Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

PSG prezidents noliedz baumas: "Emerijs paliks amatā – 200%"

PSG prezidents noliedz baumas: "Emerijs paliks amatā – 200%"
Unajs Emerijs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas bagātākais klubs PSG vakar svinēja laimīgu uzvaru kausa finālā, ar 1:0 pārspējot "Angers", kļūstot par titulētāko klubu šajā turnīrā un ievedot "Bordeaux" Eirokausos. Vasarā parīziešiem pievienosies jauns sporta direktors no Portugāles, un tika baumots, ka viņš jau ir vienojies par galvenā trenera Unaja Emerija nomaiņu ar portugāli Žorži Žezušu, tomēr kluba prezidents Nasers Al Helaifi runas kategoriski noliedza.

"Bija ļoti svarīgi sezonu pabeigt ar titulu. Tas mums ir 11. kauss," sacīja PSG prezidents Nasers Al Helaifi. "Šī nebija mūsu labākā sezona, bet tik un tā spējām izcīnīt trīs titulus [Superkausu, Līgas kausu un Francijas kausu]. Tas nav slikti, lai gan, protams, būtu gribējuši ko vairāk."

"Esam priecīgi un lepni, jo spēle nebija viegla. Apsveicu "Angers", kas aizvadīja lielisku maču. Cietām līdz pat pēdējai spēles sekundei. Spēlētājiem nebija viegli saglabāt koncentrēšanos, jo tuvojās brīvdienas," Al Helaifi turpināja. "Vai Emerijs paliks? Vienmēr esmu teicis, ka viņš paliks. Varu to teikt ar 200% pārliecību. Viņš ir priecīgs būt šeit, un mēs esam ar viņu apmierināti. Viņš turpinās darbu. Sezonas vērtējums? Vasarā būs daudz izmaiņu, taču šis nav īstais brīdis par tām runāt."

"Šodien bija svarīgi uzvarēt, bet vēlāk analizēsim sezonu un to, kas mums jāmaina un jāuzlabo citos turnīros – "Ligue 1" un Čempionu līgā," bilda PSG galvenais treneris Unajs Emerijs. "Esmu ļoti paškritiska persona, taču saglabāju mieru. Karjeras laikā man bijis daudz labu un sliktu brīžu, un, lai turpinātu progresēt, šie grūtie brīži ir nepieciešami. Jebkuru situāciju uzskatu kā pozitīvu mācību."

"Čempionātā ar tik daudz punktiem parasti būtu pieticis titulam," Emerijs turpināja. "Nākamsezon būs Monako, Liona, Marseļa, arī Lille ar [Marselo] Bjelsu, kurš komandu padarīs labāku… Šāda konkurence čempionātam nāks tikai par labu. Būs grūtāk, bet tas nozīmē, ka turnīrs būs labāks un konkurētspējīgāks. Arī ārpus Francijas. Citas valstis skatās uz Franciju un atzīst, ka tas ir labs čempionāts."

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.lequipe.fr/Football/Act...


Foto: AFP/Scanpix
1

PSG trešo reizi pēc kārtas kļūst par Francijas čempioni

Līdz ar "Lyon" šī vakara uzvaru 3:2 pār "Monaco" kļuvis skaidrs Francijas futbola čempionāta uzvarētājs - par to kļuvis Parīzes "Saint-Germain" klubs, kas konkurentiem turnīra tabulā vairs nav aizsniedzams. PSG triumfējis 12. reizi savā vēsturē.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix

Mbapē 2+1, Dembelē divi vārti, PSG atkal uzvar ar 4:1 un labo izbraukuma rekordu

Francijas futbola čempionātā Eirokausu ceturtdaļfinālistes vakar aizvadīja pārceltās spēles, un no Eirokausu komandām uzvarēja vienīgi lidervienība PSG, kas izbraukumā ar 4:1 sasita izkrišanas pretendenti "Lorient".
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).