Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Grigorčuks: "Kamēr nav piedāvājuma, par Latvijas izlases trenēšanu nedomāju"

Grigorčuks: "Kamēr nav piedāvājuma, par Latvijas izlases trenēšanu nedomāju"
Romāns Grigorčuks
Foto: AFP/Scanpix

Ukraiņu speciālistam Romānam Grigorčukam pērn bijušas nekonkrētas sarunas saistībā ar Latvijas futbola izlasi, bet šobrīd viņš par šādu iespēju nedomā, portālam Sportacentrs.com pastāstīja Azerbaidžānā strādājošais speciālists.

Grigorčuks Latvijā pavadīja pēdējos spēlētāja karjeras gadus un arī sāka trenera karjeru, 2009. gadā aizvedot "Ventspils" vienību līdz UEFA Eiropas līgas grupu turnīram. Tiesa, pašā grupu turnīrā viņš vairs vienību netrenēja, jo abu pušu ceļi pēkšņi šķīrās. Turpinājumā viņš veiksmīgi strādāja dzimtajā Ukrainā, bet kopš 2014. gada trenē Azerbaidžānas vienību "Gabala", kuru jau divas reizes ievedis UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Kaut Grigorčuks Latvijā nestrādā jau gandrīz desmit gadus, allaž, kad atbrīvojas valstsvienības galvenā trenera amats, daudzi līdzjutēji tieši viņu min kā ideālo kandidātu uz posteni. Līdz ar to portāls Sportacentrs.com pirmdien vērsās pie Grigorčuka pēc neliela komentāra.

"Nelasu Latvijas presi, nezinu visus jaunumus," par aktuālo situāciju pauda speciālists, sakot, ka pirms gada, kad amatu atstāja Marians Pahars, Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvji vērsās arī pie viņa. "Bija šādas tādas sarunas, bet neteikšu, ka tās varētu saukt par konkrētām."

Grigorčuks uzsvēra, ka šobrīd par iespēju trenēt Latvijas izlasi nedomā. "Vispirms jāsaņem piedāvājums. Šobrīd man tāds nav un līdz ar to par to nedomāju. Ja piedāvājums kādreiz nāks, padomāšu par šo tēmu un tad man būs konkrēts viedoklis. Šobrīd tam nav iemesla." Tomēr ukrainis pauda, ka katru reizi, kad atceras par Latviju, viņam paceļas noskaņojums. "Man ir ļoti labas atmiņas. Nesen arī apsveicu "Ventspils" komandu jubilejā. Tās ir īpašas emocijas."

Grigorčukam līgums ar "Qabala" komandu noslēgsies vasarā. Arī šajā jautājumā viņš lika manīt, ka pārāk par to nesatraucas, sakot, kad noslēgsies līgums, tad skatīsies.

Savukārt jau plašāk Grigorčuks komentēja faktu, ka viņa kādreizējais padotais Kaspars Gorkšs pretendē uz LFF prezidenta amatu. "Par Kasparu man ir ne tikai pozitīvas atmiņas, bet pat esmu pateicīgs, ka man bija iespēja strādāt ar tik stipru, kulturālu, progresīvu, futbolu zinošu spēlētāju. Esmu tikai par viņa kandidatūru, jo zinu, ka šis cilvēks var paveikt lielas lietas," teica ukrainis.

Vai tas nozīmē, ka viņš gaidīs no Gorkša zvanu pēc ievēlēšanas LFF prezidenta amatā? "Kaspars man var zvanīt jebkurā brīdī, vienmēr labprāt ar viņu parunāšu," ar smaidu pauda Grigorčuks. "Vienmēr sniegšu viņam palīdzību, ja tāda būs nepieciešama."

