Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Stojanovičs pamet "Levski" galvenā trenera posteni

Stojanovičs pamet "Levski" galvenā trenera posteni
Slaviša Stojanovičs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Bulgārijas futbola klubā Sofijas "Levski" savu pēdējo treniņu novadījis līdzšinējais galvenais treneris Slaviša Stojanovičs, kurš pēc Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas tiks apstiprināts Latvijas izlases galvenā trenera amatā.

Pēc pēdējās Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdes organizācijas prezidents Kaspars Gorkšs joprojām neatklāja jaunā galvenā trenera vārdu, taču solīja treneri prezentēt 1. martā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā jau ilgu laiku ir informācija, ka LFF izlases vadīšanu uzticēs tieši Slavišam Stojanovičam.

Līdz šim Stojanovičs publiski bija atklājis, ka saņēmis piedāvājumu vadīt Latvijas izlasi, taču paliek Sofijas "Levski" klubā, ar ko trenerim bija spēkā līgums līdz šīs sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz sezonu. Šovakar "Levski" savā "Facebook" profilā publicēja emocionālu video, kurā Stojanovičs vada pēdējo treniņu un pēc tā atvadās no komandas spēlētājiem.

Stojanovičs, kurš iepriekš jau strādājis Latvijā, vadot "Riga FC", pārņēma "Levski" vadību pagājušā gada jūlija beigās. Šobrīd komanda ieņem trešo vietu Bulgārijas čempionātā.

Stojanovičs savā trenera karjerā jau ir strādājis valstsvienībās, būdams sava tautieša Srečko Kataneca asistents AAE izlasē, kā arī vienu gadu pats vadījis Slovēnijas izlasi. Tāpat Stojanovičs ar "Domžale" 2007. un 2008. gadā triumfēja Slovēnijas čempionātā, bet 2014. gadā ar Belgradas "Crvena Zvezda" kļuva par Serbijas čempionu. 2017. gadā Stojanovičs sezonas otrajā pusē vadīja "Riga", togad futbolista karjeru viņa vadībā noslēdzot Gorkšam.

Latvija "Euro 2020" kvalifikāciju 21. martā uzsāks Maķedonijā, pēc trim dienām turpinās Polijā, bet tāpat grupā būs arī Austrija, Slovēnija (Stojanovičam spēles pret šo pretinieku būs īpašas) un Izraēla.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/levskioffi...


, 2019-01-21 22:26, pirms 5 gadiem
Gaidām 1. martu!
, 2019-01-21 22:55, pirms 5 gadiem
tagad kasīs lieldienas līdz pasludināšanai
Slēpts komentārs: BayernM
, 2019-01-21 23:09, pirms 5 gadiem
BayernM rakstīja: Gorkšs kā mazs bērns.
Visiem sen jau viss skaidrs. Bet šim ir jāklusē kā partizānam.
Ir noslēgts līgums par klusēšanu, kāpec viņam to pārkāpt un maksāt sodu vai arī kas tur ir atrunāts pārkāpšanas gadījumā?
, 2019-01-21 23:19, pirms 5 gadiem
Vēl aizraujošāka ziepju opera nekā Kiviča un Lienītes gaitas.
, 2019-01-21 23:25, pirms 5 gadiem
Cilvēks_Ar_Smadzenēm rakstīja: Ir noslēgts līgums par klusēšanu, kāpec viņam to pārkāpt un maksāt sodu vai arī kas tur ir atrunāts pārkāpšanas gadījumā?
Kādēļ Tu runā ar zābaku, kurš pat uz UEFA ir sūtījis vēstules ar jautājumiem 😂😂😂
, 2019-01-22 08:49, pirms 5 gadiem
Ar FK Riga neko lielu nepanāca. Tagad vadot izlasi,ar tādiem spēlētājiem kādi nu mums ir, kaut kādas grandiozas pārmaiņas gaidām ???
, 2019-01-22 10:07, pirms 5 gadiem
Ja pie manis uz darba interviju manā uzņēmumā atnāktu cilvēks un stājoties darbā pateiktu, ka aizgājis prom no iepriekšējās darba vietas tikai tāpēc, ka vēlas strādāt pie manis. Es viņu pasūtītu ellē ratā. Bet te ņem. Kāpēc ir jāpieturas pie šī trenera, ja pie pirmā acu mājiena ir gatavs doties citur. Kur ir garantijas, ka pēkšņi atkal aizies citos laimes ceļos? Man tas liekas nenopietni. Es Slavišu cienītu kā speciālistu, ja viņš iesākumā godprātīgi beigtu darba attiecības ar esošo darba devēju un tikai tad skatītos tālāk. Te parādijās izlase un nu širmis ciet. Nesmuki. Tik pat labi var aizskriet uz kādu augstāka ranga izlasi. Pats trakākais, ka Gorkšs iet viņa pavadā. Tāda sajūta ka skrienam pakaļ Gusam Hidinksam
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
21

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.