Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

LFF kongresā balsos arī par Direktorenko un Isakova atsaukšanu

LFF kongresā balsos arī par Direktorenko un Isakova atsaukšanu
Kaspars Gorkšs. Foto: Vladislavs Proškins, f64

Pēc pagājušajā nedēļā saņemtā biedru iesnieguma Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs sasauc jau trešo ārkārtas kongresu šī gada laikā, bet kopumā šis jau būs ceturtais kongress šogad.

“Šī kongresa galvenā tēma ir atbildība. Atbildība par pieņemtiem lēmumiem, paveikto un nepaveikto,” norādīja LFF prezidents Kaspars Gorkšs. “Uz izbalsošanas līnijas jūsu vērtējumam būsim vairāki valdes locekļi. Federācijas stagnācijas posmā nebija iedomājams, ka biedri varētu prasīt atbildību no valdes vai prezidenta. Lai cik sarežģīts būtu šis laiks, šis ir apliecinājums pārmaiņām federācijā. Iesāktais ceļš nozīmē ne tikai lielākas iespējas paust savu viedokli un īstenot tiesības, bet arī atbildību par pieņemtiem lēmumiem un to ilgtspēju. Aicinu katru biedru izvērtēt argumentus, iepazīties ar dažādiem viedokļiem un pieņemt tādus lēmumus, kas veicinās Latvijas futbola attīstību.”

Ārkārtas kongress norisināsies 17.oktobrī, plkst. 11.00.

Kongresa darba kārtība:
1. Kongresa atklāšana;
2. Oficiālās uzrunas;
3. Balsu skaitītāju iecelšana;
4. Darba kārtības apstiprināšana;
5. Biedru iecelšana Kongresa protokola pārbaudei un apstiprināšanai;
6. Ziņojums par LFF prezidenta darbu;
7. Biedru debates;
8. Balsojums par LFF valdes 30.09.2019. sēdē pieņemtā lēmuma “Par 2020. gada līdz 2022. gadam spēlētāju limitu Virslīgas čempionātā 8+3, no kuriem vismaz trīs spēlētājiem ir jābūt Federācijas sagatavotajiem spēlētājiem” atcelšanu.
9. LFF valdes locekļa Artura Gaidela atsaukšana no amata;
10. LFF valdes locekļa Vadima Direktorenko atsaukšana no amata;
11. LFF valdes locekļa Aleksandra Isakova atsaukšana no amata;
12. Pārtraukums 30 min;
13. LFF prezidenta Kaspara Gorkša atsaukšana no amata;
14. Kongresa slēgšana.

Bez ikgadējā kongresa aprīlī šogad LFF rīkoja vēl divus ārkārtas kongresus – vienu no tiem februārī, otru – jūnijā.

Informāciju sagatavoja
ļja Poļakovs
Latvijas Futbola federācija | Komunikācijas daļas speciālists


, 2019-10-04 10:17, pirms 5 gadiem
spirtacentra TV tiešraide lai būtu, fonā patīk šo "cirku" klausīties!
, 2019-10-04 10:25, pirms 5 gadiem
Kādēļ balsošanai kongresā savulaik netika virzīti valdes lēmumi par ''Daugavas'' stadionu, Kr.Barona ielas stadiona projektu, Staiceles bāzi?