Kā zināms, pagājušās nedēļas otrajā pusē LFF valde izveidoja darba grupu, kas būs atbildīga par izlases galvenā trenera kandidātu saraksta izveidošanu līdz 25. aprīlim. Tajā strādās LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, LFF Elites futbola attīstības komitejas priekšsēdētājs Māris Verpakovskis, LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs un Latvijas Futbola treneru asociācijas (LFTA) pārstāvis, kurš tiks deleģēts atsevišķi.

Savukārt LFF prezidenta vēlēšanas, kurās kandidē Gorkšs, Vadims Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš, risināsies 27. aprīlī.


, 2018-04-09 15:21, pirms 6 gadiem
Ja kurss ir rietumi tad laikam arī šoreiz nespīd
, 2018-04-09 15:33, pirms 6 gadiem
Labs variants, tikai būs grūti pārtrumpot azerus naudas ziņā, ja viņi gribēs paturēt Grigorčuku.
, 2018-04-09 16:06, pirms 6 gadiem
Ndeki rakstīja: Ja kurss ir rietumi tad laikam arī šoreiz nespīd
Ne vienmēr Rietumi tas ir labāk , labāk šādi Austrumi ,nekā Gerijs Džonsons
, 2018-04-09 16:39, pirms 6 gadiem
Ceru, ka arī nebūs piedāvājuma. Jāpamet postpadomju futbols beidzot.
, 2018-04-09 16:41, pirms 6 gadiem
Nav slikts variants, bet es par speciālistu no Holandes, Vācijas, Dānijas vai Anglijas.
, 2018-04-09 16:45, pirms 6 gadiem
Ndeki rakstīja: Ja kurss ir rietumi tad laikam arī šoreiz nespīd
piedeklarēsies Francijā un derēs...
, 2018-04-09 16:47, pirms 6 gadiem
Ja tas tik vel pietruktu ja piedāvātu
, 2018-04-09 17:12, pirms 6 gadiem
Baidos, ka ideālais Rietumu t.i. kādas lielas Eiropas futbola valsts treneris mūsu izlasei, tik tiešām, diemžēl, varētu arī nederēt. Būsim godīgi - Rietumu treneri ir pieraduši pie citiem standartiem - gan no infrastruktūras, gan futbolistu talanta, gan resursa viedokļa. Visu cieņu - atbrauks tāds holandiešu, spāņu vai vācu speciālists un apsēdīsies... Piemēram, ieraugot, ka potenciālajam izlases futbolistam nav ielikti elementāri futbola pamati - vienā darbībā saņemt bumbu un atdot tālāk vai turpināt kustību. Tādam Rietumu trenerim varētu būt šoks, ieraugot, ka no futbolista bumba atlec kā no staba, bez izredzēm kaut ko vispār veidot... Girgorčuks tādā ziņā nebūs pārsteigts un izmisis par redzēto.
, 2018-04-09 17:20, pirms 6 gadiem
Kaspars jau zina Romana metodes,nezin vai tās spētu iekustināt šīs paaudzes spēlētājus.Ātri "noplavītu" treneri vai atteiktos spēlēt izlasē.Tās,protams,ir manas subjektīvās domas.
, 2018-04-09 17:23, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Baidos, ka ideālais Rietumu t.i. kādas lielas Eiropas futbola valsts treneris mūsu izlasei, tik tiešām, diemžēl, varētu arī nederēt. Būsim godīgi - Rietumu treneri ir pieraduši pie citiem standartiem - gan no infrastruktūras, gan futbolistu talanta, gan resursa viedokļa. Visu cieņu - atbrauks tāds holandiešu, spāņu vai vācu speciālists un apsēdīsies... Piemēram, ieraugot, ka potenciālajam izlases futbolistam nav ielikti elementāri futbola pamati - vienā darbībā saņemt bumbu un atdot tālāk vai turpināt kustību. Tādam Rietumu trenerim varētu būt šoks, ieraugot, ka no futbolista bumba atlec kā no staba, bez izredzēm kaut ko vispār veidot... Girgorčuks tādā ziņā nebūs pārsteigts un izmisis par redzēto.
