Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lēvs: "Grieķiem bija viena iespēja un divi vārti..."

Lēvs: "Grieķiem bija viena iespēja un divi vārti..."
Joahims Lēvs un Miroslavs Kloze
Foto: AFP/Scanpix

Pēc uzvaras (4:2) pār Grieķiju "Euro 2012" pusfinālā Vācijas futbola valstsvienības galvenais treneris Joahims Lēvs slavēja komandu un atzina, ka izmaiņas sastāvā bijušas pareizs solis. Grieķu treneris Fernandu Santušs savukārt norādīja, ka izšķirošs izrādījies otro vārtu zaudējums.

Grieķijas izlases galvenais treneris Fernandu Santušs atklāja, ka otrie zaudētie vārti bija izšķirošie. Sešas minūtes pēc izlīdzinājuma panākšanas grieķi atkal zaudēja vārtus... "Teicu [pēc puslaika] - ja varam gūt vienu vārtus, tas visu uzreiz izmainītu, un mēs varētu kaut ko paveikt. Sliktā lieta bija tā, ka ātri pēc tam ielaidām otros vārtus, un tas apcirpa mūsu spārnus."

"Cīnījāmies līdz pēdējam, bet vēlos apsveikt vāciešus, viņi spēlēja lieliski," sacīja Santušs. "Viņi bija izstrādājuši spēles plānu un pie tā turējās. Mēs varējām vēlēties vairāk kontrolēt bumbu un izveidot vairāk iespējas, bet mums nebija vietas elpošanai. Tā kā Vācijai pārsvarā visu laiku bija bumba, viņi mūs spieda aizvien tuvāk mūsu vārtiem. Vācijas komanda bija pelnījusi tik lielu bumbas kontroles pārsvaru, bet, ja kāds man būtu teicis, ka iesitīsim divus vārtus pret vāciešiem, es nebūtu ticējis."

Vācijai pret grieķiem laukumā starta vienpadsmitniekā nedevās ne Mario Gomess, ne Lukašs Podoļskis un Tomass Millers. Vācijas valstsvienības treneris Joahims Lēvs atzina, ka izmaiņas sastāvā attaisnojušās: "Pēc trim izcīnītajām uzvarām man šķita, ka ir jāievieš kādas izmaiņas, lai iedvestu jaunu elpu komandā. Tam bija pienācis laiks, un spēlētāji paveica lielisku darbu."

Miroslavs Kloze, kurš guva trešos vārtus, izlases rindās karjera slaikā sasitis jau 64 vārtus: "Biju ļoti laimīgs par iespēju iet pamata sastāvā. Mums ir ļoti, ļoti spēcīgs rezervistu soliņš, un ar to mēs izceļamies. Jebkurš var iesaistīties un spēlēt, tas ir lieliski."

Lēvs turpināja, slavējot savu komandu: "Tas bija augsta līmeņa sniegums no komandas, kas jau ceturto reizi pēc kārtas tiek pusfinālā. Varam būt lepni par komandu. Grieķiem ir interesanta komanda. Viņiem bija viena iespēja, bet divi gūti vārti. Savukārt mēs pēc 1:1 nesākām nervozēt, un sekoja vārtu guvumi."

Vācijai pusfinālā jāspēlē ar Anglijas un Itālijas svētdien paredzētā ceturtdaļfināla dueļa uzvarētāju. Pusfināls paredzēts 28. jūnijā Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Izmantotie resursi:
UEFA EURO – UEFA.com
BBC - Homepage


, 2012-06-23 10:18, pirms 12 gadiem
Radās iespaids, ka grieķiem visa turnīra laikā bija vairāk vārtu nekā sitienu to rāmī, lol.
, 2012-06-23 10:50, pirms 12 gadiem
Lai nu kas,bet grieķi tiešām malači.Šis ir tas gadījums,kad par zaudējumu nav jākaunās.
, 2012-06-23 12:44, pirms 12 gadiem
Taa ir izslaveetaa vaacieshu efektivitaate: ar 4 vaartiem pietiek uzvarai. Argentiina, Anglija, Griekjija
, 2012-06-23 14:27, pirms 12 gadiem
M rakstīja: Taa ir izslaveetaa vaacieshu efektivitaate: ar 4 vaartiem pietiek uzvarai. Argentiina, Anglija, Griekjija
Tas ir tikai tad ,ja viņus sadusmo sākumā šie turās pie 1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-23 16:42, pirms 12 gadiem
bakerboyz rakstīja: Vācija man izskatās ļoti labi, jebkurš var papildināt komandu un tas ir lieliski ja ir tik labi rezervisti, pie tam pati komandas spēle mani fascinē.
Tas ir futbols ko ir bauda skatīties nevis kā Spāņi bumbojas 86 min un pēc tam gūst golu kuru pat reāli varēja neskaitīt,
Ja tā spēlētu Latvija, tad Tu biksēs slapinātu, atvainojos par izteicienu!
, 2012-06-23 18:05, pirms 12 gadiem
.............. rakstīja: Ja tā spēlētu Latvija, tad Tu biksēs slapinātu, atvainojos par izteicienu!
Bet Latvija tā nespēlē .. un tu vari turpināt slapināt biksēs ieraugot Vilju vai Ronaldo .
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.