Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gvardiola: "Ja esmu izturējies kā Mourinju, man nāksies pārdomāt savu uzvedību"

Gvardiola: "Ja esmu izturējies kā Mourinju, man nāksies pārdomāt savu uzvedību"
Hoseps Gvardiola un Žozē Mourinju
Foto: AFP/Scanpix

Vakar ļoti sarežģītu uzvaru izcīnīja Spānijas čempionāta līdervienība Madrides "Real", kas izbraukumā ar 3:2 pieveica "Real Betis" futbolistus. Seviļas klubs aizvadīja ļoti labu spēli, un to atzina arī viesu galvenais treneris Žozē Mourinju, kurš izteicās, ka neizšķirts būtu bijis godīgāks iznākums. Tikmēr Mourinju apmainījies ar replikām ar "Barcelona" galveno treneri Hosepu Gvardiolu.

Mourinju: "Pretinieki bija pelnījuši vairāk, neizšķirts būtu bijis godīgāks iznākums"

"Nespēlējām slikti, bet mačs bija grūts un publika bija fantastiska. Tā ir bauda spēlēt šeit. Par trim punktiem esmu vairāk nekā priecīgs, bet "Betis" bija pelnījusi vairāk. Šodien atdevām sevi visu," pēc spēles sacīja Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju. "Pār spēli nebija nekādas kontroles, un ne mirkli nezinājām, kura komanda uzvarēs. Dažbrīd ir labāk būt tendētiem vairāk uz aizsardzību un vairāk kontrolēt spēli, bet šodien neviens tā nedarīja un laukumā bija daudz atklātas spēles ar ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā.

Neizšķirts būtu bijis godīgāks iznākums. "Betis" ir lielisks piemērs komandai, kas necīnās par tituliem, bet vairāk spēlē skatītāju priekam. Tā ir fantastiska trenēšanas filozofija," Mourinju turpināja. "Komandai jāzina, ka visas spēles ir vienlīdz svarīgas. Igvains un Benzemā ir divi no labākajiem uzbrucējiem pasaulē, un ceru, ka viņi abi sezonas beigās būs apmierināti un vēlēsies turpināt, jo nevēlos nevienu citu kā tikai viņus divus. Šodien uzvarēt varēja abas komandas. Puslaiku pārtraukumā teicu vīriem, ka nevēlos traku spēli, taču, izņemot piecas vai desmit minūtes, kad reaģējām uz izlīdzinājuma vārtiem, tā nemainījās.

Biju pārāk tālu, lai labi saskatītu 'Betis" otros vārtus, bet no tā, ko redzēju, tiesnešu filozofija, par spīti kļūdām, bija tāda, kāda mums visiem patīk. Tiesneši nesvilpa katru nelielo pārspīlējumu, ko spēlētāji dažbrīd piekopj, tāpēc uzskatu, ka tiesneši ir atbildīgi par fantastisko maču, ko šodien redzējām. " Savukārt Mourinju piesauktais Gonsalo Igvains nevēlējās komentēt savu nākotni: "Nerunāšu par savu nākotni. Vēlos nākamos četrus mēnešus veltīt Madrides "Real". Tagad mums jākoncentrējas spēlei pret Maskavas CSKA"

Spēles beigās mājinieki vairākkārt pieprasīja 11m soda sitienu par spēli ar roku. Pirmā epizode bija ar madridiešu pussarga Šabi Alonso piedalīšanos, un Alonso pēcāk nenoliedza, ka bumba trāpīja pa roku. "Bumba trāpīja man pa roku, bet tiesnesis uzskatīja citādi. Mēs koncentrējamies uz futbola spēlēšanu un pārāk daudz nedomājam par šādām lietām", sacīja Alonso. "Esam ļoti priecīgi, jo katra spēle ir svarīga. Ieguvām trīs punktus, kas ir solis uz priekšu. Cilvēki var teikt, ko vien vēlas, taču ceļš līdz titulam joprojām ir ļoti garš. Esam lieliskā formā, kas nozīmē, ka darām labu darbu, taču palicis vēl tik daudz punktu un mums nevajadzētu koncentrēties uz to, ko esam sasnieguši."

Gvardiola un Mourinju atbild viens otram

Piektdien Mourinju izteicās, ka, lai arī "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola ir bijis inteliģents un izveidojis sev labāku tēlu, viņi abi esot ļoti līdzīgi. Gvardiola uz to atbildēja sekojoši :"Zinu, ka Mourinju sacīja, ka beigu beigās esam ļoti līdzīgi vairāk veidos nekā varētu šķist. Jā, mēs esam līdzīgi tajā ziņā, ka abi vēlamies uzvarēt. Par to nav nekādu šaubu. Bet, ja citā ziņā esmu izturējies kā viņš, tad man vajadzēs pārdomāt savu uzvedību."

