Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pertija: "Vēl nekad nebiju tā nervozējis"

Pertija: "Vēl nekad nebiju tā nervozējis"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc vakardienas uzvaras pār "Tiraspol" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1. kārtā Rīgas "Skonto" treneris slavēja pretiniekus, atklāja, ka pats ļoti nervozēja, bet savai komandai par pretuzbrukumu veidošanu ielika atzīmi trīs ar plusu.

Tamazs Pertija, "Skonto" treneris: "Pirmām kārtām ir ļoti patīkami šeit atrasties, jo Tiraspole man nav sveša. Izjutu šeit prieku kopā ar "Sherif" [Pertija kā futbolists ir pārstāvējis šo klubu - aut.piez.], šeit man ir palikuši draugi. Ļoti patīkami šeit būt, plus tas, kas notiek šajā mazajā futbola pilsētā - godīgi sakot, trūkst vārdu. Tas, ko redzēju vakar un šodien... malači, malači.

Ja runājam par spēli, bija ļoti grūti. Pretinieki sākumā dominēja, bet mēs spēlējām kā otrais numurs, jo pētījām pretinieku. Ļoti labi nokomplektēta komanda - bumbas kontrole, ko tā rāda, ir ļoti tuvu augstam līmenim. Principā mēs šādi kontrolējam bumbu Latvijā - tā, kā "Tiraspol" to darīja šodien pret mums. Mēs nevarējām realizēt augstu presingu divu iemeslu dēļ - pirmkārt, spēlējām viesos, bet, otrkārt, pretinieks ļoti labi kontrolē bumbu. Tik un tā pratām radīt dažus ļoti labus momentus. Rezultāts varēja būt citāds - varējām gan zaudēt ar 0:1, 0:2, bet varējām arī uzvarēt ar 2:0. Gan "Tiraspol" trāpīja pa pārliktni, gan mēs. Kopumā mēs atdevām teritoriju, devām pārsvaru un plānojām lidot pretuzbrukumos. Principā tas laikam arī izdevās, šādā veidā guvām vienus vārtus. Un tomēr tik ļoti es laikam sen nebiju nervozējis, jo nervozēt lika "Tiraspol".

Atbildes spēles sakarā - ja kāds domā, ka lieta darīta, tad ļoti kļūdās. Gan mani spēlētāji, gan prese, gan labvēļi - viss sāksies no nulles, jo spēles beigas parādīja, ka spēlējam ar solīdu komandu. Tas ir mans kompliments un ceram, ka nākamajā spēlē pretiniekam nebūs tāds pārsvars. Ceram, kaut arī tas nebūs viegli."

Kā izskatījās "Skonto" debitanti? "Šīs debijas notika ne aiz labas dzīves. Šodien mums nespēlēja divi atslēgas spēlētāji, nacionālās izlases spēlētāji. Bija ļoti grūti pārkārtoties un mainīt sastāvu, taču puiši ļoti labi nospēlēja. Piemēram, debitēja 18 gadus vecais Dvali - viņš mani šokēja ar savu mierīgumu. Viņam bija pat par daudz mierīguma. Kad viņš ar krūtīm nometa bumbu vārtsargam, es, godīgi sakot, zaudēju gadus piecus. Taču acīmredzot viņš tam ir tik ļoti gatavs psiholoģiski, ka viņš to izdarīja. Absolūti mierīgs. Nauris? Viņš ir izlases spēlētājs, taču negaidīju no viņa tādu mierīgumu pirmajā spēlē. Nekādas panikas, absolūti mierīgs - tika galā, ja neskaitām pāris momentus."

Vai esat apmierināts ar pretuzbrukumu kvalitāti? "Ņemot vērā, ka iesitām vienus vārtus, vienreiz trāpījām pa vārtu stabu, 1. puslaikā Šabalam bija iespēja, 2. puslaikā Gabovam bija iespēja, tas bija pietiekami. Domāju, ka piecu ballu sistēmā var ielikt trīs ar plusu. Līdz "četri" neaizvelk, jo bija aizmetņi - "Tiraspol" pēc uzbrukuma lēni pārslēdzās uz aizsardzību, kas gan skaidrojams ar to, ka viņi uzbruka lieliem spēkiem. Kad apskatījām viņu spēli ar "Sherif" [Superkausa spēle, kurā "Tiraspol" zaudēja Moldovas čempionei ar 0:2 - aut.piez.], bilde bija skaidra - uzbrūkoša komanda, kas man ļoti simpatizē, bet mums ir ātri spēlētāji. Uzskatu, ka pie šīs situācijas mums bija jāizveido vēl vairāk momentu. Tāpēc trīs ar plusu."

