pārsvaru – 5:3. Tiesa, puslaika vidū pēc Rolands Ivanovs līdzsvaroja rezultātu, bet nedaudz vēlāk Toms Popens pirmoreiz izvirzīja Jūrmalu vadībā – 10:9. Puslaika beigu daļā Rīga gan spēja atgūt vadību un, pateicoties mālējo spēlētāju Ričarda Jablonska un Ingus Kivlenieka precīzajiem uzbrukumiem pirmās 30 minūtes noslēdza savā labā – 15:13.

Otrā puslaika ievadā piecu minūšu laikā rīdzinieki panāca jau sešu vārtu pārsvaru (20:14), un, lai gan jūrmalniekiem uz īsu brīdi izdevās to sadeldēt uz pusi, turpinājumā atkla dominēja Rīga, ne tikai sasniedzot (30:20 Freibergs, 56.minūte), bet arī pārsniedzot desmit vārtu pārsvaru. Galarezultātā pārliecinoša uzvara un bronzas medaļas Rīgas komandai.

Vietu sadalījums:
1. Dobeles novads
2. Ogres novads
3. Rīga
4. Jūrmala
5. Ludzas novads
6. Inčukalna novads

Rezultāti
Statistika

Sievietes

Sieviešu turnīrā uzvarētājas tika noskaidrotas, izspēlējot apļa turnīru. Kā izrādījās turnīra noslēgumā, īstā cīņa par uzvarētāju godu noskaidrojās jau pirmajā dienā, kad Dobeles novads sacentās ar Stopiņu novadu. Spēles sākumā dobelnieces ātri ieguva pārsvaru 4:1, taču puslaika gaitā stopiņietēm izdevās rezultātu līdzsvarot (6:6). Puslaika izskaņā gan nedaudz veiksmīgāks bija Dobeles novads, ejot pārtraukumā ar 10:9.

Otrā puslaika sākumā dobelnieces palielināja savu pārsvaru līdz 13:11, taču tad astoņas minūtes pēc kārtas nespēja gūt vārtus, ko izmatoja Stopiņi, veicot izrāvienu 5:0 un pārņemot vadību – 16:14. Vēlāk Stopiņu novads pēc Annijas Ozoliņas metiena panāca +3, taču dobelnieces aizvadīja lielisku galotni – pēdējo četru minūšu laikā vairākas pārtvertas bumbas un realizēti ātrie uzbrukumi, kasļāva veikt izrāvienu 6:1 un galotnē izcīnīt uzvaru ar 21:19. Vairāk nekā pusi no punktiem (12) uzvarētāju rindās guva Laura Ņeverovska.

Otrajā turnīra dienā Dobeles handbolistes izcīnīja vēl divas uzvaras, apspēlējot, attiecīgi, Salaspils novadu (22:16) un Ludzas novadu (26:16) un jau pirms pēdējās spēles nodrošināja uzvaru turnīrā. Pēdējā mačā dobelnieces nodemonstrēja nepārliecinošu sniegumu, piekāpjoties Jēkabpilij (15:22), kam šis panākums lielā mērā nodrošināja bronzas medaļas. Otro vietu izcīnīja Stopiņu novads, kas pēc zaudējuma pirmajā mačā guva trīs uzvaras – 27:20 pret Jēkabpili, 28:16 pret Salaspili un 21:15 pret Ludzu.

Vietu sadalījums
1. Dobeles novads
2. Stopiņu novads
3. Jēkabpils
4. Salaspils novads
5. Ludzas novads

Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

     [+] [-]

, 2016-07-03 21:39, pirms 8 gadiem
A kur Vaiņodes čempiņi?