Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Siņeļņikovs: "Buldogs? Izklausās lieliski!"

Siņeļņikovs: "Buldogs? Izklausās lieliski!"
Alans Siņeļņikovs un Valērijs Afanasjevs
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

skontofc.com piedāvā interviju ar „Skonto” pussargu Alanu Siņeļņikovu.

Kā vērtē spēli un rezultātu aizvadītajā Rīgas derbijā pret FK „Daugava” (0:0)?
Rezultāts atbilst spēles gaitai, sākumā viņi bija mazliet labāki, taču spēles otrajā daļā - mēs. Protams, šādās spēlēs var iesist vienu golu un viss būtu citādi, bet, objektīvi vērtējot, rezultāts ir taisnīgs. Par pašu spēli - nospēlējām disciplinēti un pildījām trenera dotos uzdevumus, kas arī ļāva nosargāt vārtus neskartus, taču mazliet meistarības un veiksmes pietrūka uzbrukumā, tādēļ arī nesanāca iesist.

Šogad tu spēlē vairāk kā aizsargs, taču arī uzbrukumā esi viens no redzamākajiem spēlētājiem. Kā tev patīk šāda uzbrūkošā aizsarga pozīcija un vai pietiek spēka skriet uzbrukumos un atgriezties aizsardzībā?
Jā, nomināli esmu kreisais aizsargs, taču trenera dotais uzdevums ir pie pirmās iespējas pieslēgties uzbrukumam. Varētu teikt, ka mana pozīcija ir box-to-box [termins, ko parasti attiecina uz universāliem pussargiem, kas dodas gan uzbrukumā, gan aktīvi darbojas aizsardzībā]. Jūtos labi, jo starpsezonā esam ieguldījuši lielu darbu, tādēļ šādam spēles stilam esmu gatavs.

Statistikas ailēs esi augšgalā gan izdarītajos, gan izprovocētajos pārkāpumos, tāpat arī divcīņās, kurās pārsvarā uzvari. Daži tevi ir iesaukuši par buldogu - tieši tava cīņasspara dēļ. Vai reizēm nav bail iesaistīties divcīņās?
Buldogs - tas izklausās lieliski (smejas)! Es saku tā - "Ja reiz iesāki, tad ej līdz galam" un tā rīkojos katrā epizodē. Un kāda tad vispār ir jēga iet laukumā, ja no kaut kā baidies? Šādā veidā neviens panākumus nav izcīnījis.

Šosezon neesat ielaiduši vārtus. Vai spēlē pret kurzemniekiem neielaist būs galvenais uzdevums?
Labākais būtu neielaist un iesist, taču to, kā mēs spēlēsim, varēsiet redzēt tikai atnākot uz stadionu. Pats vēl nezinu kādu taktiku un sastāvu treneris būs izdomājis, tā ka arī man būs interesanti.

Četrās spēlēs esat iesituši deviņus vārtus, bet divās tomēr palikāt uz nulles. Vai pretinieku starpība tiešām bija tik liela?
Pret „Metta/LU” un „Ilūkste NSS” mēs radījām daudz vārtu gūšanas momentus un tas arī atainojās rezultātā. „Daugava” un „Jūrmala”, godīgi sakot, tomēr bija līmeni augstāki pretinieki, tomēr arī šajās spēlēs bija momenti, kurus bija iespējams pārvērst vārtu guvumā. Bet kopumā čempionāta līmenis ir kāpis un, lai gan kopumā spēļu ir mazāk, tomēr spēļu ar komandām, kas tīko uz augstām vietām, ir palicis vairāk, un tas ir ļoti labi, ir papildus intriga.

Hanzas vidusskolas laukumā jau esat nospēlējuši divas spēles. Vai varētu teikt, ka FK „Ventspils” uzņemsiet tiešām kā mājinieki un vai tas, ka šoreiz pretiniekos ir vairāki bijušie skontieši, tavās acīs šo spēli padara interesantāku?
Sākumā bija neierasti, taču tagad esam pieraduši un uz šī laukuma jūtamies komfortabli. Man noteikti šī spēle būs interesanta tādā ziņā, ka jāspēlē pret vairākiem bijušajiem komandas biedriem, bet tas jau nemazinās vēlmi cīnīties un uzvarēt.

Šonedēļ visa futbola pasaule un ne tikai runāja par Čempionu līgu. Vai tu sekoji līdz un kā tu izskaidro Vācijas klubu dominanci pirmajā spēlē?
Protams, sekoju līdzi. Pats jutu līdz Barselonai, tā ka tagad atliek cerēt tikai uz brīnumu. Tik bezspēcīgu Barsu sen nebiju redzējis, bet vācieši, turpretī, bija ļoti noskaņojušies un visam pamatā ir liela disciplīna. Par „Borussia” - tā ir vienkārši pasaka, jo visi runāja, ka tālāk tiks „Real”, taču vācieši viņus apspēlēja pilnīgi visās spēles komponentēs.

Izmantotiem resursi:
Skonto FC


, 2013-04-26 17:41, pirms 11 gadiem
Siņeļņikovs ir viens no lielākajiem Latvijas futbola urlām. Krievijas sporta tērps, saulespuķu sēklas un maķ peremaķ ir viņa svētā trīsvienība.
, 2013-04-26 22:00, pirms 11 gadiem
Jā, skaidrs, ka viņš savu krievisko identitāti neslēpj un parāda to visnotaļ atklāti. Tā jau nebūtu jāslēpj, bet visādas baumas un nostāsti par Alana izdarībām dzirdēti. Taču tas viss jau tomēr laikam ir otršķirīgs. Ja jāvērtē kā futbolists, tad potenciāls viņam ir, taču tas vēl ir jārealizē. Labi izpilda standartsituācijas un nebaidās cīņas. Vairāk tomēr viņu pierasts pussargos redzēt, bet Pertijam sava taktika. Starkovs izlasē arī pa retam dod iespēju un malējais aizsargs, kas prot pieslēgties uzbrukumiem, mums ir ļoti nepieciešams, tāpēc jācer, ka Alans šogad turpinās progresēt un nākamo sezonu jau varbūt iesāks kādā ārvalstu čempionātā.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
25

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Režinaldu Ramiriss. Foto: Kristians Putniņš

Uzkarsušais Ramiriss ar hat-trick turpina terorizēt "Mettu"

Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa pēdējās kārtas pirmajā spēlē "Auda", pateicoties brazīlieša Režinaldu Ramirisa trim vārtu guvumiem, ar 3:1 pārspēja Rīgas "Mettu".
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".