Kāpēc būtu atsaucami tieši Gaidels, Direktorenko, Isakovs?
, 2019-10-04 10:31, pirms 5 gadiem
Ja tik aktīvi, cik rīko kongresus, viņi darītu kaut ko Latvijas futbola attīstības labā, tad mēs jau redzētu gaismu tuneļa galā... bet pagaidām tikai grimstam lielākā tumsā/bedrē... žēl, ka politika tik ļoti iejaucas sporta attīstībā..
, 2019-10-04 10:33, pirms 5 gadiem
Hmm, interesants virsraksts! Vai tad galvenais nebūs balsojums par paša Gorkša atcelšanu??!! Vai arī SC ir droša aizkulišu info, ka šis d/k punkts ir tīrā formalitāte, jo viss jau ir saskaitīts un Goršs turpina?
Jebkurā gadījumā - lai Gorkšs iztur balsojumu! Viņš ir goda vīrs, lai gan pašvaks birokrāts.
, 2019-10-04 10:45, pirms 5 gadiem
hahaa, vispirms atsauks visus no valdes, kuri varetu pret gorshu balsot un peec tam valde balsos par vai pret pashu gorkshu
, 2019-10-04 10:53, pirms 5 gadiem
Stulba dienas kārtība. Biju par Gorkšu labākās domās! Kādēl jāatceļ jau pieņemti lēmumi un valdes locekļi?
, 2019-10-04 10:54, pirms 5 gadiem
Oho, kongress var atcelt valdes lēmumu par leģionāru limitu? FK "Saules puikas" un Viļānu novada pašvaldība tagad lems kādos sastāvos Virslīgas klubiem ir jāspēlē?
, 2019-10-04 11:04, pirms 5 gadiem
WarOwl rakstīja: hahaa, vispirms atsauks visus no valdes, kuri varetu pret gorshu balsot un peec tam valde balsos par vai pret pashu gorkshu
Vai Tu saproti, ar ko atšķiras kongress no valdes? Kongress balsos gan par valdes locekļu, gan par Gorkša atsaukšanu, nevis valde.
, 2019-10-04 11:11, pirms 5 gadiem
Latfootball rakstīja: Oho, kongress var atcelt valdes lēmumu par leģionāru limitu? FK "Saules puikas" un Viļānu novada pašvaldība tagad lems kādos sastāvos Virslīgas klubiem ir jāspēlē?
Nē, šie klubi nelems kādos sastāvos spēlēt, bet viņi lems kā nespēlēt. Un Virslīga nav nekāda komerclīga, kas ir atrauta no visas futbola sabiedrības un kura var darīt visu, kā pašai iegribas. Tā ir LFF pakļauta, līdz ar to arī LFF augstākā lēmējinstitūcija ir tiesīga (un pat vajadzīgs) lemt par tās pakļautībā esošas organizācijas attīstību un stratēģiskiem lēmumiem.

Iedomājies, virslīga nolemj, ka tā būs slēgta līga, kur neviens nevar izkrist un tik iekšā. LFF valdes biedri, kas ir virslīgas klubu pavadā, to apstiprina. Vai tad kongresam nevajadzētu atcelt lēmumu?
, 2019-10-04 11:20, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Kādēļ balsošanai kongresā savulaik netika virzīti valdes lēmumi par ''Daugavas'' stadionu, Kr.Barona ielas stadiona projektu, Staiceles bāzi?

Kāpēc būtu atsaucami tieši Gaidels, Direktorenko, Isakovs?
jo toreiz visi mīza
, 2019-10-04 11:39, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Ja tik aktīvi, cik rīko kongresus, viņi darītu kaut ko Latvijas futbola attīstības labā, tad mēs jau redzētu gaismu tuneļa galā... bet pagaidām tikai grimstam lielākā tumsā/bedrē... žēl, ka politika tik ļoti iejaucas sporta attīstībā..
Tur tā lieta, ka jāstrādā visai federācijai, nevis vienam Gorkšam. O.k., Gorkšs atskaitīsies, varētu pavaicāt tiem rējējiem, ko viņi šajā laikā ir izdarījuši? Izskatās, ka viņi šajā laikā tikai kaluši plānus kā noņemt prezidentu un iegūt sev varu!!!
, 2019-10-04 11:45, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Kādēļ balsošanai kongresā savulaik netika virzīti valdes lēmumi par ''Daugavas'' stadionu, Kr.Barona ielas stadiona projektu, Staiceles bāzi?

Kāpēc būtu atsaucami tieši Gaidels, Direktorenko, Isakovs?
Gaidelim jāatbild par shemām kāpēc viņa sievas uzņēmums saņēma naudu no LFF, Direktorenko pēdējā laikā tiesnešu un tiesāšanas līmenis ir ļoti zemā līmenī, Jsakovs iepriekš kongresā visu biedru priekšā teica ka ir gatavs nolik savu mandātu bet to neizdarīja šāds ir mans viedoklis
, 2019-10-04 14:18, pirms 5 gadiem
Klauni varza. Itkā atmetot dzērāju kas mainīsies. Galvenais iesmelt vairāk UEFA naudiņas
, 2019-10-04 14:23, pirms 5 gadiem
Līdzīgu plānu vajadzētu arī izlases oktobra spēlēm.

