Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ēģiptes olimpiskā izlase izsauks Salāhu uz Tokijas spēļu futbola turnīru

Rolands Eliņš

Ēģiptes olimpiskā izlase izsauks Salāhu uz Tokijas spēļu futbola turnīru
Mohameds Salāhs. Foto: Sports Inc/PA Images/Scanpix

Viens no pasaules šobrīd labākajiem futbolistiem Mohameds Salāhs varētu spēlēt Tokijas olimpisko spēļu turnīrā. Tā vismaz vēlas Ēģiptes olimpiskās izlases vadība, kas viņu iekļaus kandidātu sarakstā, taču Salāhs pats galīgo lēmumu vēl nav pieņēmis.

Olimpisko spēļu turnīrā futbolā piedalās U23 izlases, kuras katra valsts drīkst papildināt ar trim vecākiem spēlētājiem. Futbola lielākās zvaigznes parasti gan tāpat olimpiskajās spēlēs nepiedalās, taču, piemēram, Rio olimpiādē ierindā bija tādi spēlētāji kā Neimārs, Gabriels Žesuss un Felipe Andersons mājiniecei Brazīlijai, Hinmins Sons Dienvidkorejai, Irvings Lozano Meksikai.

2020. gada olimpiskajās spēlēs piedalīsies arī Ēģipte, darot to otro reizi 28 gadu laikā. Ēģiptes U23 izlases galvenais treneris Šavki Garibs publiski pavēstījis, ka šobrīd ir izvēlēts tikai viens no trim vecuma limitu pārsniegušajiem spēlētājiem, kurus plānots izsaukt uz U23 izlasi, proti, Mohameds Salāhs.

„Salāhs ir vienīgais, par kura kandidatūru izlases vadība ir vienojusies, jo viņš tomēr ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē,” medijiem sacīja Garibs. „Es personīgi neesmu runājis ar Salāhu, taču būsim godīgi – lai spēlētu olimpiādē, pretim nākšana būs jāizrāda arī viņam.”

Salāha aģents uz trenera plāniem atbildēja ar īsu vēsti sociālos tīklos, norādot, ka galīgais lēmums no Salāha puses vēl nav pieņemts.

Tokijas OS futbola turnīrs sāksies 22. jūlijā, un Ēģipte savu apakšgrupu noskaidros 20. aprīlī, kad notiks izloze. Eiropu olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Francija, Vācija, Spānija un Rumānija. Turnīra fināls paredzēts astotajā augustā. Pat ja Ēģipte izstāsies jau apakšgrupu turnīrā, Salāham piedalīšanās OS nozīmēs lielākās daļas „Liverpool” pirmssezonas sagatavošanās posma izlaišanu.

Jāpiemin, ka iepriekšējā mēnesī „Liverpool” treneris Jirgens Klops britu medijiem norādīja, ka tas būs Salāha lēmums, taču viņš kā kluba treneris vēlētos, lai pirmssezonas nometnē visa komanda ir kopā. Viņš gan reizē arī atzina, ka dažreiz tas nav iespējams dažādu iemeslu dēļ. „Olimpiskās spēles ir brīnišķīga lieta, taču Salāha nebūšana kopā ar mūsu komandu nebūtu patīkama.”

Izmantotie resursi:
https://www.eurosport.com/football/...