Tas arī viss ir godīgi jāizstāsta trenerim - mūsu futbols šobrīd ir dziļā paka*ā, mūsu futbolisti spēlē itkā aizvakar tikai nopirkuši bumbu Maximā, bet mums tagad ir jauna federācija un prezidents, un gribam lietas vērst par labu. Vai nebūtu interese piedalties šajā projektā palīdzot attīstīt futbola sistēmu.
, 2018-04-09 17:31, pirms 6 gadiem
bembists rakstīja: Tas arī viss ir godīgi jāizstāsta trenerim - mūsu futbols šobrīd ir dziļā paka*ā, mūsu futbolisti spēlē itkā aizvakar tikai nopirkuši bumbu Maximā, bet mums tagad ir jauna federācija un prezidents, un gribam lietas vērst par labu. Vai nebūtu interese piedalties šajā projektā palīdzot attīstīt futbola sistēmu.
Ja jaunais prezidents ar jauno LV futbola vadību spēs lietas vērst par labu pašā saknē - sakārtot pašus piramīdas pamatus - trenerus, jauniešus, infrastruktūru, tad jā - pēc gadiem 7-10 būsim gatavi kvalificētam Rietumu trenerim/stratēģim. Vai šobrīd mēs esam tam gatavi? Baidos, ka nē! Pie visa ir jānonāk pakāpeniski - jāsāk ar pašiem pamatiem, jo, būsim godīgi - futbola izlase un galvenais treneris ir tikai paša aisberga spice.
Godīgi izstāstīt? Nē, nu bet protams, ka godīgi izstāstīs un, ja tas nebūs baigais elites džeks, piekritīs. Es tikai baidos, ka rezultāti nebūis labāki kā patreiz pie Starika vai savulaik pie Gerija...
Manuprāt, šobrīd izlases galvai, neatkarīgi no nacionalitātes, rases vai tautības, jābūt kārtīgam mužikam, kurš iemācīs puikām dzimteni mīlēt un, kaut vai, ar asiņainām kājām un galvām, taču, tīri uz rakstura un nekaunības rēķina, vinnēt visādus Girbralitārus un Fēru salas.
, 2018-04-09 17:41, pirms 6 gadiem
p.s. paturpinot tēmu - mums vajag treneri, kurš džekus spēj tā noskaņot, ka, pret jebkuru pretinieku, laukumā iziet 11 naidīgi noskaņoti Gatuzo, kuri ir fiziski gatavi kapāties no pirmās līdz pēdējai svilpei, ir motivēti uzvarēt par jebkuru cenu un nav gatavi piekāpties nevienam pat par 1 centimetru.
A kas mums tagad notiek? Laukumā iziet 11 mīkstkāji, kuri fiziski ir gatavi max 30min spēlei, itkā grib spēlēt aļa Paņenkas 11m sitienu stilā - ar glancīti un bez kārtīga kapiņa, taču meistarības līmenis to neatļauj darīt. Sorry, bet tos sluņķus vajag kārtīgi izdresēt, lai spēlē kā kārtīgi darba zirgi, nevis slāj kā modeles pa mēli.
, 2018-04-09 18:48, pirms 6 gadiem
Nedaudz piekrītu Algunam,zinot Grigarčuka treniņu stilu un kā viņš visiem sīkumiem pieiet,tad šodienas spēlētājiem varētu būt grūti pie viņa,klubs ir viena lieta,tur ja tu nestrādāsi tu būsi brīvs un meklē jaunu komandu,bet izlasē spēlētāji viņu var noplavīt.Bet kā speciālists viņš ir labāks par kaut kādas otrās šķiras Angli vai Itāli.Mēs jau redzam kā tas pats Mančīni strādā Zenīt klubā.Neko spožu viņš tur nerāda.
, 2018-04-09 19:31, pirms 6 gadiem
Šis cilvēks ar Gavrilovu spēlēja toto. Kur prāts?
, 2018-04-09 19:35, pirms 6 gadiem
Nesen karjeru beigušie utt spečuki, nu nav viņiem piredzes un mācēšanas, ticu, ka kāds nākotnē izaugs pa labu treneri, bet tagad vajag piemēram un salīdzināšanai labu spečuku, jā protams alga lielāka, bet lai aposta funkcionāri, ko augsta līmeņa spečuks spēj izdarīt ar esošo blici
, 2018-04-09 20:19, pirms 6 gadiem
nesaprotama intervija - nav pat sarunas temata.