Mēs ["Barcelona"] allaž esam bijuši godīgi, un tāpēc man nav sajūtas, ka esam tik līdzīgi. Nekad neesmu vēlējies nonākt tādā līmenī kā viņš," Gvardiola turpināja. "Ir attēli un vārdi, kas izsaka tūkstoš vārdu. Ir tūkstošiem preses konferenču, kuras varat aplūkot. Mēs abi vēlamies uzvarēt, taču esam atšķirīgi. Mans vienīgais mērķis ir nepievilt savu organizāciju vai spēlētājus. Iespējams, dažās preses konferencēs esmu apkaunojis klubu, bet cenšos nodrošināt, ka cilvēkiem nav jākaunas par mani."

Diskusija starp abiem treneriem turpinājās pēc vakardienas Madrides "Real" spēles. "Domāju, ka tas, ko teica Gvardiola, ir normāli. Ko es teicu un ko atkārtošu vēlreiz, ka neesmu perfekts treneris, bet visi zina, kādi trūkumi man piemīt. Necenšos tos slēpt. Citi ir spējīgi darīt to un ir daudz inteliģentāki nekā es. Visi esam nepilnīgi, un runāju par lietām, kuras man nepatīk, kad tās redzu," teica Mourinju.

Izmantotie resursi:
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site
Goal.com


, 2012-03-11 16:57, pirms 12 gadiem
Gvardiola the best!
, 2012-03-11 17:20, pirms 12 gadiem
Hossa43 rakstīja: Gvardiola the best!
No sākuma izlasi rakstu pokemon.
, 2012-03-11 17:20, pirms 12 gadiem
Barca paņems ČL un Real izkritis pret CSKA!!
, 2012-03-11 17:26, pirms 12 gadiem
Mourinju the best!
, 2012-03-11 17:47, pirms 12 gadiem
555 the best!
, 2012-03-11 18:18, pirms 12 gadiem
mana vecmutere the best
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-11 19:21, pirms 12 gadiem
R101 rakstīja: Barca paņems ČL un Real izkritis pret CSKA!!
tu joko tas ir tik pat nereaali kaa barca buutu maajas zaudeejusi vaaciessiem
Real Madrid the BEST
, 2012-03-11 19:22, pirms 12 gadiem
Gonsalo Igvains
labāk nebūtu tulkojuši vai aii pierakstiet tad angļu valoda kautvai iekavas ko jus esat domājuši , lai cilvekiem svetdienas dienā nav jalauž galva kas tur rakstīts!!!!!!!!!
, 2012-03-11 20:50, pirms 12 gadiem
Mēs ["Barcelona"] allaž esam bijuši godīgi, un tāpēc man nav sajūtas, ka esam tik līdzīgi.

Barcelona Arrogant Divers & Cheaters (A...

mhm! Tādi jūs esat..
, 2012-03-12 15:34, pirms 12 gadiem
Mourinjo un Gavardiola - pasaules labākie treneri - cenšas noskaidrot vislabāko!
, 2012-03-12 18:33, pirms 12 gadiem
CiCinSH rakstīja: Mēs ["Barcelona"] allaž esam bijuši godīgi, un tāpēc man nav sajūtas, ka esam tik līdzīgi.

Barcelona Arrogant Divers & Cheaters (A...

mhm! Tādi jūs esat..
ieraksti youtube to pašu nosaukumu tikai ieliec veitā Real Madrid (vai jebkuru citu komandu) un aiziet uz nākamo rakstu. Viss futbols ir pilns ar šo slimību un nevajag piesaukt tikai vienu komandu pret kuru ir antipātijas.
, 2012-03-13 16:33, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Mourinjo un Gavardiola - pasaules labākie treneri - cenšas noskaidrot vislabāko!
Un pagaidām savstarpējās spēlēs Guardiola liek Mourinjo vienos vārtos.
Čavi. Foto: EPA/Scanpix
5

Barselonas vadība pierunā Čavi pārdomāt un darbu turpināt arī nākamajā sezonā

Katalonijas superkluba "Barcelona" vadība vakar tikās ar vīriešu futbola komandas galveno treneri Čavi Ernandesu un pierunāja viņu mainīt lēmumu – kluba leģenda amatā paliks līdz līguma beigām, ziņo Mundo Deportivo.
Džūds Belingems pret Ilkaju Gindoanu un Žilu Kundē. Foto: AFP/Scanpix
9

''Real'' divreiz atspēlējas El Clasico, Belingems izrauj uzvaru un pietuvo titulam

Spānijas ''La Liga'' čempionāta 32. kārtā Madrides ''Real'' divreiz atspēlējās un izcīnīja uzvaru El Clasico pār ''Barcelona'' – 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Džūds Belingems.
Artems Dovbiks (pa labi) pēc vārtu guvuma. Foto: David Borrat/EPA/Scanpix
2

Dovbiks nostiprinās snaiperu listes augšgalā, Žirona – kopvērtējuma pirmajā trijniekā

Spānijas futbola meistarsacīkstēs "Girona" sasniegusi četru uzvaru virkni savā laukumā notikušajās spēlēs, šovakar satriecot (4:1) Kadisas vienību.