Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Slovākijas premjerministrs Vācijas un Itālijas U21 izlases apsūdz spēles sarunāšanā

Slovākijas premjerministrs Vācijas un Itālijas U21 izlases apsūdz spēles sarunāšanā
Roberts Fico
Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico nosūtījis oficiālu vēstuli UEFA prezidentam Aleksanderam Čeferinam, kurā lūdzis izmeklēt Vācijas un Itālijas U21 izlašu grupu turnīra spēli (ar 1:0 uzvarēja Itālija), kuru viņš uzskata par sarunātu.

Pusfinālā iekļuva visu trīs grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja. Slovākija ar sešiem punktiem un vārtu bilanci 6:3 jau bija noslēgusi grupu turnīru, A apakšgrupā ieņemot otro vietu. Arī B grupas otrā vieta jau bija skaidra – Portugāle ar sešiem punktiem un vārtu bilanci 7:5, tādējādi zaudējot cerības uz pusfinālu.

Tikmēr C apakšgrupas līdere bija Vācija, kuras kontā bija seši punkti un vārtu bilance 5:0, bet ar trim punktiem sekoja Itālija (3:3) un Čehija (3:3). Vācija drīkstēja atļauties zaudēt ar vienu vārtu starpību, jo tad pie jebkāda scenārija vai nu uzvarētu grupā, vai labākas starpības dēļ kļūtu par labāko otro vietu. Savukārt Itālijai uzvara ar vienu vārtu starpību dotu pirmo vietu grupā gadījumā, ja Čehija neuzvarētu Dāniju, kā arī notika (2:4, čehu uzvaras gadījumā grupā pirmā būtu Vācija, Itālija paliktu trešā, bet Čehija ieņemtu otro vietu un, visdrīzāk, neapsteigtu Slovākiju). Līdz ar to Itālija kļuva par C grupas uzvarētāju, bet Vācija – par labāko otrās vietas ieguvēju, aizsūtīdama slovākus mājās.

Slovākijas valdības mājaslapā publicēta premjerministra Fico vēstule UEFA prezidentam Čeferinam: "Slovākija no sportiskā viedokļa izdarīja visu iespējamo, lai izkļūtu no grupas un lieliski pārstāvētu mūsu valsti, taču šo turnīru nopietni aizēnoja neglītā spēle starp Vācijas un Itālijas izlasēm. Tādēļ es pilnībā saprotu mūsu trenera Pavela Hapala vārdus un asaras."

"Šis mačs man atgādināja senu situāciju futbola vēsturē, kad 1982. gada Pasaules kausā līdzīgu teātri šā brīnišķīgā sporta veida fanu priekšā izspēlēja Rietumvācijas un Austrijas komandas, kopīgi no cīņas izslēdzot Alžīriju. Tādēļ uzskatu, ka jūs pārbaudīsiet šo spēli un UEFA nākamajiem turnīriem radīs noteikumus, kas ļaus sportiskajam sniegumam būt pārākam par negodīgiem darījumiem. Tā ir necieņa ne tikai pret sportistiem un faniem, bet arī valstīm, kuras pārstāv šīs izlases."

Itālijas un Vācijas U21 izlašu spēlē vienīgie vārti tika gūti 31. minūtē, kad vācieši rupji kļūdījās pie sava soda laukuma, pazaudēja bumbu un vārtus guva Federiko Bernardeski (1:0). Kopumā Itālija pa vārtiem izdarīja septiņus sitienus pret vāciešu pieciem (rāmī 4:0). Bernardeski gūto vārtu brīdī paralēlajā spēlē Dānija bija vadībā ar 2:1, kas tobrīd apmierināja gan Itāliju, gan Vāciju. Pusfinālspēles notiks šovakar. Plkst. 19:00 pēc Latvijas laika tiksies Anglija un Vācija (spēli tiesās lietuvietis Ģedimins Mažeika), bet trīs stundas vēlāk sāksies cīņa starp Spāniju un Itāliju.

Izmantotie resursi:
Otvorený list predsedu vlády SR Roberta Fica...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-27 16:25, pirms 7 gadiem
piekrītu Slovākiem, vāciešu aizsargs pat necentās slīdēt pakaļ bumbai, kas lidoja vārtos bet imitēti skrēja uz vārtu pusi....
, 2017-06-27 19:13, pirms 7 gadiem
82.g.briesmo spēli redzēju, abas komandas vislaik vilka laiku un tas ir slikti, bet normāli, ja abas puses ir apmierinātas un ieinteresētas tā spēlēt pat bez varbūtējām sarunām
, 2017-06-28 00:31, pirms 7 gadiem
Man tēvs atstāja savus 10 baušļus, to skaitā bija 1982 ita aut fixeris
, 2017-06-28 16:14, pirms 7 gadiem
Virslīgā pat toto piesietu par šādiem vārtiem
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).