Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņi sagrauj LSPA, vīriem uzvar arī ASK/LU un Ogre

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Stopiņi sagrauj LSPA, vīriem uzvar arī ASK/LU un Ogre
Elita Ekkerte (Stopiņu NHK) šodien guva 16 vārtus
Foto: Jānis Slišāns

Latvijas Virslīgas čempionātā sievietēm centrālajā dienas cīņā "Stopiņu NHK" handbolistes ar 38:22 (17:11) ASK sporta zālē sagrāva čempiones LSPA. Vīriešiem uzvaras svinēja arī "ASK/LU" un "HK Ogre" handbolisti.

"Stopiņu NHK" un "LSPA" spēle iesākās līdzīgi, bet jau pirmā puslaika pēdējās 15 minūtēs viešņas prata iegūt septiņu vārtu pārsvaru (17:10). Pēc pārtraukuma spēles gaitā nekas nemainījās un "Stopiņu NHK" svinēja trešo uzvaru sezonā pār LSPA - 38:22.

Uzvarētājām 16 vārtus guva Elita Ekkerte, bet septiņus pievienoja Elza Seržante. Mājiniecēm pa trīs vārtiem guva Laura Krievāne, Linda Brikmane, Egita Kiršteine un Monta Priedēna.

Saspringta izvērtās arī RTU un "ASK/LU" cīņa Ulbrokā. Pirmo puslaiku ar trīs vārtu pārsvaru noslēdza "ASK/LU" (13:10), tomēr RTU desmit minūšu laikā izdevās rezultātu apgriezt un izvirzīties jau vadībā - 18:15. Diemžēl pēdējās 20 minūtēs mājinieki vairs guva tikai divus (!) vārtus, bet "ASK/LU" nodrošināja uzvaru - vārtus minūti pirms beigām viesiem guva Ēriks Drobots - 21:20.

"ASK/LU" sastāvā rezultatīvākais ar sešiem gūtajiem vārtiem bija jaunpienācējs Renāts Hovratovičs, bet četrus vārtus guva Ēriks Drobots. RTU vienībā deviņas reizes atzīmējās Māris Grēberis, četras - Rolands Naglis.

Jau devīto uzvaru sezonā Ulbrokā šovakar izcīnīja "HK Ogre" handbolisti, kas bez problēmām ar 31:19 (17:8) pārspēja "Stopiņu NHK". Ogrēniešiem astoņus vārtus guva Arvis Laganovskis, bet septiņus - Arnolds Straume. Mājiniekiem astoņas reizes izcēlās Andris Lazda.

"ASK/LU" ar astoņiem gūtajiem punktiem turnīra tabulā ir panākuši Vaiņodes handbolistus un ieņem astoto pozīciju. RTU vienība ar pieciem punktiem kontā ieņem devīto vietu, bet "Stopiņu NHK" ar četriem - desmito. Ogrēnieši ar 19 punktiem ierindojas trešajā pozīcijā, bet "Jūrmalas Sports" ar 16 punktiem - ceturtajā.

Svētdien Virslīgas čempionātā tiks aizvadīta viena spēle, kad Salaspils SS handbolistes plkst. 13:00 savā laukumā uzņems "SK Latgols". Savukārt Baltijas līgā "Celtnieks/LSPA" izbraukumā plkst. 17:00 spēlēs ar līderiem Igaunijas "Polva Serviti".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv