Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Mančestras klubi izbraukumā tiek galā ar "Porto" un "Ajax"

Mančestras klubi izbraukumā tiek galā ar "Porto" un "Ajax"
Kleverlijs apsveic Jangu
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītas UEFA Eiropas līgas pirmās 1/16 fināla spēles. Amsterdamā vietējais "Ajax", ielaižot divas bumbas 2. puslaikā, ar 0:2 zaudēja Anglijas čempionei "Manchester United", savukārt otrs Mančestras grands "City" viesos atspēlējās un ar 2:1 pieveica "Porto". Labu 3:1 uzvaru Itālijas galvaspilsētā Romā guva Madrides "Atletico", kas ar 3:1 pārspēja vietējo "Lazio".

Dienas centrālajā spēlē pašreizējā Eiropas līgas titula sargātāja "Porto" uzņēma Anglijas Premjerlīgas līdervienību Mančestras "City". Bukmeikeri nelielu favorītes lomu atvēlēja Portugāles komandai, kas arī iesāka apņēmīgāk. Pirmā lielā iespēja bija 15.minūtē, kad pēc stūra sitiena Rolandu sita ar galvu, bet viesus glāba aizsargs Gaels Klišī. Pēcāk vairākkārt spēlē iesaistījās "Porto" vārtu vīrs Eltons, bet 28.minūtē mājinieki izvirzījās vadībā. "Porto" izveidoja uzbrukumu pa kreiso malu, un Silvestre Varela pēc Halka piespēles vārtu priekšā apsteidza Klišī (1:0). Drīz pēc tam teicamu izdevību neizmantoja "City" uzbrucējs Mario Balotelli. Otro puslaiku aktīvāk iesāka viesi. Vispirms Maika Ričardss trāpīja pa vārtu stabu, bet mača 55.minūtē Alvaro Pereira divcīņā ar Balotelli neveiksmīgi ieraidīja bumbu savos vārtos (1:1). "Porto" atguva iniciatīvu, un pēc sešām minūtēm Džo Hārtam nācās atvairīt spēcīgu Halka tiešo brīvsitienu. "Porto" vairāk kontrolēja bumbu, tomēr mājinieki ne tikai neguva otros vārtus, bet arī piecas minūtes pirms pamatlaika beigām uzdāvināja pretiniekiem uzvaru un solīdu pārsvaru pirms atbildes spēles. "Porto" savā laukuma pusē pavirši izrīkojās ar bumbu, "City" to pārtvēra, un pēc Jajas Turē piespēles uzbrukumu ar sitienu tukšos vārtos noslēdza uz maiņu iznākušais Serhio Agvero (2:1).

Liela ažiotāža bija arī ap maču Amsterdamā, kur vietējais "Ajax" uzņēma "Manchester United". Spēles sākums padevās līdzīgs, taču bīstamāki šķita viesu uzbrukumi. Tiesa, 33. minūtē labāko momentu (līdz tam brīdim) izveidoja "Ajax", de Jongam izceļoties ar ļoti precīzu tālsitienu - de Heja ar pirkstgaliem aizsniedzās. Īsi pirms 1. puslaika finālsvilpes Sulejmani apsteidza Ferdinandu, kurš "Ajax" futbolistu uz soda laukuma robežas notrieca, taču tiesneša svilpe klusēja. 2. puslaiku aktīvāk iesāka "United", un 59. minūtē mančestrieši izvirzījās vadībā - soda laukumā bumba atleca pie Janga, kurš izkārtoja sev ērtāku pozīciju un cauršāva vārtsargu un aizsargus, kas bija atsteigušies (0:1)! Pēdējos vārtus šajā turnīrā (toreiz - UEFA kausa izcīņā) "United" labā 1995. gadā bija guvis vārtsargs Šmeihels... 79. minūtē "United" panāca pavisam komfortablu (divu spēļu summas kontekstā) rezultātu - Valensija veica reidu, piespēlēja Čičarito, un meksikānis pēc sieniņas ar Rūniju dubultoja rezultāta starpību (0:2). "United" uzvarēja viesos ar 2:0, praktiski izšķirot šī pāra likteni jau šovakar. No trim angļu klubiem zaudēja vienīgi "Stoke City", kas mājās piekāpās spāņu "Valencia" ar 0:1 - 36. minūtē ļoti skaisti vārti Topalam.

Dienas pirmajā spēlē Maskavā "Lokomotiv" prata lauzt spēles gaitu un izraut uzvaru pret "Athletic Bilbao". Spāņi 36. minūtē atklāja rezultātu pretuzbrukumā (veikli nospēlēja Susaeta, bet iesita Munjains), taču dzelzceļnieki pēdējā pusstundā guva divus vārtus un uzvarēja ar 2:1. Vispirms Glušakovs realizēja kolumbieša Kaisedo nopelnīto pendeli, bet pēcāk jau pats Kaisedo no spēles iesita (pēc Janbajeva centrējuma), uzstādot galarezultātu - 2:1. "Athletic" gan ir visas iespējas atspēlēties atbildes mačā.

"Liepājas Metalurga" pāridarītāja "Salzburg" piedzīvoja šoku pašā sākumā, mājas spēlē pret Ukrainas "Metalist" ielaižot jau 1. minūtē! Austriešu centra aizsargi aizspēlējās, "Metalist" brazīlietis Taisons apzaga viņus, tika garām vārtsargam un atklāja rezultātu (0:1). Tas bija tikai sākums - ukraiņu klubs vēl līdz pārtraukumam palielināja pārsvaru līdz 3:0! Abas reizes iesita argentīnietis Kristaldo - vispirms no lieliskas pozīcijas pēc Fininju piespēles, bet pēcāk viņš izmantoja Taisona piespēli. 3:0 turējās ilgu laiku, bet kompensācijas laikā "Metalist" iesita arī ceturtos vārtus, un šeit patiešām viss ir skaidrs jau pirms atbildes spēles - Zalcburgai mājās iznīcinošs zaudējums ar 0:4.

"Lazio" un "Atletico" divkaujā 19. minūtē rezultātu atklāja vācietis Kloze - viņa partneris Kandreva uzsita no distances, neveiksmīgi nospēlēja spāņu vārtsargs, un Miro bija pirmais pie atsistās bumbas (1:0). Taču "Atletico" vajadzēja tikai sešas minūtes, lai atspēlētos - pēc centrējuma gaisa divcīņu uzvarēja Falkao, un Lopess iesita, panākot 1:1. Vēl vairāk - 37. minūtē priekšā tika jau "Atletico", pēc Djego piespēles Falkao apsteidza sedzēju un raidīja bumbu vārtos (1:2)! Savukārt 2. puslaika vidū īsi pēc tam, kad savu momentu neizmantoja Kloze, "Atletico" Romā panāca arī 3:1 savā labā - pēc lieliskas Lopesa piespēles Falkao iesita savus otros vārtus mačā. Ar 3:1 spēle beidzās, "Atletico" ar pusotru kāju ir 1/8 finālā. Ne pārāk labi klājās arī otram Itālijas klubam "Udinese", kas savu skatītāju priekšā netika galā ar PAOK - 0:0.

Čehijas čempione "Viktoria" varonīgi turējās pret Vācijas "Schalke" - tas pat maigi teikts. 1. puslaikā tieši mājinieki guva vienīgos vārtus, 22. minūtē gūstot vārtus pēc sava pirmā sitiena mačā. Pussargs Darida iesita pēc stūra sitiena izspēles. Turpinājumā "Viktoria" prata nopelnīt vēl vairākus stūra sitienus un īsti nepielaida "Schalke" savu vārtu tuvumā. 1:0 saglabājās līdz 75. minūtei, kad neizšķirtu 1:1 vācu klubam izrāva Huntelārs, kurš izmantoja iespēju, kad pēc tālsitiena bloķētā bumba atleca pie viņa. "Viktoria" guva neizšķirtu, ar ko var lepoties, tiesa, favorīte atbildes spēlē būs "Schalke". Tikai mazliet labāk klājās citam vācu klubam "Hannover", kas mājās ar 2:1 apspēlēja beļģu "Club Brugge" - pie tam viesi 51. minūtē atklāja rezultātu, un Hanovere savus abus vārtus guva spēles izskaņā.