Grigorčukam 2 mīnusi - nav pieredzes specifiskajā darbā ar izlasēm un es neesmu redzējis viņa vēlmi vispār vadīt Latvijas izlasi "kad piedāvāsim tad domāšu un sāksim tirgoties.."
, 2018-04-09 21:28, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: nesaprotama intervija - nav pat sarunas temata.

Grigorčukam 2 mīnusi - nav pieredzes specifiskajā darbā ar izlasēm un es neesmu redzējis viņa vēlmi vispār vadīt Latvijas izlasi "kad piedāvāsim tad domāšu un sāksim tirgoties.."
Man grūti iedomāties treneri, kurš gribētu vadīt šī modeļa Latvijas izlasi- apzinoties, ka spēlētāju meistarība ir zema un ar to būs grūti sasniegt kaut ko vērā ņemamu. Piekrītu, ka tagad izlasei vajadzīgs prasīgāks treneris par Starkovu. Meistarību nevar ātri uzlabot, bet motivāciju un cīņassparu var. Kā Nolans to izdarīja ar hokeja izlasi.
, 2018-04-09 21:40, pirms 6 gadiem
maikls19 rakstīja: Nedaudz piekrītu Algunam,zinot Grigarčuka treniņu stilu un kā viņš visiem sīkumiem pieiet,tad šodienas spēlētājiem varētu būt grūti pie viņa,klubs ir viena lieta,tur ja tu nestrādāsi tu būsi brīvs un meklē jaunu komandu,bet izlasē spēlētāji viņu var noplavīt.Bet kā speciālists viņš ir labāks par kaut kādas otrās šķiras Angli vai Itāli.Mēs jau redzam kā tas pats Mančīni strādā Zenīt klubā.Neko spožu viņš tur nerāda.
Es uzskatu, ka futbolā jāiet baša ceļu hokeja mērcē. Respektīvi -izlasi maksimāli atjaunojam, šo ciklu ziedojam, lai piešautos -kā tas bija pēc Tagad vai Nekad. Tikai sava speciālista vietā (Bagatska) kādu laba līmeņa ārzemju specu (kaut to pašu Grigorčuku) -hokeja Hārtlija/Nolana vietā.
, 2018-04-09 22:02, pirms 6 gadiem
Šis cilvēks ar Gavrilovu spēlēja toto. Kur prāts?!
, 2018-04-09 22:09, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Man grūti iedomāties treneri, kurš gribētu vadīt šī modeļa Latvijas izlasi- apzinoties, ka spēlētāju meistarība ir zema un ar to būs grūti sasniegt kaut ko vērā ņemamu. Piekrītu, ka tagad izlasei vajadzīgs prasīgāks treneris par Starkovu. Meistarību nevar ātri uzlabot, bet motivāciju un cīņassparu var. Kā Nolans to izdarīja ar hokeja izlasi.
šī modeļa - nesapratu?
spēlētājus, taktiku taču var mainīt. katram trenerim ir iespēja izveidot savu modeli.
man atkal liekas dīvains tas treneris, kas negribētu vadīt nacionālo izlasi (tas neattiecas uz pašiem top treneriem un ļoti sliktiem treneriem).