Vlads Gojans, "Tiraspol" treneris: "1. puslaikā bija uzmanīga spēle, pētījām viens otru. 2. puslaikā sākām vairāk kustēties, ātrāk domāt, ātrāk saspēlēties. Tāds ir futbols - Eiropas līgas mačam izveidojām pieklājīgu vārtu gūšanas iespēju skaitu, tiesa, momenti bija arī pretiniekam. Viņi savu iespēju izmantoja, mēs tās neizmantojām. Atliek gatavoties atbildes mačam un pamēģināt tur uzvarēt."

Neskatoties uz zaudējumu, vai komanda izpildīja spēles plānu, vai tomēr kaut kas nesanāca? "Kaut kas nesanāca, jo pirmajos vārtos pretinieks pārāk viegli aizgāja uz priekšu. Piespēle uz flangu, centrējums un gols. Tāpat pretiniekam bija 2-3 pretuzbrukumi, kur mums bija jāpaspēj atgriezties lielākiem spēkiem - bija 3-4 spēlētāji, vajadzēja būt 5-6. Ja runājam par epizodēm, kurās mums bija bumba, tad 1. puslaikā nesanāca, 2. puslaikā sanāca. Pēc pārtraukuma, centrējot bumbu, mums soda laukumā bija vairāk spēlētāju nekā 1. puslaikā, kad 2-3 vietā bija tikai viens. Kaut ko izpildījām, kaut ko nē, taču tas ir futbols, un daudz kas atkarīgs arī no tā, kā spēlē pretinieks."

Vai jums jau pateica, ka mūsu spēlētāja sitiena brīdī bumba bija pilnībā šķērsojusi vārtu līniju? [moldāvu žurnālista jautājums/traktējums - aut.piez.]? "Nē. Vairs neko neizmainīsi. Vispār jāuzslavē arī pretinieku vārtsargs - dažās situācijās viņš glāba komandu."

Kādas ir komandu iespējas pirms atbildes spēles? "Dabiski, ka pretinieka iespējas ir lielākas - viņi ir uzvarējuši ar 1:0 viesos. Mūsu uzdevums šai spēlē bija neielaist un pacensties gūt vārtus - sanāca pilnīgi otrādi. Visu parādīs atbildes spēle, bet priekšrocības ir pretiniekam."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-05 19:39, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: haaa
tiesneši palīdzējuši atkal Skonto
guņas pirksts!
-------------
p.s. gaidu :
T.H.G.,vandeniekus .....un tamlīdzīgos profilus ,citādi garlaicīgi paliek!Jāuzkurina šie ar savu komentu!
, 2013-07-05 20:16, pirms 11 gadiem
Tulkojot, vajadzētu latviskot, lai nesanāktu tādas "pērles" kā "atslēgas spēlētāji"!
, 2013-07-05 20:36, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: haaa
tiesneši palīdzējuši atkal Skonto
Nebūtu runājis, zuadētāj, tu zaudē pat internetā, liekot prognozes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-05 21:45, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Nebūtu runājis, zuadētāj, tu zaudē pat internetā, liekot prognozes
Esi šokēts?
Jods šodien var iešaut uz veiksmi!Tapat kā es!Jauni čaļi vairāk kā 50% vismaz U-21 izlases vecuma piebeidz viņu laukumā ,labi .... strādniekus,bet atceramies 2010 gadu kad skonta kāsa Portadown! +/- viena līmeņa komandas pretīm bet mums skontu 2010 g.komandu vadīja neviens cits kā starkows,kuru pat Mauriņu nevar aizvietot,vismaz tā šeit komentos tiek minēts!!Tātad 2010 gadā skonta(ar supper treneri) kura ieguva čempi(nevis izcīnīja) pakāsa tadiem pat strādniekiem(divu spēļu summā) ko šoreiz mazākumā pieveica LM(tiesa vēl ir atbildes spēle)!Bet jābūt!!!
Arī es svinu LM uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-06 15:06, pirms 11 gadiem
Cerams, ka mājas spēlē sanāks pilns stadions. Jāliek nervozēt moldāviem!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.