Alkmārā vietējais holandiešu AZ uzņēma kaimiņienes Beļģijas "Anderlecht", kas vienīgā pabeidza grupu turnīru ar sešām uzvarām sešās spēlēs. 35. minūtē AZ iesita pirmā, jau tobrīd draudot sagādāt beļģiem pirmo zaudējumu turnīrā - pēc Poulsena centrējuma no kreisās malas 18 gadus vecais Mahers izmantoja būtībā pirmo reālo iespēju mačā (1:0)! Vairāk vārti netika gūti, "Anderlecht" pirmais zaudējums Eirokausos šosezon (0:1), taču ir iespējas revanšēties atbildes mačā. Līdzīgi kā AZ, uzvaru guva arī cits Nīderlandes klubs PSV, pie tam viesos - ar 2:1 tika pārspēts turku "Trabzonspor". Turki aukstu dušu saņēma jau pirmajās 11 minūtēs, ielaižot divus vārtus. Atlikušajā mača gaitā izdevās vienus vārtus atspēlēt, taču tāpat lielu soli pretim 1/8 finālam spēris PSV. Uzvara arī trešajai Holandes komandai (zaudēja tikai "Ajax") "Twente", kas izbraukumā ar 1:0 uzvarēja rumāņu "Steaua".

Eirokausu sezona turpinās Polijai - Varšavas "Legia" pirmo maču pret Portugāles "Sporting" mājās nospēlēja neizšķirti 2:2. Vienubrīd tiesnesis draudēja, ka spēli pārtrauks, jo poļu fani portugāļu spēlētājiem meta ar pikām. Draudi nostrādāja, mačs varēja turpināties un 37. minūtē "Legia" tika priekšā. Pēc Ļubojas piespēles iesita Vavžiņjaks (1:0). Poļu komandai bija vēl momenti, Ļuboja izniekoja vienu izcilu iespēju, un tas viss beidzās ar izlīdzinājumu 60. minūtē - pēc soda sitiena precīzs ar galvu bija "Sporting" kapteinis aizsargs Karisu (1:1). "Legia" 79. minūtē atjaunoja vadību - poļu pussargs ar atbilstošu uzvārdu Gols pēc Voļska piespēles iesita tukšos vārtos, "Sporting" sasalušajiem aizsargiem velti prasot fiksēt aizmuguri (2:1). Tomēr uzvaru varšavieši nenosargāja, ar lielisku sitienu no asa leņķa 88. minūtē izceļoties Santušam - 2:2, un viss izšķirsies Lisabonā. Tāpat neizšķirti mājās nospēlēja otrs Ekstraklases klubs "Wisla", kas par šādu iznākumu var priecāties, jo cīņā ar beļģu "Standard" 28. minūtē nācās palikt mazākumā un ielaist pendeli. Neskatoties uz viena vīra iztrūkumu, Krakovas klubs 88. minūtē izrāva 1:1.

1/16 fināls

PārisRezultātsVārtu guvēji
Rubin (Krievija) - Olympiacos (Grieķija)0:1 (0:0)Fusters 71'
Braga (Portugāle) - Besiktas (Turcija)0:2 (0:1)Sivoks 37'; Simao 58'
Lokomotiv (Krievija) - Athletic (Spānija)2:1 (0:1)Glušakovs 61' (11m); Saisedo 71' - Munjains 36'
Ajax (Nīderlande) - Manchester United (Anglija)0:2 (0:0)Jangs 59'; Čičarito 79'
AZ (Nīderlande) - Anderlecht (Beļģija)1:0 (1:0)Mahers 35'
Lazio (Itālija) - Atletico (Spānija)1:3 (1:2)Kloze 19' - Lopess 25'; Falkao 37'; 63'
Legia (Polija) - Sporting (Portugāle)2:2 (1:0)Vavžiņjaks 37'; Gols 79' - Karisu 60'; Santušs 88'
Salzburg (Austrija) - Metalist (Ukraina)0:4 (0:3)Taisons 1'; Kristaldo 37'; 41'; Devičs 90'
Viktoria (Čehija) - Schalke (Vācija)1:1 (1:0)Darida 22' - Huntelārs 75'
Porto (Portugāle) - Manchester City (Anglija)1:2 (1:0)Varela 28' - Pereira 55' (s.v.); Agvero 85'
Stoke (Anglija) -Valencia (Spānija)0:1 (0:1)Topals 36'
Steaua (Rumānija) - Twente (Nīderlande)0:1 (0:0)Džons 53'
Wisla (Polija) - Standard Liege (Beļģija)1:1 (0:1)Genkovs 88' - Siriaks 28' (11m)
Udinese (Itālija) - PAOK (Grieķija)0:0
Trabzonspor (Turcija) - PSV (Nīderlande)1:2 (1:2)Adins 33' - Matavžs 6'; Toivonens 11'
Hannover (Vācija) - Brugge (Beļģija)2:1 (0:0)Sobiehs 73'; Šlaudrafs 80' (11m) - Lestjēns 51'

