Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Bruno Pērkons

"Arsenal" minimāla uzvara pār 3. līgas komandu, tālāk tiek arī "Chelsea" un Mančestras komandas

"Arsenal" minimāla uzvara pār 3. līgas komandu, tālāk tiek arī "Chelsea" un Mančestras komandas
Čārlijs Musonda neslēpa emocijas, gūstot savus pirmos vārtus ''Chelsea'' sastāvā
Foto: PA Wire/Scanpix

Šovakar noslēdzās Anglijas EFL kausa trešā kārta. Tās ietvaros tika aizvadītas piecas spēles, kurās uzvaras izcīnīja Mančestras ''United'', Mančestras ''CIty'', Londonas ''Arsneal'', Londonas ''Chelsea'' un Liverpūles ''Everton''.

Šovakar Anglijas Līgas kausa trešā kārta noslēdzās ar pēdējām spēlēm, kurās piedalījās piecas no septiņām Anglijas komandām, kuras aizvadītajā sezonā nopelnīja iespēju spēlēt Eirokausos. Vakar vakarā no turnīra izstājās Liverpūle, kas piekāpās Lesterai 0:2, bet nākamajā kārtā iekļuva aizvadītās sezonas Premjerlīgas vicečempione ''Tottenham Hotspur'', uzvarot ''Barnsley'' 1:0.

Mančestras ''United'', Londonas ''Chelsea'' un Liverpūles ''Everton'' šovakar pretī saņēma Anglijas pēc spēka otrās līgas komandas, bet Londonas ''Arsenal'' cīnījās pret trešās līgas vienību ''Doncaster''. Teorētiski spēcīgākais pretinieks starp Eirokausu komandām šovakar bija Mančestras ''City'', kam pretī stājās Premjerlīgas vienība ''West Bromwich Albion''.

Mančestras ''United'' sākumsastāvā pret ''Burton'' šovakar izgāja daži futbolisti, kuri pie spēles laika tiek retāk. Piemēram, vārtos stājās Serhio Romero un centra aizsardzībā darbojās Viktors Lindelēvs. Atpūtināts tika arī uzbrukuma līderis Romelu Lukaku, kura vietā smailē darbojās Markuss Rešfords un flangos vieta sastāvā atradās tādiem futbolistiem kā Antonī Marsiālam un Džesem Lingārdam.

Mančestra spēli sāka ļoti labi, gūstot vārtus jau piektajā minūtē. Bumba pretinieku soda laukumā veiksmīgi nonāca talantīgā Rešforda rīcībā, kurš savu iespēju nešķērdēja – 1:0. 19 gadus vecais anglis turpināja radīt problēmas ''Burton'' aizsardzībai un pēc nedaudz vairāk kā 10 minūtēm izpildīja lielisku sitienu no aptuveni 25 metriem, sitot bumbu precīzi tuvajā stūrī – 2:0. Trešo rezultatīvo sitienu pirmajā puslaikā izpildīja Lingārds, bumbai vārtos lidojot pēc rikošeta no pretinieku futbolista - 3:0.

''United'' arī otrajā puslaikā diktēja spēles tempu un pēc ātras izspēles Rešfords vienatnē pret vārtsargu izvirzīja Marsiālu, kurš notēmēja un precīzi raidīja bumbu tīklā - 4:0. ''Burton'' gan spēja gūt goda vārtus pēdējās minūtēs, kad ar vārtu guvumu atzīmējās Loids Daiers - 1:4, un spēle bija galā.

Londonas ''Chelsea'' galvenais treneris Antonio Konte gandrīz pilnībā atpūtināja visu sākumsastāvu, dodot iespēju rezervistiem. Maču pret ''Nottingham Forest'' sāka tikai daži futbolisti no ierastā starta vienpadsmitnieka - Sesks Fabregass, Gerijs Keihils un Edens Azārs, kurš nesen kā atguvies no savainojuma un pēc ilgāka pārtraukuma aizvadīja savu pirmo maču sākumsastāvā.

''Chelsea'' vadību ieguva 13. minūtē, kad pēc lieliska Antonio Rīdigera centrējuma bumbu ar pirmo pieskārienu tīklā sita Roberts Kenedijs – 1:0. Nedaudz vēlāk rezultātu dubultoja Mišī Bačuajī, bet trešo precīzo sitienu izpildīja Čārlijs Musonda, spēcīgi triecot bumbu tīklā no asa leņķa - 3:0. Tie bija pirmie Musondas vārti ''Chelsea'' sastāvā, un 20 gadus vecais futbolists tos atzīmēja ļoti emocionāli.

Otrajā puslaikā vēl divus precīzus sitienus pretinieku vārtu tīklā izpildīja Bačuajī, noformējot sev hat-trick. Rezultāts uz tablo vēstīja 5:0 un nebija nekādu šaubu par ''Chelsea'' iesoļošanu nākamajā kārtā. Vienus vārtus gan viesu komanda atguva, kad pēc vairākām īsām piespēlēm bumba nonāca pie Tendajī Darikvas, kurš bija nekļūdīgs - 1:5. Jāsaka, ka šajā epizodē ''Chelsea'' aizsardzībā nospēlēja visai pasīvi. Spēle noslēdzās ar nemainīgu rezultātu.

