Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns un Stoikovičs saplosa Čehovas "Lāčus"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Krištopāns un Stoikovičs saplosa Čehovas "Lāčus"
Dainis Krištopāns aizvadīja ļoti labu spēli pret Krievijas čempionu "Čehovskije Medvedi" un guva 8 vārtus.

Teicamu spēli EHF Čempionu līgas grupu turnīrā aizvadīja viens no Latvijas handbola izlases līderiem Dainis Krištopāns - viņš guva 8 vārtus Brestas HC "Meshkov" rindās mačā Čehovā pret "Čehovskije Medvedi" un sekmēja savas komandas uzvaru ar 33:27.

Čehovas komanda (veidota uz bijušā Maskavas CSKA bāzes), ko vada savulaik slavenais spēlētājs (1976. gada olimpiskais čempions) un vēlāk ne mazāk slavenais treneris Vladimirs Maksimovs, savas valsts čempionātā ir uzvarējusi jau 16 (!) gadus pēc kārtas un vienreiz (2010. gadā) spēlēja arī EHF Čempionu līgas finālčetriniekā. Tagad komandā ir palikuši tikai daži pieredzējuši spēlētāji un to viesi prasmīgi izmantoja.
Pirmajā puslaikā Baltkrievijas čempioni ļoti veiksmīgi izmantoja savu līnijas spēlētāju, 2012. gada Eiropas vicečempionu serbu Rastko Stoikoviču, kurš reizi pēc reizes pārspēja mājinieku vārtsargu. Brestas komanda spēlēja gudrāk un taktiski daudzveidīgāk, prasmīgi izmantojot savu līderu pieredzi. Pēc pirmā puslaika Brestas komanda bija vadībā ar 17:14, bet pēc pārtraukuma pārsvaru palielināja. Dainis Krištopāns ar 8 gūtiem vārtiem bija otrais rezultatīvākais gan savā komandā, gan visā spēlē. Jau pieminētais Rastko Stoikovičs guva 10 vārtus un abi kopā ar Krištopānu viņi guva vairāk nekā pusi no visiem komandas vārtiem.
HC "Meshkov" rēķinā tagad ir trīs uzvaras trijās spēlēs un 6 no 6 iespējamajiem punktiem. Nākamā spēle EHF Čempionu līgas C grupā Brestas komandai būs 7. oktobrī savā laukumā ar Spānijas vicečempionu "Naturhouse la Rioja", kura rēķinā ir divi punkti divās spēlēs.