Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Real" pret Dortmundi cīņā par pirmo vietu Čempionu līgas F grupā

"Real" pret Dortmundi cīņā par pirmo vietu Čempionu līgas F grupā
Lūka Modričs pret Kristianu Pulišiču
Foto: AP/Scanpix

Šovakar 21:45 turpināsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējās spēles. E grupā cīņā par vienīgo vietu uz Eiropas līgu dosies "Tottenham Hotspur" un Maskavas CSKA, bet F grupā par to pašu cīnīsies "Legia" un "Sporting", kamēr Madrides "Real" un Dortmundes "Borussia" noskaidros pirmās vietas ieguvēju.

E grupa: Sluckis Totenhemā atvadīsies no CSKA

Tas, ka izslēgšanas turnīrā spēlēs "Monaco" un Leverkūzenes "Bayer", jau zināms, bet šovakar abām jāizspēlē savstarpējā spēle. Vietu kārību tabulā tā gan nevar vairs izmainīt - ja "Bayer" savā laukumā svinēs uzvaru, vienalga nespēs noķert "Monaco", kam izdevies iekrāt jau 11 punktus. Abu komandu pirmā spēle Monako noslēdzās ar minimālu neizšķirtu (1:1). Vācieši gan nebija tālu no panākuma, taču poļu aizsargs ar Vācijas pasi Kamils Gliks kompensācijas laika ceturtajā minūtē izrāva neizšķirtu.

Ja "Monaco" pirms šī vakara spēles ir tikai viens savainotais (Danijels Subašičs), tad "Bayer" lazaretē ir virkne neveselo. Vāciešiem arī nav gājis visai labi - pēdējā uzvara izcīnīta pirms vairāk nekā mēneša, pēdējos četros mačos divi zaudējumi un divi neizšķirti. "Pienācis laiks uzvarēt "Monaco"," preses konferencē pirms mača sacīja "Bayer" treneris Rodžers Šmits - piecās tikšanās reizēs "Bayer" zaudējusi trīs reizes, bet vēl divas spēlēts neizšķirti. "Mums ārkārtīgi nepaveicās, zaudējot viņiem pagājušajā sezonā, un tāpat nepaveicās arī šīs sezonas pirmajā spēlē."

Galvenā cīņa šovakar notiks Vemblijā, kur "Hotspur" uzņems Maskavas CSKA, cīnoties par vienīgo vietu uz Eiropas līgas izslēgšanas turnīru. Pirmais abu komandu mačs Maskavā noslēdzās ar minimālu viesu panākumu - Sons 71. minūtē guva vienīgos vārtus, un tā joprojām ir "Hotspur" vienīgā uzvara turnīrā. Maskaviešiem uzvaru nav, toties ir trīs neizšķirti. Šodien gan ar neizšķirtu nebūs līdzēts, tā kā Krievijas čempionei jādara viss iespējamais, lai pabeigtu Čempionu līgas kampaņu ar panākumu.

CSKA ir teicamā formā - divas uzvaras pēc kārtas premjerlīgā, savainoto spēlētāju nav (Fernandesam un Vernblūmam gan ir veselības problēmas) un komanda ir gatava uzlabot negatīvo bilanci pret Anglijas komandām (viena uzvara, trīs neizšķirti un trīs zaudējumi). Turklāt spēlētājiem šī būs lieliska iespēja ar godu atvadīties no sava trenera - Leonīds Sluckis pēc šī vakara mača pametīs CSKA. "Esmu pateicīgs viņam, jo viņš izveidoja manu profesionālo karjeru," sacīja CSKA pussargs Aleksandrs Golovins. "Esmu bēdīgs, ka viņš pamet komandu, bet tagad jākoncentrējas spēlei."

"Hotspur" uz diviem zaudējumiem pēc kārtas pagājušajā nedēļas nogalē atbildēja ar pārliecinošu uzvaru Premjerlīgā - ar 5:0 savā laukumā tika sagrauta "Swansea City". Savainoto sarakstā ir Vinsents Jansens un Eriks Lamela. "Nākamsezon atkal vēlos būt Čempionu līgā. Par to arī šovakar cīnīsimies. Eiropas līga ir iespēja atkal nokļūt Čempionu līgā," perspektīvā domā Totenhemas stratēģis Mauricio Početino.