1. Iesildīšanās.
2. Zaudējuma plāna apstiprināšana.
3. Uznākšana laukumā, nervozi reaģējot uz izsvilpšanu.
4. Himnu noklausīšanās.
5. Spēles uzsākšana no centra.
6. Bumbas izņemšana no saviem vārtiem, aiznešana uz centru.
7. atgriezties pie piektā, kamēr tiesnesis nav pabeidzis spēli
8. Atgriezties ģerbtuvē, ignorēt Slavišu.
9. Iet uz dopinga kontroli.
10. Atteikties no došanās uz preses konferenci.
11. Doties uz pazemes garāžām.
12. Braukt uz mājām. ĀTRI!!!
, 2019-10-04 14:49, pirms 5 gadiem
Gorksa laika Latvijas futbols ir speris nevis soli uz prieksu , bet divus atpakal , tik jelu cilveku bez mugurkaula un viedokla nav redzets ,kopa ar Stojanovicu veido istu mulku duetu , kopaa pec 0;6 dzerusi lidz 2 viem naktii, kauns vienkarsi !
, 2019-10-04 15:30, pirms 5 gadiem
Dažbrīd šķiet, ka Gorkša oponenti visu laiku ir koncentrējušies tikai uz to, lai meklētu un bāztu acīs Gorkša komandas neizdarības. Bet vai šiem cilvēkiem pašiem ir skaidrs plāns kā Gorkša gāšana mainīs Latvijas futbolu uz labo pusi? Pagaidām izskatās, ka galvenais visus tik gāzt no amata, lai kāds cits varētu tikt pie šprices, bet izlase tikmēr tikai grimst dziļākā purvā. Lai vai kā to negribētos, jāatzīst, ka Indriksona laikā bija šmuces, bet arī kaut kāda kārtība un stabilitāte. Kopš Indriksona nomešanas iestājies totāls haoss, kur visa enerģija tiek veltīta kaut kādiem bērnu līmeņa kašķiem, nevis konstruktīvam darbam.
, 2019-10-04 16:03, pirms 5 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Gorksa laika Latvijas futbols ir speris nevis soli uz prieksu , bet divus atpakal , tik jelu cilveku bez mugurkaula un viedokla nav redzets ,kopa ar Stojanovicu veido istu mulku duetu , kopaa pec 0;6 dzerusi lidz 2 viem naktii, kauns vienkarsi !
kādus soļus atpakaļ?? tagad izlasē spēlē čaļi, kas ap no 1995- 2010 gadam trenējās jaunatnes sistēmās, kāda bija tājā laikā jaunatnes sistēma, nebija kāds superklubs utt??? domājiet taču līdz arī nedaudz.
, 2019-10-04 16:16, pirms 5 gadiem
kas notiks ar FC riga ja kongresā neapstiprinās 8+3 ?
ir tak jau līgumi ķipa noslēgti
, 2019-10-04 16:41, pirms 5 gadiem
Ļurba rakstīja: kas notiks ar FC riga ja kongresā neapstiprinās 8+3 ?
ir tak jau līgumi ķipa noslēgti
Nevajadzēs apsolīto bāzi būvēt, varēs nāsīs iešņaukt naudu.
, 2019-10-04 16:45, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nevajadzēs apsolīto bāzi būvēt, varēs nāsīs iešņaukt naudu.
to naudu tā pat arī var iešņaukt nāsīs..un izdomāt kaut kādu pasaku kpc to bāzi nevar būvēt Rīgā...
Piemēram zeme pārāk dārga..
, 2019-10-04 18:00, pirms 5 gadiem
Pirmajā Gorkša gāšanas mēģinājumā shēmotājs Gaidelis ar pompu izstājās no valdes.Cerēja uz silto apsolīto vietu.Neizdevās,un fiksi atkal izvirzīja sevi uz valdi.Šis sešnieks visu laiku nevis strādā Latvijas futbolam,bet tā grandēšanai.Sen laiks ar ''udainu koku patrikat !
, 2019-10-05 05:52, pirms 5 gadiem
Šis kongress beidzot saliks punktus uz i. Vismaz ceru. Vai nu nogāzīs Gorkšu, vai viņa opozīcijas balstus valdē. Ļoti vajadzētu, lai skaidru uzvaru gūtu vai nu vieni, vai otri. Manas simpātijas vairāk ir Gorkša komandas pusē (maigi izsakoties) un viņiem vēlu uzvaru, bet otriem arī ir iespēja. Katrā ziņā labi, ka tai varzai, kas ir pret Gorkšu, tagad parādīja, ka viņi paši var norauties. Principā, ja no valdes izmestu šos te minētos biedrus, tas visai futbola sabiedrībai būtu mājiens, ka laiki tiešām mainās un jāsāk domāt un dzīvot savādāk.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
37

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.