Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Laizāns: "Man joprojām ir uztraukums pirms šādām spēlēm"

Laizāns: "Man joprojām ir uztraukums pirms šādām spēlēm"
Juris Laizāns
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Pēc šodien izcīnītās uzvaras Moldovā pār "Tiraspol" (1:0) UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1. kārtā "Skonto" pussargs Juris Laizāns nelielā sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka joprojām izjūt nelielu satraukumu pirms šādiem mačiem un arī adrenalīnu.

Juris Laizāns, "Skonto" kapteinis: "Bija grūta spēle. Pusgadu gatavojāmies šīm Eirokausu spēlēm, un tagad var redzēt, uz ko katrs spēlētājs ir spējīgs - var redzēt, vai progresējam, vai stāvam uz vietas."

Un kā bija? Kādi secinājumi? "Rezultāts ir, un tas ir galvenais. Varbūt nebija tā pati spilgtākā spēle, varbūt ne viss izdevās, ko mēs cerējām un ko gribējām, tomēr mēs spēlējām izbraukumā. Un 1. puslaikā vispār neatceros pretiniekiem nevienu momentu, kamēr mums bija pāris pusmomenti. 2. puslaikā viņiem bija tas crazy šāviens no laukuma centra, bet mēs pēc tam iesitām. Vēlāk pāris kļūdas mēs tomēr pieļāvām, un viņi tika pie momentiem. Bet kopumā, protams, viss izšķirsies otrajā spēlē Rīgā. Tā ka nekas vēl nav izdarīts, gatavosimies nākamajai spēlei."

Tu noteikti gribētu slavēt visus partnerus, bet tomēr - varbūt vari izcelt tos partnerus, kuri šādā grūtā spēlē uzņēmās līdera nastu? [domā] "Vārtsargs varbūt izglāba - pāris reizes patiešām viņš izglāba pēc stūra sitieniem. Man liekas, ka tajā tālajā šāvienā viņš arī aizskāra bumbu. Glāba pēc stūra sitieniem, atvairīja vēl vienu sitienu no 6-7 metriem. Tā ka, ja mēs nospēlējām uz nulles aizsardzībā, protams, uzslavas visiem aizsargiem un īpaši vārtsargam, ja viņš izvelk pāris reizes."

Vai pats atceries pēdējo reizi, kad guvi tik svarīgu, kaujiniecisku uzvaru Eirokausos? "Nē, nē, vairs neatceros. Pēdējās reizēs ar "Skonto" nebija tās spilgtākās spēles, jo zaudējām. Cerēsim, ka šoreiz tiksim 2. kārtā."

Esi ļoti pieredzējis futbolists, pat esi izcīnījis UEFA kausu. Vai šobrīd šādas spēles kā šodien tev vēl sagādā lielu azartu? "Protams, joprojām ir neliels uztraukums pirms tādām spēlēm, jo mums ir jauna komanda, neskatoties uz to, ka daudzi spēlē izlasē - gan pieaugušo, gan U-21.Tik un tā tās ir citas emocijas nekā Virslīgā."

Adrenalīns joprojām ir šādās spēlēs? "Protams, protams. Gribas palīdzēt arī jaunajiem spēlētājiem ar padomu, ar pieredzi, lai viņi spēlētu mierīgāk un nekļūdītos. Jo, piemēram, šodien pieļāvām daudz kļūdu vienkāršās situācijās, ko parasti nepieļaujam. Tikai Eirokausos var savu līmeni paaugstināt."


, 2013-07-04 23:37, pirms 11 gadiem
vins laikam speles futeni tik ilgi cik starkovs trenes lv izlasi...
, 2013-07-04 23:44, pirms 11 gadiem
Toties viņam ir šis! (pa labi maliņā) fansfootball.org
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-04 23:59, pirms 11 gadiem
elanss rakstīja: vins laikam speles futeni tik ilgi cik starkovs trenes lv izlasi...
Laizānam ir tikai 34 gadi.
, 2013-07-05 00:04, pirms 11 gadiem
elanss rakstīja: vins laikam speles futeni tik ilgi cik starkovs trenes lv izlasi...
Laizāns izlasē jau labu laiku nespēlē, tā ka paralēlas šajā gadījumā ir visai neloģiskas. Juris klubu karjeru turpināt var, cik ilgi vēlas un ceru, ka to darīs vēl ilgi, jo Skonto lieti noder.
, 2013-07-05 00:37, pirms 11 gadiem
malači
, 2013-07-05 01:56, pirms 11 gadiem
Varbūt kaut ko par 1. līgu arī uzrakstīsiet?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-05 08:17, pirms 11 gadiem
Vai ir zināms,kas varētu būt nākamajā kārtā pretī, ja arī Rīgā viss norit gludi?
, 2013-07-05 10:47, pirms 11 gadiem
Mājās ies kā palieli favorīti un tad ničuks būs īsti laikā - Guņam arī ēst gribas ...
, 2013-07-05 11:12, pirms 11 gadiem
cempins rakstīja: Vai ir zināms,kas varētu būt nākamajā kārtā pretī, ja arī Rīgā viss norit gludi?
Liberecas ''Slovan''
, 2013-07-05 14:51, pirms 11 gadiem
, 2013-07-05 15:09, pirms 11 gadiem
Nesaprotu ,... kapec Laizans neder izlasei , kaut vai pieredzes deel , izlase laikam valda totalitarisms!
, 2013-07-05 19:05, pirms 11 gadiem
Par Taurētāja eksaltētajiem komentāriem gan nevar saprast -- nopietni cilvēks domā vai ņirgājas par Skonto un tā faniem, -- bet jāpiekrīt, ka Laizāns pārdzīvo trešo futbolista jaunību, sen nebija tik kvalitatīvi spēlējis (vienīgi pieslēgšanās uzbrukumiem gan vairs nav senākajā līmenī). Un te nu man jādomā arī par Pertijas kā trenera nopelniem, jo nav jau Laizāns vienīgais. Visspilgtākais gadījums ir jau gandrīz zudušā Karašauska atgūšana futbolam, progresējuši ir arī citi -- kaut vai tas pats komentētēju nievātais Fertovs (nemaz nerunājot par Gabovu, kurš bija visai labs jau pagājšgad Mettā. bet tagad vēl pielicis klāt),
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.