tieši otrādi, jebkurš augošs treneris rautos uz Latviju - Latvijas līmenis nav 0:1 Gibraltārs, prasmīgs treneris izveidos modeli kas mierīgi spēlēs ranga 70-80.vietas līmenī un par šādu progresu iegūs ievērību no augstāka līmeņa.
, 2018-04-10 10:42, pirms 6 gadiem
Varbūt Grigorčuks nav slikts treneris, bet jāaiziet no tās postpadomju , pārkrievotās sfēras. Kā viņš vadīs treniņus, spēles? Drošvien krieviski!
Nav pieņemami, ja nacionālā izlasē saziņa notiek krievu valodā!
Tomēr labāk būtu treneris no rietumiem! Bet ja nav naudas, tad kāds vietējais treneris. Pirmais prātā nāk Dobrecovs, kurš jau pērn izteica vēlēšanos strādāt ar izlasi!
, 2018-04-10 12:01, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Varbūt Grigorčuks nav slikts treneris, bet jāaiziet no tās postpadomju , pārkrievotās sfēras. Kā viņš vadīs treniņus, spēles? Drošvien krieviski!
Nav pieņemami, ja nacionālā izlasē saziņa notiek krievu valodā!
Tomēr labāk būtu treneris no rietumiem! Bet ja nav naudas, tad kāds vietējais treneris. Pirmais prātā nāk Dobrecovs, kurš jau pērn izteica vēlēšanos strādāt ar izlasi!
Latviski, krieviski, angliski vai franciski - nav nozīmes valodai, bet gan trenera personībai un tam, ko viņš var dot izlasei.
Vienīgais nosacīti vietējais treneris, kurš varētu strādāt ar izlasi, manā skatījumā, pagaidām ir Pertija. Vienīgais no vietējiem, kuram, kā saka - zarna nebūtu par tievu. Kāds vēl Dobrecovs?! Tikai tāpēc, ka viņš ir vietējais un ir izrādījis gatavību "pastrādāt" ar izlasi?! Zini, par 75 pakām gadā, es arī neatteiktos... Patreiz mums nav LV treneru, kuri būtu gatavi strādāt visaugstākajā līmenī. Atkal akmens Federācijas lauciņā, kuri neko nav darījuši, lai sagatavotu mums vismaz pārīti vietējo augstas klases futbola speciālistu. Ne kursi, ne semināri, ne apmaiņas programmu, nekā. Viss, kā saka, pašmācības ceļā. Tad nu esam tik nabagi, ka jāskatās vietējos trenerus nacionālās izlases trenēšanai no amatieru komandām(!!!)...
, 2018-04-10 12:19, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Latviski, krieviski, angliski vai franciski - nav nozīmes valodai, bet gan trenera personībai un tam, ko viņš var dot izlasei.
Vienīgais nosacīti vietējais treneris, kurš varētu strādāt ar izlasi, manā skatījumā, pagaidām ir Pertija. Vienīgais no vietējiem, kuram, kā saka - zarna nebūtu par tievu. Kāds vēl Dobrecovs?! Tikai tāpēc, ka viņš ir vietējais un ir izrādījis gatavību "pastrādāt" ar izlasi?! Zini, par 75 pakām gadā, es arī neatteiktos... Patreiz mums nav LV treneru, kuri būtu gatavi strādāt visaugstākajā līmenī. Atkal akmens Federācijas lauciņā, kuri neko nav darījuši, lai sagatavotu mums vismaz pārīti vietējo augstas klases futbola speciālistu. Ne kursi, ne semināri, ne apmaiņas programmu, nekā. Viss, kā saka, pašmācības ceļā. Tad nu esam tik nabagi, ka jāskatās vietējos trenerus nacionālās izlases trenēšanai no amatieru komandām(!!!)...
Kā nav nozīmes valodai! Ir un pat ļoti! Mums jau tā futbols ir tik krievisks, ka tālāk nav kur! Spēlētāji, treneri, apkalpojošais personāls pārsvarā krieviski runājoši!