, 2012-02-16 21:59, pirms 12 gadiem
Līdzīga spēle, sen nebija redzēts Nani!
Lai gan MU bija mans favorīts! yeah
, 2012-02-16 21:59, pirms 12 gadiem
Skatijos gan Lokomativ speli gan MU, un varu teikt ka Lokomotiv spele bij daudz reiz interesantaka....
, 2012-02-16 21:59, pirms 12 gadiem
Malači United.
, 2012-02-16 22:03, pirms 12 gadiem
Patika ka Kloze nospēlēja, bet diemžēl, tas nepalīdzēja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-16 22:06, pirms 12 gadiem
Vislabāk patika, kā Metalisti iz ownoja Salzburgu, pelnīti!
, 2012-02-16 22:08, pirms 12 gadiem
Spēles diezgan saistošas un patīkamas un rezultatīvā Ukraiņu metālista...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-16 22:10, pirms 12 gadiem
Hm, kāpēc futbola komentētāji gan krievu kanālos, gan vācu Sport1 (sagadījās tur skatīties kausa spēli MU pret Pool) spēlētāju dēvē uzvārdā Ernandess, bet SC vienmēr Čičarito?
, 2012-02-16 22:14, pirms 12 gadiem
AIR rakstīja: Hm, kāpēc futbola komentētāji gan krievu kanālos, gan vācu Sport1 (sagadījās tur skatīties kausa spēli MU pret Pool) spēlētāju dēvē uzvārdā Ernandess, bet SC vienmēr Čičarito?
Paskaties arī nākamo spēli un pastāsti pēc tam kā viņi Halku no Porto sauc.
, 2012-02-16 22:18, pirms 12 gadiem
LAi gan nēsmu viņu fans bet viņu uzvara mani šodien iepriecināja
, 2012-02-16 22:22, pirms 12 gadiem
viņu sauc Havjers "Čičarito" Ernandess. Uzvārds tomēr ir Ernandess.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-16 22:30, pirms 12 gadiem
metālisti baigi nodevuši Zalcburgā... Diezgan negaidīts rezultāts.
, 2012-02-16 22:34, pirms 12 gadiem
un 59. minūtē mančestrieši izvirzījās vadībā - soda laukumā bumba atleca pie Janga, kurš izkārtoja sev ērtāku pozīciju un cauršāva vārtsargu un aizsargus, kas bija atsteigušies (0:1)! Pēdējos vārtus šajā turnīrā (toreiz - UEFA kausa izcīņā) "United" labā 1995. gadā bija guvis vārtsargs Šmeihels... 79. minūtē "United" panāca pavisam komfortablu (divu spēļu summas kontekstā)
Luudzu iztulkojiet kaads,vsp neko nesaprotu kads Shmaihels,kaads Jangs un WTF?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-16 22:38, pirms 12 gadiem
yes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-16 22:44, pirms 12 gadiem
Hunter rakstīja: Paskaties arī nākamo spēli un pastāsti pēc tam kā viņi Halku no Porto sauc.
Nebūs īpaši korekti salīdzināt meksikāni ar brazīlieti. Zināms, ka portugāļu valodas runājošās valstīs, ka Portugāle, Brazīlija, Angola, Mozambika ir izplatītas iesaukas. Vienkārši, viņu vārdi pārsvarā ir ļoti gari un diezgan vienveidīgi. Brazīlijā pat prezidentam bija iesauka "Lula".
Runājot par šo meksikāņu uzbrucēju, tad precīzas informācijas par to kāpēc viņš pielika savam vārdam iesauku Čičarito man nav. Domāju, tas ir saistīts ar to kā Meksikā jau ir bijis viens ļoti labs futbolists vārda Havjērs Ernandess. Viņš piedalījās Meksikas izlases sastāvā 2002. pasaules kausa izcīņa un skaitījās ka viens no komandas līderiem. Tātad visdrīzāk, lai viņa panākumus nejauktu ar tā laikā futbola spēlētāju viņš arī paņema sev tādu lūk pseidonīmu "Čičarito".
, 2012-02-16 22:44, pirms 12 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-16 22:48, pirms 12 gadiem
Malači united..
city jau varēja kāst 0:2
sveicieni jonsonam,kurš 2dien teica,ka smiesies šodien,kad united zaudēs un city uzvarēs
, 2012-02-16 22:53, pirms 12 gadiem
mosdef rakstīja: un 59. minūtē mančestrieši izvirzījās vadībā - soda laukumā bumba atleca pie Janga, kurš izkārtoja sev ērtāku pozīciju un cauršāva vārtsargu un aizsargus, kas bija atsteigušies (0:1)! Pēdējos vārtus šajā turnīrā (toreiz - UEFA kausa izcīņā) "United" labā 1995. gadā bija guvis vārtsargs Šmeihels... 79. minūtē "United" panāca pavisam komfortablu (divu spēļu summas kontekstā)
Luudzu iztulkojiet kaads,vsp neko nesaprotu kads Shmaihels,kaads Jangs un WTF?

