Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles "Tenax" EHF Eiropas kausā spēlēs pret Helsinku IFK

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Dobeles "Tenax" EHF Eiropas kausā spēlēs pret Helsinku IFK
Māris Veršakovs. Foto: Tenax Dobele

Latvijas čempions handbolā Dobeles TENAX EHf Eiropas kausa 2. kārtā tiksies ar Helsinku klubu IFK no Somijas. Pirmo spēli dobelniekiem sākotnēji bija paredzēts aizvadīs 10. vai 11. oktobrī savā laukumā, bet atbildes spēli pēc nedēļas Helsinkos, taču EHF ieviesa korekcijas Eiropas kausu izcīņas kalendāros (izņemot Čempionu līgu, kas sāksies 16. septembrī) un spēles notiks novembra vidū.

HIFK ir viens no vecākajiem handbola klubiem Somijā (handbola nodaļa HIFK izveidoja jau 1944. gadā, bet 1945. gadā HIFK pirmo reizi kļuva par Somijas čempionu) un 7 reizes tas ir bijis valsts čempions. Tiesa, lielākie panākumi ir diezgan tālā pagātnē - pēdējo reizi čempionu tituls iegūts 1974. gadā. Aizvadītajā nepabeigtajā Somijas handbola virslīgas sezonā HIFK turnīra pirmajā posmā finišēja 5. vietā, bet otrā četrinieka (par 5. līdz 8. vietu) pirmajās četrās spēlēs zaudēja un palika 7. vietā. Komanda diezgan rezultatīvi spēlēja uzbrukumā - 4. vieta, bet tik pat "rezultatīva" bija arī aizsardzībā - 4. lielākais zaudēto vārtu skaits.

Pagaidām nav infromācijas par pārmaiņām HIFK komandas rindās, taču zināms, ka paliek viens no tās līderiem, 205 cm garais pieredzējušais moldāvs George Safronii (savulaik sekmīgi spēlējis "Riihimaen Cocks", bet 2012.. gada sezonā bija 5. rezultatīvākais Baltijas handbola līgā). Gan "Riihimaen Cocks", gan dāņu "Kolding" rindās spēlējis cits pieredzējis vīrs Kristians Jansons, sastāvā atrodams ukraiņu vārtsargs Bogdans Klepa (Zaporožjes handbola audzēknis, spēlējis Ukrainas junioru izlasē) un mums labi zināmais Igaunijas izlases spēlētājs Kristo Voika... Iespējams, ka kāda no viņiem nebūs, iespējams arī papildinājums.

Spēlēs pret mums daudz labāk zināmo Nila Kreicberga pārstāvēto "Riihimaen Cocks" aizvadītajā sezonā HIFK zaudēja abas reizes, taču čempioniem uzvaras nenāca viegli - 27:23 un 35:32.

Dobeles TENAX galvenais treneris Sandris Veršakovs:
- Tas ir labi, ka nebūs jāspēlē ar "Riihimaen Cocks" vai nebūs jābrauc uz Norvēģiju pie "Kolstad", taču tas nenozīmē, ka mēs jau esam uzvarējuši. Aprunājos ar Nilu Kreicbergu, kurš pret HIFK komandu ir spēlējis, un viņa vērtējums izlozei bija lakonisks - HIFK komanda nav zemē metama, taču tā ir arī reāli uzvarama. Tagad jāmeklē HIFK spēļu videoieraksti. Jau šonedēļ sāksies Somijas čempionāts. Pretinieku jāizpēta rūpīgi, taču vispirms labi jāsagatavojas pašiem un jābūt labākajā sastāvā.

Nila Kreicberga pārstāvētais "Riihimaen Cocks" tiksies ar Lietuvas čempionu Klaipēdas "Dragūnas".