Es tai krievu branžai nekad neesmu līdzi jutis. Jā, es paskatos spēles, jo futbols kā sporta veids interesē.
Varbūt teiksi, ka esmu pārāk nacionāls? Zinu gan, ka mani latviešu kolēģi, draugi vispār reti kurš skatās Latvijas futbolu, neesot ko redzēt kā tie krieviņi sasaucas, nolamājas un spēlēt arī neprot!
Bet ja par nacionālismu, tad latviešiem tas ir krietni par maz! Visi mūsu kaimiņi- igauņi, leiši, ukraiņi, krievi ir krietni lielāki nacionālisti. Vislielākie laikam krievi, bet tas jau viņiem velk uz šovinismu!
Bet par futbolu Latvijā, kamēr spēlētāju proporcijās nebūs vismaz 50% latviešu, futbols turpinās stagnēt, jo latviešu skatītājiem ļoti maz interesē šis futbols, kur brīžiem spēlē divas krievu komandas, pa retam kāds latvietis, vai melnais!
, 2018-04-10 12:25, pirms 6 gadiem
Vai kā daudziem patīk gremdēties atmiņās. Cik agrāk viss bija skaisti?!
, 2018-04-10 13:11, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kā nav nozīmes valodai! Ir un pat ļoti! Mums jau tā futbols ir tik krievisks, ka tālāk nav kur! Spēlētāji, treneri, apkalpojošais personāls pārsvarā krieviski runājoši!
Es tai krievu branžai nekad neesmu līdzi jutis. Jā, es paskatos spēles, jo futbols kā sporta veids interesē.
Varbūt teiksi, ka esmu pārāk nacionāls? Zinu gan, ka mani latviešu kolēģi, draugi vispār reti kurš skatās Latvijas futbolu, neesot ko redzēt kā tie krieviņi sasaucas, nolamājas un spēlēt arī neprot!
Bet ja par nacionālismu, tad latviešiem tas ir krietni par maz! Visi mūsu kaimiņi- igauņi, leiši, ukraiņi, krievi ir krietni lielāki nacionālisti. Vislielākie laikam krievi, bet tas jau viņiem velk uz šovinismu!
Bet par futbolu Latvijā, kamēr spēlētāju proporcijās nebūs vismaz 50% latviešu, futbols turpinās stagnēt, jo latviešu skatītājiem ļoti maz interesē šis futbols, kur brīžiem spēlē divas krievu komandas, pa retam kāds latvietis, vai melnais!
Nevajag pārspīlēt!
Paskaties visu izlašu sastāvus, paskaties LČ komandu sastāvus - nu nav vairs tie laiki, kad 90% spēlētāju bija krieviski runājošo! Stabili šobrīd ir vismaz 50/50 tā proporcija.
Sorry, bet Tu šobrīd tiešām jau velc uz pārspīlētu nacionālismu un Tavi kolēģi arī. Tas ir totāls stereotips, ka savā starpā spēlē krievi un lamājas. Nez, kā tad spēlētājiem būtu jālamājas laukumā - velns pa stenderi vai ka tevi divi-deviņi?! Nesmīdini! Skaidrs, ka vissulīgāk ir nolamāties krieviski. Pat Tevis cildinātie leiši un estiņi lamājas krieviski, tā, ka nevajag!
Un savas domas par treneri jau izteicu iepriekš - vari palasīt manu viedokli un pamatojumu - kāpēc mums vēl par agru kā izlases galveno treneri piesaistīt Dešamu, De Būru vai Hodžsonu.
, 2018-04-10 13:31, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Nevajag pārspīlēt!
Paskaties visu izlašu sastāvus, paskaties LČ komandu sastāvus - nu nav vairs tie laiki, kad 90% spēlētāju bija krieviski runājošo! Stabili šobrīd ir vismaz 50/50 tā proporcija.