Vienkārši MU nav spēlējuši otrajā pēc spēka Eiropas klubu turnīra jau no 1995. gada. Jangs šovakar iesita pirmos vārtus šajā turnīrā pēc tik lielas pauzes. Nezinat kas ir Šmeihels nu tas ir vispār...Leģendārais Dānijas izlases un MU vārtsargs Pēters Šmeihels. Viņš arī bija līdz šim pēdējais MU spēlētājs kurš guva vārtus tolaik vēl UEFA kausā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-16 23:03, pirms 12 gadiem
Labs!
, 2012-02-16 23:42, pirms 12 gadiem
Labākais klubs pasaulē!!!
, 2012-02-16 23:57, pirms 12 gadiem
īstenībā ceru,ka city tiks talāk, jo negribās,lai vinji tik premjerlīgai koncentrējas..
un otkārt negribās,lai jonsons no bēdām datoru salauztu,vismaz būs par ko pasmieties
, 2012-02-17 00:09, pirms 12 gadiem
Liekas, ka City laukumā iziet ar devīzi- sitiet cik gribiet, mēs iesitīsim, cik vajag!!
, 2012-02-17 00:11, pirms 12 gadiem
mosdef rakstīja: un 59. minūtē mančestrieši izvirzījās vadībā - soda laukumā bumba atleca pie Janga, kurš izkārtoja sev ērtāku pozīciju un cauršāva vārtsargu un aizsargus, kas bija atsteigušies (0:1)! Pēdējos vārtus šajā turnīrā (toreiz - UEFA kausa izcīņā) "United" labā 1995. gadā bija guvis vārtsargs Šmeihels... 79. minūtē "United" panāca pavisam komfortablu (divu spēļu summas kontekstā)
Luudzu iztulkojiet kaads,vsp neko nesaprotu kads Shmaihels,kaads Jangs un WTF?
ko tev iztulkot,ja viss ir teikumā loģiski paskaidrots? Tev problēmas ar latviešu valodu? Spēj uztvert tikai nepaplašinātus teikumus?
, 2012-02-17 01:23, pirms 12 gadiem
ew kaads nezin kur var paskatiities ar kuru paaru uzvaretajiem talak bus jaspelee city un united? vai arii tas vel nav salozeets?
, 2012-02-17 01:26, pirms 12 gadiem
ZinedinZidane rakstīja: ew kaads nezin kur var paskatiities ar kuru paaru uzvaretajiem talak bus jaspelee city un united? vai arii tas vel nav salozeets?
ir zināms. nezinu gan ar ko spēlēs ManU, bet City pretinieki būs Varšavas Legia vai Lisabonas Sporting (tiem 2:2)
, 2012-02-17 01:28, pirms 12 gadiem
ZinedinZidane rakstīja: ew kaads nezin kur var paskatiities ar kuru paaru uzvaretajiem talak bus jaspelee city un united? vai arii tas vel nav salozeets?
Jā un ManU pretī Lokomotīve vai Athletic
, 2012-02-17 03:08, pirms 12 gadiem
AIR rakstīja: Hm, kāpēc futbola komentētāji gan krievu kanālos, gan vācu Sport1 (sagadījās tur skatīties kausa spēli MU pret Pool) spēlētāju dēvē uzvārdā Ernandess, bet SC vienmēr Čičarito?
nu vispār viņam Čičarito uz krekla rakstīts, bet nu tā viņš ir Havjērs Ernandes, nez kapēc neviens Ronaldo nesauca par Ronaldo Luís Nazário de Lima, tā pat Verpakovskis Spānijā spēlēja ar uzrakstu Maris, šamie tur raksta, ko vien vēlas - un tā viņus arī sauc
, 2012-02-17 06:57, pirms 12 gadiem
Kleverlijs ir atpakaļ! Ar viņu sastāvā United šosezon ir tikai uzvaras (9 no 9). Īsts komandas talismans.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.