Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Tottenham" vaino tiesnešus, "Lazio" fani rasistiski aizskar spēlētājus

"Tottenham" vaino tiesnešus, "Lazio" fani rasistiski aizskar spēlētājus
Andrē Vilašs-Boašs
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā tika izspēlētas pirmās kārtas spēles, un Londonā "Tottenham" un Romas "Lazio" izspēlēja bezvārtu neizšķirtu 0:0. Kārtējo reizi esot izcēlušies "Lazio" fani, kuriem ir bagātīga rasisma vēsture, un šoreiz pērtiķu skaņas tika adresētas mājinieku melnādainajiem spēlētājiem Āronam Lenonam, Džermeinam Defo un Androsam Taunsendam. Tāpat kritikas deva tika spēles galvenajiem tiesnešiem, kas neieskaitīja trīs mājinieku vārtu guvumus.

"Domāju, ka UEFA rīkosies, ja šīs apsūdzības tiks pierādītas. UEFA šādās situācijās ir ļoti aktīva, un mūsu vispārējais mērķis ir atbrīvot futbolu no rasisma," pēc spēles sacīja "Tottenham" galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs. "Nevaru ar pirkstu norādīt uz kādu, jo pats neko nedzirdēju. Tas ir pilnvaroto iestāžu uzdevums veikt jebkāda veida izmeklēšanu." Portugāļu futbola speciālistam sezonas sākums jaunajā klubā nav bijis viegls, un uzvarēt neizdevās arī vakar. Bijušais Londonas "Chelsea" galvenais treneris uzskata, ka trīs punktus iegūt nav ļāvusi tiesnešu darbība.

"Spējām trīsreiz iedabūt bumbu vārtos, taču diemžēl tiesnešu kļūdu dēļ nevarējām iegūt vārtus, kurus noteikti bijām pelnījuši. [Stefāno] Mauri ir viens no "Lazio" spēcīgākajiem spēlētājiem otrajā stāvā, un [Stīvens] Kokers pieveica viņu gaisā un guva legālus vārtus, tādējādi mēs neredzam neko [nepareizu]. Šī situācija mūs sarūgtina," Andrē turpināja. Vienus no neieskaitītajiem vārtiem kritienā ar galvu guva Klints Dempsijs, kuram tika fiksēts strīdīgs aizmugures stāvoklis, bet jau pieminētajam Kokeram tika fiksēts grūdiens mugurā.

Citā vakardienas spēlē Lionas "Olympique" izcīnīja likumsakarīgu uzvaru pār Prāgas "Sparta" (2:1), izmantojot galvenās konkurentes Bilbao "Athletic" ļoti negaidīto klupienu savā laukumā (1:1 pret Izraēlas čempioni "Kiryat Shmona"). Pirmā puslaika izskaņā mājiniekiem gan bija ļoti satraucošs mirklis - gaisa divcīņā no aizmugures triecienu pa galvu saņēma Muamadū Dabo, kurš zaudēja samaņu un pilnīgi horizontāli nokrita uz zemes. Vēlāk viņš tika nogādāts tuvējā slimnīcā, kur veiktās pārbaudes neatklāja neko sliktu. Dabo šorīt pameta slimnīcu.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...


, 2012-09-21 13:32, pirms 12 gadiem
Autor kas tas par vardu " Vakardies" un frāze " kuriem ir bagātība rasisma vēsture"?pamācies rakstīt
, 2012-09-21 13:34, pirms 12 gadiem
ziemelcuuka rakstīja: Autor kas tas par vardu " Vakardies" un frāze " kuriem ir bagātība rasisma vēsture"?pamācies rakstīt
Paldies.
, 2012-09-21 15:08, pirms 12 gadiem
paskatījos hailaitus - tā arī īsti nevienu tiesneša kļūdu nesaskatīju, ja paskatās katru epizodi atsevišķi, visās 3 epizodēs drīzāk varēja svilpt,nekā nesvilpt.
, 2012-09-21 15:40, pirms 12 gadiem
Dempsijam nebija aizmugure, viņš bija vienā līnijā ar aizsargu piespēles brīdī
, 2012-09-21 16:55, pirms 12 gadiem
Ičons rakstīja: Dempsijam nebija aizmugure, viņš bija vienā līnijā ar aizsargu piespēles brīdī
nu ja skatās kā sprinta fotofinišā, Dempsijs tomēr bija tuvāk vārtiem, tā ka formāli varēja arī tur svilpt aizmuguri, nekas traks nebūtu,protams, ja arī nenosvilptu. bet,ja skatās tieši pēc likuma burta, tad šoreiz aizmugure bija.
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.