Londonas ''Arsenal'' spēlē pret ''Doncaster'' nebija izņēmums un arī Arsēna Vengera vadītā komanda deva iespēju tuvākajiem rezervistiem. Neskaitot Aleksi Sančesu un Mohamedu Elneniju, pārējie sākumsastāva spēlētāji Premjerlīgas ietvaros laukumā dodas periodiski vai nemaz.

''Arsenal'' vadībā izvirzīja Teo Volkots, kurš pēc tālas un precīzas Sančesa piespēles apstrādāja bumbu pretinieku soda laukumā un raidīja bumbu tīklā – 1:0. Spēles turpinājumā vairāk vārti tā arī netika gūti un ''Arsenal'' izcīnīja minimālu uzvaru pār Anglijas pēc spēka trešās līgas komandu.

Mančestras ''City'' galvenais treneris Žuzeps Gvardiola nedrīkstēja pārāk daudz eksperimentēt un laist sākumsastāvā visus rezervistus. Ņemot vērā, ka pretī Mančestrai stājās ne tā vājākā Premjerlīgas komanda ''West Brom'', sākumsastāvā izgāja vairāki vadošie spēki, piemēram, Gabriels Žezuss, Rahīms Stērlings, Lerojs Sanē, Ilkajs Gindoans un Danilu, kā arī pieredzējušais Jajā Turē un ''City'' jaunieguvums Bernardo Silva.

''City'' vadībā izvirzījās pēc tam, kad Sanē pirmais piesteidzās pie Bena Fostera atvairītās bumbu un precīzi to iesita vārtos -1:0. Pirmajā puslaikā uzvarēja Mančestra, bet otrajā pretiniekus pabaidīja WBA, kuras sastāvā izlīdzinājumu panāca Klaudio Jakobs. Šāds rezultāts nenoturējās ilgi, jo ātrā uzbrukumā tehniski savu aizsargu apspēlēja Sanē un izpildīja ļoti asu sitienu precīzi tālajā stūrī - 2:1. Ar šādu rezultātu Mančestrai pietika, lai iesoļotu nākamajā turnīra fāzē.

EFL kauss, trešā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Bournemouth – Brighton1:0 (0:0)Kings 99
Aston Villa (2) – Middlesbrough (2)0:2 (0:0)Bemfords 58' 67'
Brentford (2) – Norwich (2)1:3 (0:1)Klārks 90' – Vrančičs 10 (11m) 51' Mērfijs 68'
Bristol City (2) – Stoke2:0 (0:0)Djedjū 50' Teilors 61'
Burnley – Leeds (2)2:2* (0:0)Vudss 89' (11m) Breidijs 90'—Sako 80' Ernandess 90'
Crystal Palace – Huddersfield1:0 (1:0)Sako 13'
Leicester – Liverpool2:0 (0:0)Okazaki 65' Slimani 78'
West Ham – Bolton (2)3:0 (2:0)Ogbonna 4' Sako 31' Masvaku 90'
Wolverhampton (2) – Bristol Rovers (3)1:0 (0:0)Enobakare 98'
Reading (2) – Swansea0:2 (0:0)Mousons 52' Ajū 83'
Tottenham – Barnsley (2)1:0 (0:0)Alli 65'
Arsenal – Doncaster (3)1:0 (1:0)Volkots 25'
Chelsea – Nottingham Forest (2)5:1 (3:0)Kenedijs 13' Bačuajī 19' 53' 85' Musonda 40' – Darikva 90'
Everton – Sunderland (2)3:0 (1:0)Kalverts-Levins 39' 52' Niasē 83'
Man. United – Burton (2)4:1 (3:0)Rešfords 5' 17' Lingārds 36' Marsiāls 60' – Daiers 90'
West Brom – Man. City1:2 (0:1)Jakobs 71' – Sanē 3' 77'

*"Leeds" uzvarēja 11 metru sitienu sērijā 5:3
2 – ''Championship'' komandas
3 – ''League One'' komandas


, 2017-09-21 00:15, pirms 7 gadiem
Beidzot uzvara, un to pašu nekur nerāda. =DD DCL vienīgais, par ko var priecāties šosezon, pati īsti neticējas, ka no viņa kas varētu sanākt, un, protams, Niasses 1.gols lielajā komandā, maisam gals vaļa =DD

Prieki šķiet būs īsi, nākamajā kārtā CHE.
, 2017-09-21 00:26, pirms 7 gadiem
#RIGAPARUSAKOVU
Arne Slots. Foto: IMAGO/Box to Box Pictures/Scanpix

"Feyenoord" treneris Slots apstiprina "Liverpool" interesi: "Notiek sarunas starp klubiem"

Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool" pēc sezonas pametīs galvenais treneris Jirgens Klops, kurš amatā atradies kopš 2015. gada. Viņa pienākumus varētu pārņemt Arne Slots. Nīderlandes speciālists apstiprinājis, ka notiek sarunas starp klubiem un ka viņš būtu ieinteresēts Liverpūles amatā.
Fila Foudena svinības. Foto: Pro Sports Images/Imago Images/Scanpix
3

Mančestras "City" ātri izrēķinās ar Braitonu un tuvinās pirmajai vietai

Anglijas futbola Premjerlīgas pēdējā pārceltajā 29. kārtas spēlē Mančestras "City" izbraukumā sakāva (4:0) Braitonas komandu.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.