Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dudem un Istrei - pirmais punkts, Klešnikam un Veclārai - neveiksme mājās

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Dudem un Istrei - pirmais punkts, Klešnikam un Veclārai - neveiksme mājās
Ingaram Dudem (centrā) un Istres komandai - pirmais punkts LNH jeb Francijas rokasbumbas virslīgā.
Foto: Istres

Pirmo punktu Francijas rokasbumbas virslīgā jeb LNH čempionātā ar ceturto piegājienu guva Ingara Dudes pārstāvētā Istres komanda, turpretī Evara Klešnika pārstāvētā Veclāras komanda zaudēja savā laukumā Vācijas 1. bundeslīgas spēlē, kurā tā bija favorīte.

Pēc trim spēļu kārtām Istres komanda LNH čempionātā bija vienīgā, kurai nebija punktu, taču tagad nepatīkamā nulle beidzot ir dzēsta - 4. kārtas spēlē visos tika panākts neizšķirts 22:22 pret "Chambery" ar visu titulu ieguvēju Francijas izlases rindās Bertrānu Žilu priekšgalā (viens no Šamberī komandas treneriem ir savulaik slavenais Francijas un pasaules handbolists Džeksons Ričardsons). Ingars Dude galvenokārt spēlēja aizsardzībā, taču guva arī vienus vārtus.
Pirmā puslaika lielāko daļu Istres komanda bija vadībā, taču tad zaudēja četrus vārtus pēc kārtas - divus puslaika beigās, kas ļāva mājiniekiem panākt 11:11 (pēdējā sekundē ar 7 m soda metienu) pirms pārtraukuma, un divus otrā puslaika sākumā, kas ļāva mājiniekiem izvirzīties vadībā - 13:11. Viesiem divreiz izdevās vadību atgūt, taču 52. minūtē Šamberī komandai atkal bija divu vārtu pārsvars - 21:19. Galvenokārt ar labu aizsardzību un vārtsarga Milana Kosanoviča sniegumu izdevās panākt 21:21, bet 56 sekundes pirms beigām vēlreiz un pēdējo reizi izlīdzināt rezultātu - 22:22 (Kosanovičs 8 sekundes pirms beigām atvairīja 18. metienu šajā spēlē).
Istres komandai ir viens punkts, bet vēl trim komandām ir tikai par punktu vairāk un ar vienu no tām - USAM "Nimes Gard" - 8. oktobrī jāspēlē savā laukumā.

Vācijas 1. bundeslīgas spēlē HSG "Wetzlar" uzņēma TuS "N-Lubbecke" un bija mača favorīts, taču - zaudēja ar 22:28. Mājinieki tikai divreiz bija vadībā (7:6 un 8:7) un jau puslaiku zaudēja ar 12:16. Spēles 49. minūtē izdevās panākt 20:22, taču tad tika zaudēti pieci vārti pēc kārtas un spēles liktenis bija izšķirts. Klešniks vārtus neguva.
Veclāras komandai paliek 7 punkti un turnīra tabulā dalīta 9.-11. vieta. Nākamā spēle - 12. oktobrī Frīzenheimā ar 1. bundeslīgas jaunpienācējiem, kuru rēķinā ir 4 punkti.
Līderis ar 14 punktiem 8 spēleš ir Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen", kas viesos ar 37:25 pārspēja GWD "Minden". Pētersons ar 7 gūtiem vārtiem bija rezultatīvākais savā komandā.