Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Zenit" piešķir tehnisko zaudējumu, pret Cauņas "CSKA" spēlēs pie tukšām tribīnēm

Krievijas Premjerlīgas klubs "Zenit" saņēmis tehnisko zaudējumu mačā ar Maskavas "Dinamo", divas spēles būs spiests aizvadīt pie tukšām tribīnēm, turklāt klubam piespriests 1.1 miljonu rubļu naudas sods.

Šādu spriedumu klubs saņēmis par incidentu Krievijas Premjerlīgas 16.kārtas spēlē, kad "Dinamo" vārtsargam Antonam Šuņinam tika iemests ar petardi (mests tika no tās tribīņu daļas, kurā atradās "Zenit" līdzjutēji, turklāt klubs bija parakstījis dokumentu, ka sektori V1, V2, V3 būs viesu līdzjutēju sektori, tādejādi tur esošie līdzjutēji pieder "Zenit" klubam – aut.), kuras sprādziena rezultātā vārtsargs guva savainojumus. Arī galvaspilsētas klubam piešķirts naudas sods un viena spēle būs jāaizvada pie tukšām tribīnēm. "Dinamo" saņēmis 500 000 rubļu naudas sodu par drošības nenodrošināšanu spēlē, bet vēl 80 000 – par līdzjutēju aizvainojošu saukļu skandēšanu.

"Zenit" atzīta par galveno vaininieku notikušajā. Pēterburgas klubs saņēmis 500 000 rubļu sodu par to, ka tā līdzjutēji izmantoja petardes, 100 000 – par līdzjutēju aizvainojošu saukļu skandēšanu, bet vēl 30 000 – par to, ka kluba treneris Lučano Spaleti par iziešanu ārpus tehniskās zonas robežām (sodu trenerim būs jāsamaksā pašam). Vēl 500 000 rubļu būs jāsamaksā par piešķirto tehnisko zaudējumu.

Savu sakāmo incidenta sakarā izteicis arī Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, kurš paziņojis, ka "par tādiem noziegumiem jāliek cietumā".

Jāatgādina, ka "Zenit" ir pašreizējie Krievijas čempioni, kas šobrīd ar 34 punktiem ieņem trešo vietu. Līdervienība ir Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas "CSKA", kam ir par pieciem punktiem vairāk. Nākamo spēli "Zenit" aizvadīs tieši pret "CSKA" – abas komandas tiksies 26.novembrī Sanktpēterburgā. Pie tukšām tribīnēm, protams...

Incidenta video

Izmantotie resursi:
Главные новости дня - Газета.Ru
Российская футбольная Премьер-Лига, Чемпионат...


, 2012-11-23 01:33, pirms 11 gadiem
Pilniigi pareizi
, 2012-11-23 01:49, pirms 11 gadiem
Pareizi ir, diezgan labs "Zālamana lēmums". Tādas lietas ir jāizskauž, cits jautājums - vai katram spēs izsekot līdzi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: zidans
, 2012-11-23 07:09, pirms 11 gadiem
Medvedjevs labāk nepīkstētu, paši mērķtiecīgi audzina jaunos fašistus, tad nav nekāds brīnums, ka arī futbola tribīnēs ir atbilstoša atmosfēra.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-23 09:58, pirms 11 gadiem
izskatās, ka vārtsargs pārbijās ne pajokam. atmarozaki tai krievijā "lidzi jūt" futbolam
, 2012-11-23 10:49, pirms 11 gadiem
zidans rakstīja: Vārtsargs-simulants. Oskaru par tēlošanu.Vai arī Pārumam Puliceru par "savainojumiem"...
Ķīmiskie apdegumi un dzirdes traucējumi viņam arī radās no simulēšanas?
, 2012-11-23 11:00, pirms 11 gadiem
Briesmīgi. Esmu ļoti vīlies sanktpēterburgiešos
, 2012-11-23 11:01, pirms 11 gadiem
zidans rakstīja: Vārtsargs-simulants. Oskaru par tēlošanu.Vai arī Pārumam Puliceru par "savainojumiem"...
Tu esi tāds pats kā tie "atsaldētie" fani. Skumjš Tu esi.
, 2012-11-23 14:15, pirms 11 gadiem
zidans rakstīja: Vārtsargs-simulants. Oskaru par tēlošanu.Vai arī Pārumam Puliceru par "savainojumiem"...
Vajadzētu tev ar kādu papardi iemest, ne?
, 2012-11-23 14:55, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Ķīmiskie apdegumi un dzirdes traucējumi viņam arī radās no simulēšanas?
Pašam smiekli nenāk? tad jau pusei Rīgas pēc svētku salūta dzirdes traucējumi! Kur tie ķīmiskie apdegumi? Uz kājām? Vai arī skaties citu video?
, 2012-11-23 15:48, pirms 11 gadiem
zidans rakstīja: Pašam smiekli nenāk? tad jau pusei Rīgas pēc svētku salūta dzirdes traucējumi! Kur tie ķīmiskie apdegumi? Uz kājām? Vai arī skaties citu video?
Tu varbūt painteresējies pirms sād "gudri" d.irst.
"Pēc medicīniskās izmeklēšanas veikšanas "Dynamo" vārtsargam tika konstatēts radzeņu, plakstiņu un abu acu konjunktīvas ķīmisks apdegums, kā arī pēctraumatiskais labās auss iekaisums ar dzirdes traucējumiem."
"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.