Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vitolo: "Tiesnesis ar absurdiem lēmumiem noraka "Sevilla" izredzes"

Rolands Eliņš

Vitolo: "Tiesnesis ar absurdiem lēmumiem noraka "Sevilla" izredzes"
Tiesnesis Marks Klatenburgs paziņo par 11 metru soda sitiena nozīmēšanu
Foto: AP/Scanpix

Spānijas komandas „Sevilla” pārstāvji pēc vakardienas zaudējuma UEFA Čempionu līgā Turīnas „Juventus” ar 1:3 pauda rūgtumu par mača rezultātu. Treneris Horhe Sampaoli zaudējumu nosauca par negodīgu, kamēr futbolists Vitolo tiesneša lēmumus raksturoja kā absurdus.

„Tiesnesis pieņēma pareizu lēmumu, izsūtot mani uz tribīnēm, jo es protestēju par viņa lēmumiem,” sacīja „Sevilla” galvenais treneris Horhe Sampaoli. „Tā bija diezgan rūgta spēle, jo mēs pārņēmām vadību un domājām, ka garantēsim astotdaļfinālu. Diemžēl dažu atgadījumu dēļ tas nenotika. Mēs nospēlējām ļoti labi arī mazākumā, no malas skatoties, bija grūti pateikt, ka mums viena spēlētāja trūkst. Domāju, ka zaudējām nepamatoti un negodīgi.”

„Sevilla” palika mazākumā pēc Franko Vaskesa diviem brīdinājumiem pirmajā puslaikā, no kuriem otrais tika piešķirts par nevajadzīgu un paviršu pārkāpumu laukuma centrā. Savukārt puslaika izskaņā „Juventus” tika piešķirta iespēja izpildīt 11 metru soda sitienu pēc tam, kad Seviljas aizsargs soda laukumā aiz krekla parāva Leonardo Bonuči. Sampaoli tiesneša Marka Klatenburga lēmumus nevēlējās komentēt.

Taču tos vēlējās komentēt „Sevilla” futbolists Vitolo: „Mēs bijām vadībā un spēlējām lieliski pret Itālijas čempioni, taču tiesnesis mūs noraka ar diviem absurdiem lēmumiem. Otrā dzeltenā kartīte Vaskesam bija pilnīgi smieklīga, bet saņem pendeli par nemaz ne tik traku pārkāpumu pašā puslaika izskaņā – tas mūs krietni nobremzēja. Žēl, ka jāzaudē šādi, jo bez šiem atgadījumiem spēle noteikti būtu citāda. Tiesnesis to mainīja.”

Tikmēr „Juventus” treneris Masimiljāno Alegri varēja runāt par pavisam citām tēmām un uzslavēja 16 gadus veco debitantu Moizu Kīnu, kurš kļuva par pirmo 21. gadsimtā dzimušo, kas piedalījies ČL mačā. „Bonuči uzvaras vārti sekoja pēc Kīna cīņas soda laukumā,” sacīja Alegri. „Kīns paliks lielās komandas sastāvā, kamēr mēs gaidīsim Paulo Divalas un Marko Pjacas atgriešanos no savainojumiem. Kīnam bija neliels un saprotams psiholoģiskais kritums, taču viņš to ir pārvarējis.”

Tikmēr citu iemeslu dēļ futbola pasaules pievērsa uzmanību Dortmundes „Borussia” mačam ar grupas pastarīti, poļu „Legia”. Dortmunde uzvarēja ar 8:4, aizvadot Čempionu līgas grupu turnīra rezultatīvāko spēli. Spēle saņēmusi krietnu devu kritikas, ka tā neatbilstot ČL līmenim un atmosfērai, kamēr daudzi futbola apskatnieki nav vilcinājušies norādīt, ka piecās spēlēs 24 vārtus ielaidusī „Legia” ir šajā turnīrā neiederīga. „Legia” gan arī guvusi astoņus vārtus, kas ir vairāk nekā lielākajai daļai pārējo grupu dalībnieču.

„Dortmundē vienmēr notiek kaut kas interesants,” jautrā noskaņojumā tikmēr medijiem pavēstīja „Borussia” sporta direktors Mihaels Corks. „Mēs uz rezervistu soliņa dažbrīd pasmējāmies par notiekošo. Spēle man atgādināja tādu kā izklaides futbolu. Sākās sarunas, kurš vēl nav iesitis un kurš šodien gribētu iesist.”

Taču ja nu kāds vakar vakarā nebija jautrā noskaņojumā, tas bija „Legia” vārtsargs Radoslavs Cežņaks, kuram tā bija debija ČL grupu turnīra mačā. „Kā vārtsargam man ar šādu rezultātu zaudēt ir ļoti grūti. Taču saprotu, ka nevajag sākt sevi žēlot un raudāt. Nav patīkami šādi debitēt, taču tāpat aicinu saprast, kur un ar ko spēlējām. Spēlējām drosmīgi, nebaidījāmies. Nevēlējāmies vienkārši sēdēt savā laukuma pusē un sist bumbu visu laiku autā.”

Izmantotie resursi:
Borussia Dortmund 8 Legia Warsaw 4 - Champions...
Football Italia - Serie A news, fixtures,...
Rados³aw Cierzniak: Z brutalnych lekcji musimy...

     [+] [-]

, 2016-11-23 17:57, pirms 7 gadiem
Hosē tikmēr muld par pelnītu uzvaru

     [+] [-]

, 2016-11-23 18:05, pirms 7 gadiem
Par "pendeli" vēl varētu strīdēties, bet otra dzeltenā tur bija neapstrīdama... Vitolo varētu labāk Vaskezu ģērbtuvē kritizēt nevis Klatenburgu! Un kapteini Iborru arī varēja nodzīt par bumbas tīšu spērienu Cuadrado sejā...

  +2 [+] [-]

, 2016-11-23 20:22, pirms 7 gadiem
Saprotu, ka man grūti būt pilnībā objektīvam, bet Klatenburgs gan tāds varētu būt, jo nav nekāds iesācējs augstākā līmeņa maču tiesāšanā. Varbūt spāņi nesaprot, ka dauzīšanai pa kājām, raušanai aiz krekla soda laukumā, provocēšanai un tamlīdzīgām lietiņām ir ietekme uz tiesneša lēmumiem. Jā, daži soģi ir pielaidīgāki, daži - ne, taču skan smieklīgi "saņem pendeli par nemaz ne tik traku pārkāpumu". Un nezkāpēc netiek pieminēta Mandžukičam nosvilptā aizmugure, kuras tur 100% nebija - tā gan līnijtiesneša vaina.
Forza Juve!

  +2 [+] [-]

, 2016-11-23 21:01, pirms 7 gadiem
Ko Vitolo teica pēc spēles pret Deporu sestdien? Es pilnīgi nejauši noskatījos un šo spēli atminos tikai tāpēc, ka tiesnesis nogremdēja Deporu un Sevilla 1:3 vietā tika pie 3:2.
Dots pret dotu