Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pirmais pārsteigums - jau trešajā dienā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm jau trešajā spēļu dienā notika pirmais lielais pārsteigums - Vācijas izlase Brestā ar 33:32 pārspēja vienu no galvenajām turnīra favorītēm Norvēģiju.

Visa D grupas spēle Brestā ritēja ļoti spraigi, tikai vienreiz kādai no komandām izdevās iegūt triju vārtu pārsvaru (Norvēģijai - 11:8), puslaiks beidzās ar 16:15 norvēģu spēlētāju labā un viss izšķīrās pēdējā minūtē. 23 sekundes pirms mača beigām Emīlija Bēlke izvirzīja Vāciju vadībā - 33:32, norvēģietēm vēl bija diezgan laika, lai panāktu neizšķirtu, taču pēdējo metienu atvairīja vācu vārtsardze Izabella Roha.
Vēl šajā grupā Rumānija ar 31:28 (17:11) pārspēja Čehiju.
C grupā Nīderlande ar 28:25 (11:11), bet Spānija ar jau pirmajā puslaikā visu atrisināja mačā pret Horvātiju - 15:5 un 25:18 visā spēlē.
Šodien otrās kārtas spēles tiks aizvadītas A un B grupās. A grupā Polija tiksies ar Dāniju un Zviedrija ar Serbiju, bet B grupā spēlēs Slovēnija ar Franciju un Krievija ar Melnkalni. Pa diviem punktiem ir Krievijai, Melnkalnei, Dānijai un Serbijai. Trīs pirmās komandas no katras grupas iekļūs čempionāta otrajā posmā jeb pamatturnīrā.
Pirmajā spēļu kārtā komandas guva pavisam 455 vārtus un tas ir jauns Eiropas čempionātu rekords - iepriekšējais bija 440 vārti un turējās kopš 2004. gada turnīra. Līdere starp vārtu guvējām ar 11 vārtiem ir serbiete Katarina Krpeža Slezaka.