Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Chelsea" un Mančestras "City" FIFA izmeklēšanas dēļ draud transfēru liegums

"Chelsea" un Mančestras "City"  FIFA izmeklēšanas dēļ draud transfēru liegums
Peps Gvardiola
Foto: AFP/Scanpix

FIFA apstiprinājusi, ka uzsākusi izmeklēšanu pret Anglijas futbola klubiem „Chelsea” un Mančestras „City” par to iespējamajiem pārkāpumiem jauno spēlētāju piesaistē.

Šī ir trešā reize, kad FIFA uzsākusi izmeklēšanu par „Chelsea” jauno spēlētāju vervēšanas gaitu, un 2009. gadā „Chelsea” saņēma sodu divu gadu transfēra lieguma izskatā, tiesa, „Chelsea” apelācija tika apmierināta. Arī „City” šī nav pirmā šāda veida pieredze, jo maijā Premjerlīga sodīja klubu ar 300 tūkstošiem mārciņu soda naudu un divu gadu liegumu piesaistīt akadēmijas spēlētājus.

Notiekošo izmeklēšanu FIFA apstiprināja britu medijiem, kamēr abi klubi pauduši neizpratni par to. „City” pārstāvji norādīja, ka nav par to informēti, bet „Chelsea” apliecināja, ka darbojušies saskaņā ar FIFA noteikumiem un reglamentu.

FIFA ir ļoti stingri noteikumi par nepilngadīgo spēlētāju piesaisti. No ārzemēm spēlētājus Liebritānijas klubi var piesaistīt tikai tad, ja futbolista vecāki pārceļas uz citu valsti ar futbolu nesaistītu iemeslu dēļ, vai arī abi iesaistītie klubi ir Eiropas Savienībā. Arī šajā gadījumā jāizpilda vairāki kritēriji, lai 16-18 gadus vecs spēlētājs varētu mainīt klubu.

Pēdējos gados FIFA vairākkārt vērsusies pret futbola grandiem par pārkāpumiem jauno spēlētāju piesaistē. Šī iemesla dēļ „Barcelona” saņēma sodu, kas liedza veikt transfērus divus gadus, kamēr pagājušajā gada sākumā sodītas tika arī Madrides komandas „Real” un „Atletico”, tiesa, „Real” sods pēc apelācijas izskatīšanas tika samazināts.

Izmantotie resursi:
Chelsea and Manchester City investigated by...


Bukajo Sakā un Martins Edegors. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
6

"Arsenal" uzvar rezultatīvā derbijā, trīs punkti arī Mančestras "City"

Anglijas futbola Premjerlīgā "Arsenal" guva svarīgu 3:2 uzvaru pār savu principiālo pretiniece "Tottenham", uzvarot Ziemeļlondonas derbijā. "Arsenal" pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 3:0, taču mača izskaņā tāpat bija spiesta satraukties par uzvaras nosargāšanu. Savukārt Mančestras "City" ar 2:0 pieveica "Nottingham".
Noni Madueke. Foto: Reuters/Scanpix
1

''Chelsea'' atspēlējas no 0:2 un tiek pie punkta Birmingemā pret Villa

Anglijas Premjerlīgas 35. kārtā Londonas ''Chelsea'' otrajā puslaikā atspēlējās no 0:2 un izcīnīja punktu Birmingemā pret vietējo ''Aston Villa'' – 2:2.
Brunu Fernandišs. Foto: AFP/Scanpix

MU izsēj uzvaru pār ''Burnley'', Īsaks un Gordons nokārto ''Newcastle'' panākumu

Anglijas Premjerlīgas 35. kārtā Mančestras ''United'' mājās izsēja uzvaru pār Bērnlijas futbolistiem. Citā mačā Aleksandra Īsaka un Entonija Gordona duets nokārtoja graujošu Ņūkāslas ''United'' uzvaru.