Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Balotelli: "Tā bija labākā diena manā mūžā"

Balotelli: "Tā bija labākā diena manā mūžā"
Mario Balotelli
Foto: AP/Scanpix

Vakar 2012. gada Eiropas čempionāta futbolā finālā iekļuva Itālijas izlase, kas, pateicoties diviem uzbrucēja Mario Balotelli precīzajiem sitieniem, ar 2:1 apspēlēja Vācijas valstsvienību. Galvenais varonis atzinis, ka tā bijusi labākā diena viņa mūžā.

"Tā bija labākā diena manā mūžā, un es ceru, ka svētdiena būs vēl labāka," pēc spēles teica 21 gadu vecais uzbrucējs Mario Balotelli, kurš pēc spēles beigām devās taisnā ceļā pie savas ģimenes. "Beigās devos pie savas mātes – tas bija pats labākais mirklis. Es teicu, ka abi vārti bija veltīti viņai. Šādu mirkli gaidīju ilgi, jo viņa vairs nav jauna un nevar tālu ceļot. Uz finālu Kijevā ieradīsies arī mans tēvs."

Divi gūtie vārti ļāva Balotelli ar trīs rezultatīviem sitieniem izvirzīties starp čempionāta labākajiem vārtu guvējiem. "Mēģināšu iegūt labākā vārtu guvēja balvu," atklāja futbolists, kurš ar Mančestras "City" šogad triumfēja Anglijas Premjerlīgā.

Balotelli nomainīja otrā puslaika vidū, bet viņš izslēdza bažas par iespējamu savainojumu: "Man bija krampji un jutos nedaudz noguris, taču teicu trenerim, lai pagaida vēl piecas minūtes. Tiesa, tobrīd maiņa jau bija pieteikta. Viss kārtībā."

"Manuprāt, Itālijas izlase uzvar tāpēc, ka spēlē labāk un ir vairāk pelnījusi. Finālā būsim pret Spāniju. Itālija un Spānija ir divas labākās komandas turnīrā," atzina Balotelli. "Gribu uzvarēt. Mums jāatpūšas, nedrīkstam nervozēt Spānijas bumbas kontroles dēļ, jāturpina spēlēt mūsu futbols. Mēs esam vienīgā komanda, kas guvusi vārtus pret spāņiem. Pierādījām, ka esam līdzīgi, iespējams, pat labāki. Gribam uzvarēt."

Atzinīgus vārdus divus vārtus guvušajam Balotelli veltīja arī itāliešu galvenais treneris Čezāre Prandelli: "Viņa karjera ir tikai sākusies. Mario ir unikāls. Viņš vienmēr cīnās komandas labā."

Tomēr ne visi Itālijas izlases pārstāvji bija priecīgi par paveikto. Komandas kapteinis un vārtsargs Džanluidži Bufons laukumu pameta uzreiz pēc fināla svilpes: "Nesvinu otrās vietas. Biju dusmīgs, jo nepratām novērst grūtās pēdējās piecas minūtes. Ja vari gūt septiņus vārtus pret Vācijas izlasi, tad tas ir jāizdara. Ja viņi izlīdzina rezultātu, tad pagarinājumā uzvarēs ar 10:2. Futbols ir spēle, bet, sasniedzot Eiropas čempionāta finālu, tā vairs nav tikai spēle."

Piesardzīgs bija arī itāliešu saspēles veidotājs Andrea Pirlo: "Vēl neko neesam paveikuši. Nav jēgas braukt uz Romu un neredzēt pāvestu. Mājās gribas atgriezties ar kausu."

Tikmēr Vācijas valstsvienības nometnē likumsakarīgi valdīja pretējs, vilšanās pilns noskaņojums.

"Vilšanās ir milzīga. Ģērbtuvē neviens nerunā. Spēlētāji raud," atklāja vāciešu galvenais treneris Joahims Lēvs. "Aizvadījām divus teicamus gadus. Komanda ir attīstījusies. Uzvarējām 15 spēles pēc kārtas, bet šoreiz zaudējām ļoti stiprajai Itālijas izlasei. Nav iemesla apšaubīt mūsu spējas – mums bija jaunākā komanda."

"Pieļāvām kļūdas, kas noveda pie diviem zaudētajiem vārtiem. Pirmajā puslaikā darbojāmies cītīgi un mums bija momenti vārtu gūšanai, taču nedrīkst ielaist tā, kā to izdarījām mēs," atzina Vācijas valstsvienības kapteinis Filips Lāms. "Sāpīgākais, ka komandai ir potenciāls, lai paveiktu lielākas lietas."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


Slēpts komentārs: crushader
, 2012-06-29 04:57, pirms 12 gadiem
Lai gan par Itāliju biju jau pirms turnīra, taču pēc pirmās spēles pret Spāniju sapratu, ka šogad Itālijai jāpaņem kauss. Ja palasa, ko teicis Džidžī un Pirlo tad uzreiz var noprast, ka tie ir īsti uzvarētāji, čempioni!