Sorry, bet Tu šobrīd tiešām jau velc uz pārspīlētu nacionālismu un Tavi kolēģi arī. Tas ir totāls stereotips, ka savā starpā spēlē krievi un lamājas. Nez, kā tad spēlētājiem būtu jālamājas laukumā - velns pa stenderi vai ka tevi divi-deviņi?! Nesmīdini! Skaidrs, ka vissulīgāk ir nolamāties krieviski. Pat Tevis cildinātie leiši un estiņi lamājas krieviski, tā, ka nevajag!
Un savas domas par treneri jau izteicu iepriekš - vari palasīt manu viedokli un pamatojumu - kāpēc mums vēl par agru kā izlases galveno treneri piesaistīt Dešamu, De Būru vai Hodžsonu.
Par okupācijas gadiem tā pārkrievošana ir jau līdz kaklam, untā tas turpinās!
Reiz gadījās būt uz Daugavpils- Ventspils spēli. Tur laukumā no 22 spēlētājiem bija viens latvietis, virslīgā līdz proporcijai 50: 50 vēl tālu.
Lamāšanās/ Drošvien savu reizi bez tā neiztikt! Jā, bet kāpēc gan ne- velns parāvis, Pēteri netaisi sūdus! Bieži gan komandas biedrs nesapratīs! Estiņi, leiši- viņi jau arī bija zem krievu jūga, bet tomēr savu nacionālo stāju vairāk saglabājuši un kurrata dzirdēsi biežāk nekā krievu lamu vārdus.
Bet mazliet salīdzināsim, ko Maskavā teiktu krievs- ja iznāktu Krievijas komanda, lielākā puse futbolistu būtu ķinieši, nu kaut vai gruzīni vai citi, treneris visu vadītu ķiniski, spēlētāji laukumā ierasto krievu mīļvārdiņu vietā kaut ko murmulētu aziātu mēlē! Krievi to nemūžam nepaciestu!!
Bet daži grib iestāstīt, ka Latvijā analogi ir normāli un nevajag būt nacionālistam!
, 2018-04-10 13:49, pirms 6 gadiem
Un reizēm futbolisti ar latviskiem uzvārdiem nemaz latviski neprot, tas pats Laizāns, kurš tagad izlasē un reiz kaut kādā KRievijas, vai CCCP kreklā uz treniņu atnāca, Vēl bija liepājnieks Dzintars Zirnis, ne vārda latviski, tāds pats bija Imants Bleidelis, vēl agrāk vārtsargs Raimond Laizāns, esot no jauktās ģimenes, gājis krievu skolā. Armands Zeiberliņš, man ar viņiem bija jārunā krieviski!
, 2018-04-10 17:20, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: šī modeļa - nesapratu?
spēlētājus, taktiku taču var mainīt. katram trenerim ir iespēja izveidot savu modeli.
man atkal liekas dīvains tas treneris, kas negribētu vadīt nacionālo izlasi (tas neattiecas uz pašiem top treneriem un ļoti sliktiem treneriem).

tieši otrādi, jebkurš augošs treneris rautos uz Latviju - Latvijas līmenis nav 0:1 Gibraltārs, prasmīgs treneris izveidos modeli kas mierīgi spēlēs ranga 70-80.vietas līmenī un par šādu progresu iegūs ievērību no augstāka līmeņa.
Spēlētāju resursi mums nav lieli un visus labākos (ar pāris visiem zināmiem izņēmumiem) Starkovs jau izmēģināja. Par taktiku. Mēs vienmēr esam spēlējuši un arī turpmāk spēlēsim no aizsardzības- ar vienu vai diviem uzbrucējiem priekšā, un gaidīsim iespējas pretuzbrukumam. Plus vēl standartsituāciju izspēle. Jā, augošs treneris varētu gribēt sevi apliecināt darbā ar Latvijas izlasi, bet vai tas viņam izdosies? 50:50
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-11 14:21, pirms 6 gadiem
Gorksu liks amata , lai piedavatu Grigorcuku par treneri , kadus padomus jasniedz kadam trenerim LFF prezidentam , drizak jau otradak !
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.