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Monaco53209:411
2.Bayer51405:47
3.Hotspur51133:54
4.CSKA50324:83

F grupa: "Legia" cer pārtraukt 21 gadu ilgušo sausumu, "Real" pret Dortmundi

Dortmundes "Borussia" un Madrides "Real" grupu turnīrā apliecināja savus izteiktos favorītu statusus, nezaudējot ne reizi un sadalot divas vietas uz izslēgšanas turnīru. Šovakar gan vēl jānoskaidro vietu secība. "Borussia" pirms pēdējās kārtas ir priekšā "Real", bet madridiešiem ar uzvaru būs iespēja finiša spurtā aizsteigties garām vāciešiem. Pirmās vietas ieguvēja teorētiski iegūs parocīgākas pretinieku iespējas 1/8 fināla izlozē, taču realitātē gan pirmajā, gan otrajā grozā netrūks spēcīgu komandu.

Abu komandu pirmā spēle Dortmundē noslēdzās neizšķirti (2:2), lai gan madridieši divas reizes (1:0, 2:1) pabija vadībā. "Real" piecu uzvaru sērija pārtrūka pagājušajā sestdienā, kad El Classico Barselonā tika nospēlēts neizšķirti (1:1). Arī Dortmundei piecas uzvaras pēdējās sešās spēlēs, tomēr zaudējums piedzīvots nesenāk - 26. novembrī Frankfurtē (1:2).

Šovakar savainojuma dēļ "Real" jāiztiek bez Gareta Beila, savukārt "Borussia" rindās ir krietni vairāk veselības likstu vajāto. Noteikti nespēlēs Svens Benders un Romans Birki, bet vēl trim spēlētājiem veselība teorētiski varētu ļaut doties laukumā, taču - vai tas notiks, nav zināms.

Galvenā cīņa F grupā notiks Varšavā, kur "Legia" uzņems "Sporting". Poļiem ir tikai punkts, tomēr ar uzvaru izdotos aizķerties starptautiskajā arēnā uz ilgāku laiku un nonākt Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Pirmais abu komandu mačs Lisabonā noslēdzās ar tīru "Sporting" uzvaru (2:0). Ja Eiropas līga poļiem nav pietiekams burkāns, tad varbūt tā ir vēstures rakstīšana - komandai ir iespēja izcīnīt pirmo uzvaru Čempionu līgas grupu turnīrā pēc 21 gada pārtraukuma.

Mājiniekiem šovakar būs pieejami visi labākie spēki, kamēr portugāļiem iztrūks virkne spēlētāju - Žuau Pereiram jāizcieš diskvalifikācija, bet Lukam Kastaņjosam un Ezekvelam Skeloto spēlēt liegs savainojumi. "Legia" aizsardzība Čempionu līgā bijusi dramatiska, vidēji ielaisti 6,4 vārti. Pēdējā mačā Dortmundē pretiniekiem ļauts gūt pat astoņus vārtus... Piektdien aizvadītajā Ekstraklases mačā Varšavā "Legia" ielaida divus arī pret "Wisla", nespējot izcīnīt panākumu (2:2).

""Sporting" ir vienīgā komanda mūsu grupā, pret ko vēl neesam guvuši vārtus," par uzbrukumu runā "Legia" treneris Jaceks Magera. "Vēlamies to mainīt. Nedomāju, ka spēle būs atklāta. Iespējams, uzvarētājs izšķirsies tikai 70., 80. vai pat 90. minūtē. Tas, ka varam pēdējo spēli aizvadīt, cīnoties par ko vairāk nekā tikai godu, ir liela privilēģija."

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Borussia541019:713
2.Real532014:811
3.Sporting51045:73
4.Legia50148:241

, 2016-12-07 14:05, pirms 7 gadiem
Spēle notiks Vemblijā. Kādā vēl Totenhemā?
, 2016-12-07 14:12, pirms 7 gadiem
Vai Akinfejevs atkal ielaidīs?? 100% JĀ!!!!
, 2016-12-07 14:29, pirms 7 gadiem
Autor, kādā vēl Totenhemā? Totenham ir Londonas klubs
, 2016-12-07 14:44, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: Autor, kādā vēl Totenhemā? Totenham ir Londonas klubs
Tottenhema ir Londonā tāpat kā, piemēram, Jugla Rīgā.
Bet jā Čepionu līgas spēles šogad aizvada Vemblijā, kā jau te tika minēts, nevis savā White Hart Lane stadionā.
, 2016-12-07 14:44, pirms 7 gadiem
Toties Napoli, Feyenoord, Barcelona, Inter un Chelsea ir spēlējušas Grīziņkalnā
, 2016-12-07 20:07, pirms 7 gadiem
GO REAL!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.