P.S. Tie kas smējās, kad teicu, ka Itālija būs finālā - IERIJAT!
, 2012-06-29 07:19, pirms 12 gadiem
Ja Balotelli un Itālijas izlase tā turpinās spēlēt, tad viņš maldās un labākā diena vēl tikai ir priekšā...
, 2012-06-29 08:39, pirms 12 gadiem
Atzinīgus vārtus divus vārtus guvušajam Balotelli veltīja arī itāliešu galvenais treneris Čezāre Prandelli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-29 09:45, pirms 12 gadiem
ZX rakstīja: Lai gan par Itāliju biju jau pirms turnīra, taču pēc pirmās spēles pret Spāniju sapratu, ka šogad Itālijai jāpaņem kauss. Ja palasa, ko teicis Džidžī un Pirlo tad uzreiz var noprast, ka tie ir īsti uzvarētāji, čempioni!

P.S. Tie kas smējās, kad teicu, ka Itālija būs finālā - IERIJAT!
Tie kas smējās tagad redz, kas patiesībā ir ZX. ZX jus visus izdraza
, 2012-06-29 10:11, pirms 12 gadiem
jāpiekrīt Bufonam. cik tur trūka, lai ar tādu bezzobainu (pēdējās minūtēs) aizsardzību arī izlaistu uzvaru. pie tam, kad Itālijai bija iespējas gūt vēl vismaz vienu-divus vārtus.
Slēpts komentārs: Paus
, 2012-06-29 10:19, pirms 12 gadiem
Man ir ļoti liels prieks par Mario, ceru, ka šis panākums attīstīs viņu gan kā futbolistu, gan personību. Ceru, ka finālā viņš spēs noturēt to pašu koncentrēšanās līmeni, ko vakar.
Jāatzīst, ka šobrīd gan par to nevar būt nekādas garantijas, iespējams viņš kādam spānim iebrauks ar kāju sejā un dabūs sarkano
, 2012-06-29 10:26, pirms 12 gadiem
Jau himnas atskaņošanas gaitā pirms spēles ar Vāciju varēja redzēt, kura komanda noskaņojusies tikt finālā - itāļi visi kā viens dziedāja himnu, kamēr puse vāciešu klusēja, tad arī nodomāju, ka šances mazas ar tādu attieksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-29 11:47, pirms 12 gadiem
Prandelli noriskēja un paņēma Balotelli. Tā izrādījās pilnā loze. Iekļūšana finālā ir vairāk, nekā itālieši pirms šī turnīra varēja cerēt. Šī ir lieliska komanda un Balotelli ir uzvarētāja mentalitāte, tā pat kā vairākiem gados vecākiem komandas biedriem. Prandelli tiešām ir ģēnijs. Un neaizmirsīsim Kasāno
, 2012-06-29 11:49, pirms 12 gadiem
Jā, kas to būtu domājis. Tadēļ labāk izteikt prognozes kā Džanluidži Bufons- nu varbūt līdz ceturtdaļfinālam tiksim. Pēc tam var ar darbiem pārsteigt.
, 2012-06-29 12:14, pirms 12 gadiem
Kristians Krievāns rakstīja: Jā, kas to būtu domājis. Tadēļ labāk izteikt prognozes kā Džanluidži Bufons- nu varbūt līdz ceturtdaļfinālam tiksim. Pēc tam var ar darbiem pārsteigt.
Nez, ko grieķi teica pirms EURO 2004? Pārsteidza ar darbiem visa turnīra garumā. Nokapāja kā lauvas un ieguva savu trofeju.
, 2012-06-29 14:03, pirms 12 gadiem
Vācieshi raud! Letiņi gan neraud, kad zaudee!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-29 17:23, pirms 12 gadiem
skip4fun rakstīja: Jau himnas atskaņošanas gaitā pirms spēles ar Vāciju varēja redzēt, kura komanda noskaņojusies tikt finālā - itāļi visi kā viens dziedāja himnu, kamēr puse vāciešu klusēja, tad arī nodomāju, ka šances mazas ar tādu attieksmi!
puse nedziedaaja,jo nav tiirasinju vaacieshi! tur tak kapaa polji un turki,un ganietis. un veel visvisaadi
, 2012-06-29 17:23, pirms 12 gadiem
!!Italy-malachi!!!
, 2012-06-29 17:24, pirms 12 gadiem
termometrs rakstīja: jāpiekrīt Bufonam. cik tur trūka, lai ar tādu bezzobainu (pēdējās minūtēs) aizsardzību arī izlaistu uzvaru. pie tam, kad Itālijai bija iespējas gūt vēl vismaz vienu-divus vārtus.
tieshi taa,italjiem driizak bija jaaiesit 3 nekaa friciem 1 banka
, 2012-06-29 19:33, pirms 12 gadiem
Un runājot par Balotelli izcelsmi, tad jā - viņš ir ganietis, BET īstie vecāki ir nevis tie, kuri Tevi rada, bet gan tie, kuri Tevi uzaudzina. Tāpēc uzskatu, ka Balotelli tomēr ir piederīgs Itālijai un tās kultūrai.
, 2012-06-29 23:47, pirms 12 gadiem
iemet kaads video kur vaartu guvumus var redzeet .

Paldies
, 2012-06-30 00:08, pirms 12 gadiem
armandss86 rakstīja: iemet kaads video kur vaartu guvumus var redzeet .

Paldies
ieej footytube.com tur visu atradīsi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.